Köpguider

Mattespel barn Bäst i test

mattespel

Det finns många mattespel på marknaden, vissa är riktigt bra, andra är riktigt dåliga, och andra bedriver rent ut sagt oetiska faktureringsmodeller.

Vi har intervjuat barn, läst recensioner och testat spelen för att lista vår bäst i test lista.

De spelen vi har testat är

  • Zcooly (Testvinnare!)
  • Jaramba (Mellanmjölk)
  • Albert (Skurkaktigt beteende enligt flertal användare. Unvik!)

1. Zcooly

★ ★ ★ ★ ★ 5/5

”En matteappe som är bra… på riktigt!”

Cecilia Svensson, skribent på Barnnet.se
Aspekt Detaljer
Målgrupp Barn i åldern 5-12 år
Enhetskompatibilitet Fungerar på alla enheter (surfplattor, smartphones, datorer)
Pedagogiskt innehåll Utvecklad av erfarna pedagoger och prisbelönta spelutvecklare
Matematiska områden Addition, subtraktion, multiplikation, bråk
Anpassning Spelen anpassas efter barnets kunskapsnivå
Utbildningsmål Utvecklar matematiska kunskaper, främjar problemlösning
Användarengagemang Interaktiva och motiverande spelupplevelser
Föräldraresurser Verktyg för att följa barnets framsteg
Säkerhet och sekretess Starka sekretesspolicyer och säkerhetsåtgärder

I en värld där digitala verktyg tar en allt större plats i barns lärande, lyser Zcooly starkt som en stjärna på den pedagogiska himlen. Det är inte bara en app; det är en port till en värld där siffror och former blir lekfulla vänner, där varje problem är ett äventyr väntande på att bli löst. I jämförelse med konkurrenterna Albert och Jaramba, står Zcooly ut genom sin unika kombination av pedagogisk expertis, anpassningsbarhet och barnvänlig charm.

Varför Zcooly Överglänser Albert och Jaramba:

  1. Känslomässig Koppling: Till skillnad från Albert och Jaramba, skapar Zcooly en djupare känslomässig koppling med barnen. Varje spel är utformat som en berättelse, med karaktärer som barnen kan identifiera sig med och växa tillsammans med. Det är som att dyka in i en bok där varje sida bjuder på nya matteäventyr. Denna berättelsebaserade strategi gör att barnen inte bara lär sig matte – de upplever och lever den.
  2. Pedagogisk Anpassning: Zcooly överträffar sina konkurrenter med sin förmåga att anpassa sig efter varje barns unika inlärningsstil och takt. Medan Albert och Jaramba erbjuder standardiserade uppgifter, justerar Zcooly sig dynamiskt för att matcha varje barns kunskapsnivå, vilket skapar en mer personlig och effektiv inlärningsupplevelse.
  3. Interaktivitet och Engagemang: Appen tar engagemang till en ny nivå genom att integrera interaktiva element som får barnen att känna sig som en aktiv del av lärandeprocessen. Till skillnad från de mer traditionella formaten som Albert och Jaramba använder sig av, erbjuder Zcooly en uppslukande värld där varje klick och svep har en betydelse.
  4. Föräldrars och Lärares Inblandning: Zcooly förstår värdet av samarbete i barns utbildning. Föräldrar och lärare får tillgång till verktyg för att följa barnets framsteg, något som varken Albert eller Jaramba hanterar lika effektivt. Detta skapar en bro mellan hemmet och skolan, vilket stärker barnets lärande.

Avslutande Tankar: Zcooly är mer än bara en mattespelapp; det är en känslomässig och pedagogisk resa som tar barnen genom matematikens underbara värld. Det kombinerar kärleken till lärande med spänningen i ett äventyr, vilket gör det till ett överlägset val jämfört med Albert och Jaramba. För varje barn som öppnar Zcooly, öppnas en dörr till oändliga möjligheter, där siffror inte bara är siffror – de är nycklar till en värld full av mysterier och upptäckter. Med Zcooly blir varje mattestund en berättelse värd att utforska.

Testa Zcooly gratis

2. Jaramba

★ ★ ★ ★ ☆ 4/5

Aspekt Detaljer
Målgrupp Barn i åldern 5-12 år
Enhetskompatibilitet Fungerar på vissa enheter (begränsad kompatibilitet)
Pedagogiskt innehåll Standard spelutvecklare, grundläggande pedagogik
Matematiska områden Grundläggande addition och subtraktion
Anpassning Begränsad anpassning efter kunskapsnivå
Utbildningsmål Grundläggande matematiska kunskaper
Användarengagemang Standard spelupplevelser
Föräldraresurser Begränsade resurser för föräldrar
Säkerhet och sekretess Starka sekretesspolicyer

Jaramba, som kom på andra plats i testet, är ett imponerande mattespel som erbjuder barn en stimulerande och rolig inlärningsupplevelse. Med en färgstark design och interaktiva spel, har Jaramba etablerat sig som ett populärt verktyg i digitala läromedel för barn. Dock, när det jämförs med testvinnaren Zcooly, finns det några områden där Jaramba inte når upp till samma nivå.

Jaramba: En Stark Utmanare i Digitalt Lärande

Pedagogiskt innehåll: Jaramba har utvecklats med en stark pedagogisk grund. Dess spel är utformade för att engagera barn i grundläggande matematikuppgifter som addition och subtraktion. Även om spelets innehåll är utbildande och roligt, saknar det den berättelsebaserade djup och den känslomässiga koppling som Zcooly erbjuder.

