Nyheter

Lasse Åberg gör barnkläder

Babykläder med humor och miljötänk från Lasse Åberg och Liberix.

Lasse Åberg gör barnkläder

Lasse Åberg Collection heter ett nytt märke från barnklädesleverantören Liberix. Du kanske främst tänker på Lasse Åberg som Trazan eller Stig Helmer, men han är i grunden grafisk formgivare och illustratör. Nu lanseras några av hans folkkära illustrationer även i babyformat, när de kommer att pryda en kollektion med babykläder.- Humor och miljötänk är det bästa vi kan ge barnen, säger Lasse Åberg om sitt samarbete med Liberix.Idén för babykollektionen är att med Lasses illustrationer i fokus bygga en ”värld” där barnet är en av karaktärerna. Den första babykollektionen består av två motiv:*
Bamboo marmalade – Ett motiv där Lasse lekt lite med jättepandan och dess matvanor. *
Flygande hund – Inte bara en hundpilot utan också en ordlek med namnet på en fruktätande fladdermus. Så här beskriver Liberix kollektionen som helhet. ”Designen är en blinkning åt 1950-tal med en touch av sportighet, äldre tiders safarikläder och äldre tiders flygaress.”Kläderna är tillverkade av ekologisk bomull och textilierna är Öko-tex-certifierade. De första kläderna kommer till butik nu i april.
Här hittar du kontaktinfo till Liberix

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.