Nyheter

Miljömärkta barnböcker

Olika förlag satsar på att enbart ge ut barnböcker märkta med FSC, en internationell miljömärkning som inkluderar allt från papperstillverkning till tryckeriprocess.

Miljömärkta barnböcker

Nya miljömärkta titlar från Olika förlag: Hjälte med hjärta, UppfinnarJohanna & Skrämselmaskinen, Pinsamt värre, Krille! och Micklan målar.

Olika förlag ger ut en mängd olika titlar varje år och har också en prenumerationstjänst som fungerar ungefär som en bokklubb. Från och med 2010 arbetar Olika förlag endast med tryckerier som har en FSC-märkning och som är certifierade enligt ISO 9001 och miljöertifierade enligt ISO 14001. Dessutom försöker förlaget undvika långa transporter.Förlaget har nischat sig genom sin utgivning av böcker med en handling som vänder ut och in på stereotyper och förlegade traditioner i litteraturens värld. Titlar som ”Pinsamt värre, Krille!” och ”UppfinnarJohanna & skrämselmaskinen” ger istället utrymme för mjuka killar och äventyrliga tjejer.Läs mer om Olika förlag
här.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.