Tips

Välj rätt solskydd till barnvagnen – här finns alla modeller

Sol och barnvagn
Vårsolen är här! Men se upp så att ditt barn inte får för mycket sol i barnvagnen. Ofta räcker inte vagnens sufflett till, utan du behöver komplettera med ett separat solskydd. Här är de olika typer av solskydd till barnvagnar som finns på marknaden.

Barnvagnsgardin

En barnvagnsgardin (eller barnvagnsdraperi som det också kallas) hängs fast på barnvagnssuffletten med ringar och kan på så sätt flyttas längs med suffletten för att anpassa hur stor del av öppningen som skall vara övertäckt. Vissa barnvagnsgardiner har också anordningar för att justera höjden på gardinen.

Varianten här bredvid är barnvagnsgardinen Baby Peace från Kurtis.


Solparasoll

Solparasollet är en klassiker som ger barnet i barnvagnen solskydd en solig dag. Många barnvagnsmärken har solparasoller som finns i samma färger som deras barnvagnar men det finns också många universella solparasoller med fästen som passar på de flesta barnvagnsmodeller.

Barnvagnen och parasollet på bilden kommer från Emmaljunga.


Solskärm

Med en solskärm förlänger du suffletten på barnvagnen och ger ditt barn mer skugga. Vissa barnvagnssolskärmar passar även på vagnar som inte har någon sufflett.

Solskärmen på bilden passar för alla barnvagnar och kommer från Sveabarn.se.

Här finns alla märken

I vår nya kategori kan du hitta alla märken med olika varianter av solskydd till barnvagnen. Solskydd till barnvagnen

Varning för filt

Det kan vara lockande att lägga en babyfilt över suffletten för att ge skugga och solskydd, men gör inte det. Med en filt över öppningen kan det lätt bli för varmt och dålig luftcirkulation inne i barnvagnen.

UV-skydd

UV-skydd till barnvagnen är ofta ett heltäckande skydd i textil. Vissa barnvagnsmärken har modellspecifika UV-skydd men den finns också ett flertal universella varianter som ska passa de flesta barnvagnar. Det finns även UV-skydd också för syskonvagnar.

UV-skyddet på bilden kommer från Outlook som distribueras av ReiRei i Sverige.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.