Nyheter

Nya barnmatsmärket Peppes barnmat tillverkas i Dalarna

Italienske kocken Giuseppe Perricci gör färsk barnmat av råvaror med hög kvalitet.

Nya barnmatsmärket Peppes barnmat tillverkas i Dalarna

Peppes tillverkar och säljer barnmat för barn i åldern 6 månader till 1,5 år. Målsättningen är att erbjuda barnmat som är god, näringsrik och tillagad med med lokala råvaror. Nästan alla ingredienser såsom potatis, grönsaker, kött, fisk och ägg är närproducerade och Kravmärkta och kommer från Dalarna. Två viktiga ingredienser, olivoljan och Grana Padano-osten, direktimporteras dock från kocken Giuseppe Perriccis tidigare hemland Italien.Den färska barnmaten kommer i glasburkar och produkterna är pastöriserade vilket gör att de får en hållbarhet på cirka två veckor när de förvaras i kylskåp. Efter burkens öppnande ska produkten förbrukas inom två dagar.Peppes barnmat finns i dagsläget lokalt i Dalarna och kommer påböra sin lansering för övriga Sverige med start i Stockholm i mars/april 2012.
Provsmakning i StockholmDen första återförsäljaren i Stockholm är Café Glada Barn på Södermalm. Hit är alla föräldrar och barn välkomna på provsmakning fredag den 30 mars kl 14-18. Då kommer en dietist att finnas på plats och berätta om maten. Även BarnNet kommer att vara på plats!För mer information om provsmakningen av Peppes barnmat besök:
www.cafegladabarn.se.Mer information om barnmaten och återförsäljare kan du hitta på
Peppes barnmats webbsida.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.