Köpguider

Köpa barnvagn 2014 – här är alla nya barnvagnar

Väntar du barn under 2014 eller är du bara sugen på att byta ut de gamla barnvagnen till en ny? Vare sig du ska köpa en liggvagn till baby, sittvagn till ett större barn eller syskonvagn så kan du hitta 2014 års barnvagnar här. Vissa barnvagnsmärken har nya modeller och andra har piffat till tidigare barnvagnsmodeller med nya funktioner och nya färger.

100 vagnar i guld

Crescent Barnvagnar har tillsammans med Katrin Zytomierska tagit fram en specialversion av Trike – i guld! agen finns enbart i 100 exemplar och börjar säljs från augusti 2014.

Crescent Trike är en komplett trehjulig duovagn med ligg- och sittdel. Vagnen har snurrbart framhjul och alla tre hjulen är kullagrade lufthjul. Den är utrustad med höj- och sänkbart teleskophandtag. Liggdelen är rymlig och klickas av och på från vagnens chassi och bärs i handtaget på suffletten.

Läs mer om Trike Gold Edition på webbsida Limitedetd.se


Minst möjliga

Babyzen Zen är en mycket liten och lätt duovagn som kan användas med liggdel för nyfödd eller babyskydd.

Något som är speciellt med denna vagn är att den blir extremt liten när den är ihopfälld, bara 15 centimeter hög. Det gör att den passar i bakluckan även på små bilar.

Zens liggdel kan användas i tre positioner; liggande, halvliggande och sittande och är också godkänd enligt EU-standard som både sovplats och babysitter stående på golvet. Sittdelen är godkänd för barn upp till 20 kg. Finns i många olika färgkombinationer.

Mer information besök distributören ReiRei.


Syskonvagn från Kronan

Kronan Syskon är en dubbelvagn där både ligg- och sittdelar är individuellt vändbara. Barnvagnen har svängbara och låsbara framhjul, vilket gör den smidig både i stan och i terrängen. Eftersom du kan kombinera liggkorg och sittdel som du vill, fungerar den lika bra för tvillingar som för syskon.

Kronan Syskon finns vid lansering enbart i svart, fler färger kommer. Kronan Syskon säljs med chassi och två sittdelar, liggdel köper du till separat.

För mer information besök Kronans webbsida


Stadsvagn i konstläder

Crescent City är en smidig duovagn med svängbara, kullagrade framhjul och rejäla lufthjul bak. Modellen är inte ny för 2014, men förbättrad och i nya material som konstläderklädseln Leatherette i svart eller vitt.

Barnvagnen Crescent City har ett lättviktschassi i aluminium och ett höj- och sänkbart teleskophandtag. Liggdelen är rymlig och kan bäras i handtaget på suffletten. Sittdelen är vändbar. City kan köpas som sittvagn eller som komplett duovagn med liggdel.

Läs mer om City på Crescent Barnvagnars webbsida.


Smarta lösningar

Duovagnan Nuna Ivvi har smarta förvaringslösningar som extra fack i liggdelen med lucka i liggdelslocket och delbar stor varukorg.

I liggdelens sufflett finns en solgardin som du kan spänna ut över barnet som solskydd och sittdelens sufflett har både solkeps och extra lång sufflett.

Båda suffletterna har öppningsbar ventilationslucka med nät.

Mer information kan du få hos svenska distributören Worldwise Baby och på Nunas webbsida.

Här hittar du fler tips på barnvagnar.


Lättviktsvagn

Britax B-motion 3 är en trehjulig barnvagn med fjädring och luftfyllda gummihjul.

Med adapter kan sittvagnen användas även med babyskydd eller liggdel och då passa även för en nyfödd baby.

Barnvagnen kan fällas ihop med bara en hand och låses automatisk i hopfällt läge. Mer information finns på Britax webbsida.

Här hittar du fler tips på barnvagnar.


