Köpguider

Personliga doppresenter

Vår är högtid för dop och det är alltid svårt att hitta det där lilla extra att ge bort. För dig som söker en personlig present tipsar vi här om 13 annorlunda, roliga och fina saker att ge bort i dopgåva.

I en liten ask

En minnesbok där barnets första år kan dokumenteras tillsammans med en fin ask. Minnesboken är uppbyggd kring fria rubriker där du kan berätta om längtan och väntan, och beskriva barnets framsteg, lekar, skratt och sommarlov. I minneslådan sparar du sedan betydelsefulla ting, som fotografier, teckningar, snuttefilt och första skorna. Lådan mäter 33 x 24 x 8 cm.

Pris: 595 kr hos www.mymindbox.se


Teckning blir smycke

Ett lite äldre barn har kanske ritat en teckning till ett efterlängtat småsyskon eller en ny lill-kusin? I så fall kan du göra ett silversmycke av teckningen. Smycket tillverkas för hand efter personliga önskemål om mått. Tjockleken är 2 mm.

Pris: 2 200 kr hos www.silverdrawing.se


Liten dockvagn

Snyggt designad dockvagn i blått eller rosa finns hos Playsam. Det finns även andra varianter att välja mellan, som olika bilar. Längden på dockvagnen är 110 mm och materialet trä.

Pris: 540 kr hos Playsam


Kristallklart minne

Lifestone gör bebisens hand- och fotavtryck i kristallglas format som ett hjärta med inskriptioner. För just denna variant som mäter 180 x 175 mm, går det åt två avtryck och då kostar det 3 295 kr.

Mer info hittar du på www.lifestone.com


Avtryck i brons

Hos Memories for life kan du göra bronsavgjutningar av barnets händer eller fötter. Bronset ytbehandlas sedan. Monteringsplatta i marmor och gravyr ingår, men kostnad för avgjutningskit tillkommer.

Pris: från 2 995 kr hos www.memoriesforlife.se


Ut ur väggen

Ännu ett alternativ på avgjutning: här som 3D-tavla. Med MyFirst 3D luxury natural kan du göra en 3D-avgjutning av barnets hand och fot. I priset ingår ett komplett paket med porslinsgips, samt en naturfärgad träram.

Pris: 239 kr hos bl a www.iob-butiken.se


Tavla med namn

Olika barntavlor med personligt namn kan bli en fin present. Just denna finns i två olika färgvarianter, rosa och blå, och i två olika storlekar.

Pris: 325-425 kr hos www.idaform.se


Fler namntavlor

Isa form erbjuder en mängd olika tavlor och kort som kan göras personliga, där du får välja färgställningar, storlek och personlig text. Just denna variant finns i gult, rosa och turkost och i tre olika storlekar.

Pris: från 395 kr hos www.isa.nu


Mjuk present

Även en handduk eller badcape kan bli en fin doppresent med ett personligt broderi på. Just denna är i mjuk frotté med ett kantband som matchar färg och motiv. Storleken är 75 x 75 cm.

Pris: 299 kr hos www.doppresent.se


För framtida spar

Spargrisar är vanliga doppresenter, men här har du en lite annorlunda sparkossa med tennfinish.

Pris: 289 kr hos www.doppresent.se


Personlig namnmobil

Med mjuka plyschbokstäver kan du själv göra en personlig mobil att ge bort och som är tänkt att hänga över barnvagnen eller spjälsängen. Bokstäverna köps separat tillsammans med ringar för upphängning.

Pris: 40 kr/st hos t ex www.kiddoz.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.