Köpguider

Trädgårdsmöbler för barn – 22 fina modeller av utemöbler

Cacoon Bonsai
Sommaren är här och det är dags att flytta ut! Vi har letat upp de finaste utemöblerna för barn; hänmattor för lata dagar, klassiska picknickbord, sköna solstolar, trendiga loungemöbler och praktsika klappstolar …

För skön avkoppling

Ja, så här vill väl alla koppla av i trädgården. Double chaise lounge fåtölj för två barn kommer från KidKraft. Här kan barnen slappa, samtidigt som de får skydd från solen. Två mugghållare för kall saft finns.

Loungemöbeln för barn är tillverkad i väderbeständigt trä, som ska hålla sig snyggt år efter år.

Finns även i en modell för ett barn.

Pris:1 750 kr hos Confident Living.se


Fint picknickbord

Från Jox kommer den här fina picknickmöbeln för barn. Den finns i flera färger: vitt, grått eller trä. Ett rejält parasoll medföljer, som skyddar barnen under soliga dagar.

Pris:899 kr hos Lekmer.se


Läcker däckstol

Ursöt däckstol från Kids Concept som fungerar lika bra i trädgården som inne i barnrummet på vinterhalvåret. Den här däckstolen för barn ingår i Kids Consepts serie Star, där även andra barnrumsmöbler ingår.

Pris: 799 kr hos Haléns.se


En hängande koja

Cancoon är mer än en hängande fåtölj, det är en hängande koja! Cacoon Bonsai fungerar som krypin, ser ut som ett tält när den hängs upp i trädet eller i taket.

Hängkojan Cacoon Bonsai är tillverkad av fin bomullsblandad duk som är skön för barnen att vila och leka i. Kojan är designad för att tåla både värme, kyla och fukt, den är vattentålig, antibakteriell och mögelbeständig.

Kojan klarar upp till 200 kg, så även föräldrar får vara med och mysa i kojan. Finns i flera färger.

Pris:1 999 kr hos Lekmer.se


Söt kafémöbel

Från Jabadabado kommer den här söta trädgårdsgruppen för barn. Den heter Möbelset Café, och passar lika bra på balkongen som i trädgården (och i barnrummet på vintern). Den här trädgårdsmöblen för barn är tillverkad i lackerad plåt, och tål väder och vind. Två söta trädgårdsstolar och ett bord, passar barn från ca 3 år.

Pris:639 kr hos Bamba.se


Fika i skuggan

En praktisk möblegrupp för de yngsta barnen, där många får plats i skuggan under parasollet. Modellen är den klassiska picknickbänken, men här i plast. Bordet har en stor och rymlig skiva som är lätt att rengöra. I mitten på bordet finns ett färdigt hål för det medföljande parasollet. Från amerikanska tillverkaren Step2, rekommenderas från 3 år.

Pris:1 895 kr hos Confident Living.se


Hängande stol

Häng och släng i Ellos fina Hängstol Softa. Den här hängstolen passar lika bra för barn som för vuxna, tillverkad i 100% bomull med makramésnören.

Pris:599 kr hos Ellos.se


Hängmatta för familjen

Att läsa saga och sova middag i en hängmatta är bland det mysigaste som finns. Här ser du hängmattan Sambito från Skagerak som rymmer både små och stora.

Pris:1 395 kr hos Rum21.se


Rottingstol för barn

Finaste rottingstolen för barn kommer från Bloomingville och heter Charlotte. Den här fina trädgårdsstolen för barn finns i tre färger: rosa, ljusblå och grå. En rottingstol passar lika bra ute på altanen som i barnrummet.

Pris:1 999 kr hos Ellos.se


Sola med Blixten

Fin solstol för barn med älskade Blixten McQueen. Det här är en stol som är utrustad med kudde för extra komfort. Den är också enkel att vika ihop och ställa undan när den inte användas, den kan också tas med till stranden.

Pris:199 kr hos Bamba.se


Saccosäck för trädgården

Den här saccosäcken är gjord för att vara utomhus. Den finns i 12 olika färger, heter Game outside och kommer från Pusku Pusku. Saccosäcken har en lekfull form, med handtag som gör den enkel att lytta runt i trädgården. Den har en fukttålig och avtorkningsbar ytterklädsel i konstläder.

Pris: 1 290 kr hos Confident Living.se


Picknickbord med överraskning

Ett snyggt och trevligt picknickbord med parasoll för barn från Axi. Men, inte bara det. Bordsskivan kan tas av och då förvandlas bordet till ett lekbord. I de medföljande baljorna kan barnen leka med både sand och vatten.

Bordet på bilden heter Lekbord Sand/Vatten Nick.

Pris:1 690 kr hos Confident Living.se


Solsäng för små

Efter all lek behövs avkoppling i skuggan. Det kan läckra Outdoor Chaise med paraply erbjuda. Denna solsäng för barn är gjord av väderbeständigt trä med en smart och kraftig konstruktion, matchande paraply och kudde. Finns även i en dubbelmodell för två barn.

Pris:1 450 kr hos Jollyroom.se


Sommarens innestol

Acapulco heter en riktig trendmöbel för såväl vuxna som barn, en fåtölj som fungerar lika bra ute som inne. Acapulco Mini finns i flera färger.

Pris: 1 990 kronor hos Svenssons.se


Franska lyxmöbler

Fina stålmöbler från franska Fermob. Modellen heter Luxenbourg och stolarna finns i en mängd olika färger. I samma serie finns även matchande bord.

Pris: 1 040 kronor per stol och 2 640 kronor för bord hos Svenssons.se


Bänkad vid bordet

Havanna är en praktisk barnmöbel från KWA med stadigt bord och två bänkar. Finns i obehandlat trä eller vitmålad.

Pris: 1 495 kr hos webbutiken Kila möbler.


Barnens parkbänk

Barnsoffan Byarum är tillverkad i sandgjuten aluminium, sits- och rygg ribbor i vitlackerad furu.

Pris: 4 115 kronor hos webbutiken Kila möbler.


Bekväm picknick

En bekväm vidareutveckling av den vanliga picknickbänken – nu med ryggstöd. Barnmöbeln heter Nicki och kommer från Pinolino. Barnmöbeln är tillverkad av massiv gran och levereras obehandlad. Samma möbel finns också i massiv ek, men kostar då lite mer. Passar barn i ålder 2 till 7 år.

Pris: 1 199 kronor hos webbutiken Trä-Otto.


Mysigt gung

Animundo hängmatta från La Siesta är gjord speciellt för barn (klarar upp till 80 kilo). Hängmattan är extra bekväm eftersom den är gjord av stoppat tyg, med mönster av afrikanska djur. När den inte används som hängmatta kan du lägga den på golvet som en skön lekfilt.

Pris: från 590 kr hos ABC Leksaker


Äkta piratmöbel

Vill du ha en lite roligare trädgårdsmöbel än den vanliga picknickmöblen kan det här vara något. Pinolino har samma möbel målad i flera olika färger och här i piratdesign med flagga och allt.

Pris: 1 149 kronor hos webbutiken Trä-Otto

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.