BarnvagnarKöpguider

Passa på att köpa åkpåse på REA – 20 varma åkpåsar

Vintern har bara börjat, och det gäller hålla de små varma i vagnen. Passa på att köpa ny åkpåse nu, när många är på REA. Här hittar du allt från tunnare åkpåsar till riktigt varma åkpåsar i dun och exklusiva åkpåsar i lammskinn. Här är BarnNets 20 favoriter vintern 2014, vilken väljer du?

Lätt och smidig

Featherlight Combitroika är en ljuvligt söt åkpåse med ärmar från franska Red Castle. Dessutom är den extremt lätt, den väger endast 400 gram. Materialet är mjukt och följsamt vilket gör att den passar bra för de allra minsta barnen. Ärmarna kan vikas upp över babyns händer och den har dubbla dragkedjor fram, vilket är smidigt vid av och påklädning och vid blöjbyte. Luvan är kantad med avtagbar konstpäls. Finns i många olika färger.

Pris: Nu 499 kronor (ordinarie pris 699 kronor) hos SveaBarn.se


Grafiskt mönster

Graphic Devotion är ett av tre nya mönster från Elodie Details hösten 2014. Det är en åkpåse som både är funktionell och trendig. Materialet är vind- och vattenavvisande, den har hål för 5-punktsbälte och är designad för att fungera i så gott som alla barnvagnar. Åkpåsen har resår i toppen som träs över ryggstödet i vagnen, eller kan vändas som en luva till barnet riktigt kalla dagar. Har dessutom snygg kant av fuskpäls.

Pris:nu 995 kronor (ordinarie pris 1 199 kronor hos Köpbarnvagn.se


Härlig yllepåse

Babynest Nordic Inspiration heter den här fina åkpåsen i endast naturliga material; överdrag i ylle, teddyfoder i bomull, detaljer i skinn och knappar i trä. Samtidigt har man lyckats göra en varm, mjuk och gosig åkpåse för babyn. Utsidan i ylle ska även vara vattenavstötande.

Pris: nu 459 kronor (ordinarie pris 899 kronor) hos SveaBarn.se


Dun och ull

Åkpåsen Urban från norska Voksi är en riktigt varm åkpåse, och är extra bra för kallt klimat och barn som sover utomhus i vagnen.

Åkpåsens underdelen är i ull och överdelen består av 90 procent dun och 10 procentfjäder.

Voksi Urban kommer med två olika överdelar så man kan byta när barnet växer, med den största överdelen räcker åkpåsen till upp till 5-årsåldern. Den har dessutom en löstagbar kudde som ser ut som en pingvin. Åkpåsen Voksi Urban finns i flera olika färger.

Pris: nu 1 995 kronor (ordinarie pris 2 099 kronor) hos Lekmer.se


Gosigt lammskinn

Här är en varm och skön lammskinnsåkpåse från Teutonia som heter Gala Black. En smart detalj är att den även kan användas som sittdyna, om du tar av överdelen. Själva utsidan av åkpåsen är tillverkad i ett vattenavvisande material och insidan är merinolammskin. Åkpåsen har hål för 5-punktsbälte och ett glidskydd på undersidan för att den ska ligga kvar bra i vagnen.

Pris:nu 1 853 kronor (ordinarie pris 2 649 kronor) hos Lekmer.se


Pudriga pasteller

Elodie Details åkpåse Petit Royal finns 2014 i färgerna duvblå och rosa. Den är gjord i ett vind- och vattenavvisande, har hål för 5-punktsbälte och passar de flesta barnvagnar. Precis som modellen Graphic Devotion har åkpåsen en överdel som kan sättas runt ryggstödet eller användas som huva till barnet.

Pris:nu 895 kronor (ordinarie pris 1 199 kronor) hos Lekmer.se


Fina pingviner

Åkpåse från Mini Rodini med fint pingvin-print. Utsidan ska stå emot både regn och vind, medan insidan är i mjuk fleece. Längst ner på insidan är åkpåsen fodrad med yttermaterialet, för att skydda mot smutsiga vinterskor. Har hål för 5-punktsbälte och antiglidskydd på baksidan. finns även i andra färger.

Pris: nu 700 kronor (ordinarie pris 999 kronor) hos Babyshop


Bambi på grönbete

Molo är kända för dina roliga och ibland utflippade fotoprint. Eller vad sägs om det här? Sött eller galet? En rejält varm åkpåse med vattenavvisande yttertyg, huva och gosigt fleecefoder. Molo har ytterligare tre motiv på sina åkpåsar i år; stjärnor, ränder och zebramönster.