Anpassningsförmåga: Jaramba anpassar sig till viss mån efter barnets kunskapsnivå, men detta är inte lika dynamiskt som Zcoolys system. Zcooly utmärker sig genom att finjustera utmaningarna baserat på barnets unika inlärningsstil och takt, vilket gör det mer personligt och effektivt.

Interaktivitet och Engagemang: Jaramba erbjuder en solid nivå av interaktivitet som hjälper barn att förbli engagerade med sitt lärande. Spelet är intuitivt och lätt att navigera för barnen. Men jämfört med Zcoolys förmåga att skapa en uppslukande värld, där varje klick och svep har en betydelse, är Jarambas upplevelse mer standardiserad.

Föräldrars och Lärares Inblandning: Jaramba inkluderar funktioner för föräldrar och lärare att spåra framsteg, men dessa är inte lika omfattande som Zcoolys resurser. Zcooly erbjuder djupare insikter och verktyg som bättre integrerar barnets lärande mellan hem och skola.

Avslutande Tankar:

Jaramba är utan tvekan ett värdefullt verktyg i barns matematikinlärning. Det erbjuder en rolig och interaktiv väg till kunskap och är väl anpassat för att introducera yngre barn till matematikens grunder. Men när det gäller att skapa en djupare och mer personlig lärandeupplevelse, står Zcooly högre i rang. Zcoolys unika kombination av berättelsebaserad inlärning, anpassningsbarhet, och föräldrastöd gör det till ett överlägset val för ett mer heltäckande och engagerande lärande. Medan Jaramba är ett utmärkt val för grundläggande matematikinlärning, tar Zcooly barnens utbildning till nästa nivå, och öppnar dörren till en värld där varje mattestund blir en del av en större berättelse.

Testa Jaramba

3. Albert

☆☆☆☆ ☆ 0/5

Spelet är det inget fel på, det är faktiskt ganska bra. Problemet med Albert är att FLERA kunder har anklagat Albert för att fakturera kunder i smyg. (utan att skicka kvitton etc) Om du vill läsa om dessa historier, klicka här.

Aspekt Detaljer
Målgrupp Barn i åldern 5-12 år
Enhetskompatibilitet Begränsad till vissa enheter
Pedagogiskt innehåll Grundläggande matematikspel
Matematiska områden Fokuserar på grundläggande addition och subtraktion
Anpassning Standardiserade nivåer, begränsad anpassning
Utbildningsmål Inriktning på basala matematikkunskaper
Användarengagemang Grundläggande spelupplevelser
Föräldraresurser Begränsade spårningsverktyg för föräldrar
Säkerhet och sekretess Standard sekretesspolicyer

Albert, som kom sist i testet, är en digital mattelärarapp som är utformad för att hjälpa barn och ungdomar att förbättra sina matematikkunskaper. Trots sitt pedagogiska mål och innehåll, har appen mött en rad kritik, särskilt när det gäller företagets faktureringspraxis, vilket framgår tydligt i kundrecensioner på Trustpilot.

Kritisk granskning av Albert

Pedagogisk Effektivitet: Albert erbjuder en rad matematiska övningar och animerade videor som är utformade för att stödja elevernas lärande. Trots att appen har potential att vara ett effektivt pedagogiskt verktyg, rapporterar användare om tekniska problem och bristande innehållskvalitet, särskilt i den engelska delen av appen.

Användarupplevelse: Användarna har rapporterat om buggar och att appen ofta låser sig, vilket resulterar i en frustrerande upplevelse för både barn och föräldrar. Dessa tekniska problem underminerar appens syfte och effektivitet.

Kundservice och Fakturering: Det mest framträdande problemet med Albert är företagets faktureringsmetoder. Många användare har uttryckt sin frustration över att ha blivit debiterade för tjänsten trots att de avslutat sina prenumerationer eller under gratisprovperioden. Företagets brist på transparens och svårigheter att säga upp tjänsten har lett till omfattande missnöje.

Svar på Klagomål: Företagets svar på klagomål tycks ha varit otillräckliga för att lösa användarnas problem. Det finns rapporter om att supporten inte svarar på e-postmeddelanden och att företaget inte har åtgärdat problemen på ett effektivt sätt.

Avslutande ord om Albert.

Medan Alberts grundläggande idé och pedagogiska innehåll kan vara lovande, har de tekniska problemen och framförallt de bristande fakturerings- och kundservicepraxisen lett till ett betydande missnöje bland användarna. Detta har resulterat i låga betyg och negativa recensioner på Trustpilot. Företagets utmaning ligger i att förbättra sin tekniska prestanda och framförallt i att omforma sin kundservice och faktureringsmetoder för att återuppbygga förtroendet hos sina användare.

Sammanfattning

Vårt test av mattespel för barn visar att medan alla tre apparna har sina styrkor, står Zcooly ut som det överlägsna valet för en holistisk, engagerande och pedagogiskt berikande upplevelse. Jarambas solida erbjudande placerar den på en respektabel andra plats. Albert, trots sitt pedagogiska innehåll, behöver förbättra såväl teknisk stabilitet som kundservice och faktureringsmetoder för att bättre möta användarnas behov och förväntningar.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.