Härliga färger

Stokkes nya färger Beige Melange och Urban Blue finns som färgval på Stokkes tre olika barnvagnar, Stokke Crusi, Stokke Scoot och Stokke Xplory.

Till barnvagnarna finns även färgmatchande accessoarer som skötväska, parasoll, åkpåse, filtar och babyskydd från Be Safe.

Mer information om barnvagnarna från Stokke hittar du på Stokkes webbsida.

Här hittar du fler tips på barnvagnar.


Flexibel syskonvagn

Barnvagnen Emmaljunga Super Viking är en rejäl enkel barnvagn som med hjälp av adaptern Go Double görs om till en tandembarnvagn, alltså en syskonvagn med barnen i rad.

Som dubbelvagn kan du kombinera en sittdel med en liggdel, två sittdelar eller två liggdelar vilket gör att vagnen passar både som syskonvagn och tvillingvagn.

Mer information finns på Emmaljungas webbsida.

Här hittar du fler tips på barnvagnar.


Smal barnvagn

Kronan City är en smal barnvagn som med sina 56 cm bredd är en av de smalaste fullstora barnvagnarna på marknaden.

Nya mönstret för 2014 är Saga Black från Littlephant som finns på sittvagnens sufflett, liggdelens sufflett och på mjukliften.

Mer information finns på Kronans webbsida.

Här hittar du fler tips på barnvagnar.


Vändbara sitsar

Barnvagnen Evolutwin från franska Red Castle kan användas både som enkel sittvagn och som tvillingvagn eller syskonvagn med två vändbara sitsar efter varandra.

Sitsarna kan fällas i tre lägen varav ett är nästan helt plant liggläge vilket gör att sitsen även kan användas med en mjuklift för baby.

Mer information hittar du hos Xacta som distribuerar Red Castles produkter i Sverige.

Här hittar du fler tips på barnvagnar.


Lyxiga detaljer

Joolz Studio collection finns i svart eller grått.

Den grå vagnen heter Studio Collection Gris och har till sitt grå tyg med struktur liknande baksidan av ett denimtyg ett aluminiumfärgat chassi med handtag och barnvagnsbygel med brunt konstläder.

Den svarta modellen heter Studio Collection Noir har svart tyg, svart chassi och svart handtag och barnvagnsbygel i konstläder.

Mer information hittar du hos Wioliv som distribuerar Joolz barnvagnar i Sverige.

Här hittar du fler tips på barnvagnar.


Minsta liggvagnen

Barnvagnen som är liten nog att vara handbagage på flyget finns nu även som liggvagn för nyfödd.

Med nya Babyzen Yoyo 0+ kan du skifta från liggvagn till sittvagn bara genom att byta tygklädseln.

Både som liggvagn och sittvagn kan du fälla ihop barnvagnen så att den blir liten nog att rymmas inom IATAs rekommendationer för handbagage på flygplan.

Mer information finns hos svenska distributören ReiRei.

Här hittar du fler tips på barnvagnar.


Ny färgkollektion

Babyjogger har en ny färgkollektion för sina barnvagnar för 2014.

Här bredvid ser du barnvagnsmodellerna City Elite i färgen Charcoal, City Mini 4W i färgen Stone/Grey, City Mini GT Double i Teal/Grey och City Minii Navy/Grey.

Alla barnvagnsmodeller och hela den nya färgkollektionen för 2014 hittar du på Babyjoggers webbsida.

Här hittar du fler tips på barnvagnar.


Klassisk design

I februari 2014 lanserar Bugaboo Bugaboo Cameleon3 Classic marinblå och Bugaboo Cameleon3 Classic mörk khaki där inspirationen är hämtad från deras gamla klassiker Bugaboo Frog.

Basen och den skräddarsydda klädseln finns i marinblått och mörk khaki med foder i den utfällbara suffletten, liggdelen och madrassöverdraget är i kviltat off- white.

Mer information hittar du på Bugaboos webbsida.

Här hittar du fler tips på barnvagnar.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.