Pris: nu 840 kronor (ordinarie pris 1 199 kronor) hos Babyshop


Glansig lyx

Åkpåsen MummyBag från Umami är finessrik och prisvärd. Den har ett glansigt yttertyg av tålig nylon, polyesterfyllning och ett mjukt fleecefoder. Åkpåsen kan öppnas helt och kan användas som gosigt liggunderlag. Finns i fem olika färger.

Pris: nu 549 kronor (ordinarie pris 799 kronor) hos Ellos.se


Låt skorna sticka ut

Geggamojas åkpåse kan lätt öppnas upp i nederkant för att kunna användas i sittvagnen även med smutsiga skor eller stövlar.

Åkpåsen från Geggamoja har ett yttertyg av vind- och vattentät nylon med en fyllning av Thermolite och fleece som värmer samtidigt som materialet kan andas.

Pris: nu 549 kronor (ordinarie pris 795 kronor) hos Lekmer.se


Fint från Reima

Reima är mest känt för sina vinteroveraller och ytterkläder för barn, men har nu även åkpåse för de minsta. Denna modell heter Sovpåse Chort och är varm och syddande mot väder och vind. Passar både i barnvagn och bilbarnstol. Den är försedd med huva, dragkedja på båda sidor och en ficka fram för nappen, eller annat som måste med på färden. Finns i flera färger.

Pris: nu 629 kronor (ordinarie pris 899 kronor) i Reimashop.se


Vilken är din favoritfärg?

Åkpåsen Shiny från Britax (fd Brio) finns i nio olika glansiga färger. Det är bara att välja din favoritfärg, eller en färg som matchar vagn, vinteroverall eller mössa. Yttertyget är blankt och vattenavvisande och fodret är mjuk microfleece.

Åkpåsen har anti-glidmaterial på baksidan för att sitta bättre i en sittvagn och har hål för barnvagnsselen.

Pris: nu 595 kronor (ordinarie pris 695 kronor) hos Lekmer.se


Dyna i ull

Outlook är ett alternativ för dig som vill ha ull men inte köpa en dyr åkpåse i skinn. Det är en skön barnvagnsdyna i 100 procent vävd ull. Sittdynan är vändbar, och håller barnet varmt på vintern och svlat på sommaren. Har hål för 5-punktsbälte och passar de flesta vagnar. Kan tvättas i maskin.

Pris: 499 kronor hos Lekmer.se


För älsklingen

Åkpåsen från Lundmyr har deras klassiska brodyr med älskling på den helt öppningsbara och avtagbara framsidan av åkpåsen.

Baksidan av åkpåsen är försedd med ett resårband som du trär över vagnen för att påsen ska sitta på plats. Lundmyrs åkpåse har ett yttertyg av vind- och vattenavstötande Oxford-nylon.

Pris: 999 kronor hos Lundmyr


Två i en

Doudoune från 7 A.M är en kul kombination av åkpåse och overall för de yngsta barnen. Åkpåsen är tillverkad i mjukt och smidigt material och har många smarta detaljer. Den har exempelvis två dragkedjur fram som underlättar när du ska ta av och på, och du kan lätt öppna och lufta eller byta blöja. Armsluten kan vikas över handen, så att den inte kommer in kall luft den vägen. Åkpåsen går att dela, så att den ser ut som en overall och kan då även användas i bilbarnstolen.

Åkpåsen Doudoune från 7 A.M finns i onezize och passar barn i åldern 3-6 månader.

Pris: 895 kronor hos Babyshop


Smart mulitprodukt

Det här ser vid första anblicken ut som en ganska vanlig åkpåse. Men SootheTime vill att deras åkpåse ska användas såväl i barnvagnen som i bilbarnstolen och hemma på golvet som lekfilt! En åkpåse som är lätt att variera efter behov.

Pris: 799 kronor hos Lekmer.se


Begränsad upplaga

Motivet kommer från Littlephant, men själva åkpåsen från Kronan. Saga heter modellen som finns i begränsad upplaga. Den här åkpåsen är speciellt tänkt för sittvagnar och har ett skönt innerfoder av mjuk fleece, tålig utsida och går att tvätta i maskin. Den har öppningar för selen och avtagbart lock.

Pris:999 kronor hos Bonti.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.