Köpguider

Varma och sköna mössor för baby och barn

Hösten är här och det är dags att plocka fram mössor till barnen. Först räcker det med en tunn bomullsmössa men start är det dags att sätta på vintermössan. Vi har hittat alla sorters mössor, vad sägs om en vinterkeps, en handstickad mössa, en hjälmmössa eller en kashmirmössa? Här är våra favoritmössor i vinter!

Mjukaste mjuka

Little Jalos underbara mössa är stickad av mjukaste kashmir och angora. Denna modell är utan öronlappar, men det finns även en med öronlappar och knyt under hakan. Storlekar mellan 44 och 50.

Pris:699 kronor hos Little Jalo


Söt som katten

Från Maxomorra kommer den här söta mössan. Rosa botten med bruna katter i ekologisk bomull. Finns även med bilar och rymdskepp som motiv.

Pris: 99 kronor hos webbutiken FreshMilk.se


Kul keps

Rutig höstkeps med öronlappar – och öron. Från Minirodini.

Pris:249 kronor hos webbutiken FreshMilk


Rätt i randigt

Lillsylen från Gneis är en fleecefodrad mössa med knytband i härlig randig design. Det här är en mössa som passar de mindre barnen, finns i storlekar som passar från 6 mån till 3 år.

Pris:Just nu 83 kronor hos Gneis.se


Ellie i ull

Röd ekologisk ullmössa från Bellio med elefanten Ellie på. Mössan ska vara mjuk och inte klia. Finns i storlek 46/48 till 54/56, den minsta storleken har knytband under hakan. Matcha med en randig halsduk eller tofflor. Förutom elefant finns en massa andra djur och motiv som stjärnor.

Pris:289 kronor hos MadeForKids


Som Stenis

För alla oss som kommer ihåg Ingemar finns mössan Stenis Kid. En varm mössa i merinoull i Sverigs färger. Från tillverkaren Sätila.

Pris:210 kronor hos BAbyshop.com


Stickad keps

Kim Jr heter den här tuffa kepsen från CTH Mini. Det är en keps som går ner över öronen i mjukt stickat tyg och med fleecefoder. Storlek 46 till 56.

Pris: 329 kronor hos OiiDesign


Varm i hjälmmössa

En gammal hederlig hjälmmössa för de minsta barnen från CTH Mini. Modellen heter Lisen har vattentätt yttertyg och är fodrad med mjuk fleece. Storlek 42-50.

Pris:329 kronor hos Oii Design


Snygg i velour

Duns gör fina och sköna barnmössor i velour. Finns i en rad färger och med många olika motiv. Det här motivet heter Röd klöver. Storlek 45-56.

Pris: 199 kronor hos Duns Sweden


I full blom

Apple of my Eye heter det här mönstret från Elodie Details som bl a finns på mössa och åkpåse. Mössan är designad för att verkligen sitta kvar och hålla värmen även under lek och den är både vind- och vattentät. Finns i storlek 42-52.

Pris:299 kronor i Elodie Details webbutik


Mössa med ficka

Miro är en mjuk och skön mössa i bomullstrikå från ebbe. Mössan har en klassisk ebbeficka på framsidan. Finns i randigt eller mönstrat flaggtryck.

Pris:129 kronor hos ebbekids.se


Kul med djur

Eggkids bomullsmössa Ester passar både liten och stor. Finns i storlekarna 0-3 mån, 6-12 mån, och 1-2 år. Gillar du inte fantasidjuret Ester finns många andra att välja på.

Pris: 105 kronor hos Eggshop.se


Tunn höstmössa

JNY Colourful Kids gör bl a tunna bomullsmössor. Finns i en mängd olika motiv. Här med printen Fordon och Rådjur. Finns i storlek 46-56.

Pris:159 kronor hos JNY colourful kids


Rustad för kyla

Med Woolpowers balaclava i merinoull är barnen redo för pulkaåkning och snöbollskrig – inget snö i nacken här.

Pris: 199 kronor i Woolpowers webbutik

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.