Nyheter

Säkrare bältesstol med fyrpunktsbälte – ny Britax-teknik

SecureGuards fyrpunktsbälte minskar krockkraften över barnets mage med upp till 35 procent.

Säkrare bältesstol med fyrpunktsbälte - ny Britax-teknik

Britax nya bilbarnstol med SecureGuard minskar krockkraften över magen med upp till 35 procent vid en eventuell kollision.

När ett barn som är fastspänt med ett trepunktsbälte i sin bältesstol vrider sig, somnar eller sträcker sig efter en leksak visar forskning att säkerheten äventyras. Britax lanserar nu SecureGuard, en ny del på bältesstolen som minskar krockkraften över magen med upp till 35 procent vid en eventuell kollision.
Fara för barn som inte sitter rättBarn sitter sällan upprätt under en hel bilresa. En rapport visar att barn som sitter i bältesstol har en hopsjunken hållning i omkring 20 minuter av en 60 minuter lång bilresa. Bältet glider lätt upp och lägger sig över den känsliga magen istället för det starka bäckenbenet när de sover eller rör på sig.Om en bilolycka sker medan bältet är felaktigt placerat över magen ökar risken för allvarliga bukskador väsentligt. Bukskador är den vanligaste skadan (30%) bland barn i bältesstol, vid en frontalkrock som är den vanligaste krocktypen. Det gör magen till den mest utsatta kroppsdelen.
Fyrpunktsbälte för ökad säkerhetMed SecureGuard, det nya fyrpunktsbältet, förbättrar Britax säkerheten för barn i bältesstol. SecureGuard är en stabil klämma som enkelt fästs på bilens bälte. Det gör bältet till ett fyrpunktsbälte, som säkerställer att bältet förblir i en korrekt position över bäckenbenet även när barnet rör på sig under bilresan.Krocktester visar att SecureGuard minskar kraften över magtrakten med upp till 35 procent vid en frontalkrock, jämfört med en bältesstol utan SecureGuard.– Att åka bil är ofta äventyrligt för barn och de rör på sig nästan hela tiden. SecureGuard är en ny teknik som gör bilresan tryggare för barnen, ger dem frihet att röra på sig samtidigt som den ser till att bältet ligger i säkrast möjliga position. Vi är glada och stolta över att lansera SecureGuard till alla svenska och europeiska föräldrar, säger Paul Gustavsson, vd på Britax Childcare.
KIDFIX II har SecureGuardSecureGuard finns från september 2015 på en av Britax mest populära bältesstolsmodeller, KIDFIX II XP SICT. Det är en bältesstol för barn som väger mellan 15 och36 kg. Den nya bältesstolen har även utrustats med XP-PAD-dyna på axelbältet som absorberar rörelseenergin från barnets nacke med upp till 30 procent jämfört med bilens vanliga bälte vid en frontalkrock. KIDFIX II XP SICT är även utrustad med det justerbara sidokrocksskyddet SICT (Side Impact Cushion Technology) som används mot den sida som är närmast bildörren för maximal säkerhet. Den nya bältesstolen KIDFIX II XP SICT har högt ryggstöd med flera lutningslägen och kommer i sex färger: Black Marble, Cosmos Black, Ocean Blue, Flame Red, Mineral Purple och Green Marble.KIDFIX II XP SICT kostar från 2 895 kr, och säljs bara i butik (inte webbutik).För mer information besök
Britax.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.