Tips

10 bästa barnböckerna på bokrean 2016

Pino med katten
Att läsa för barn är så mysigt – och viktigt! Passa på att handla bra barnböcker just nu är många är på rea till riktiga fyndpriser. Här tipsar vi om våra 10 favoritböcker för barn, som nu finns på rea från 29 kr. Tips! Köp någon bok extra, det är en utmärkt present att ha hemma när det är dags för nästa barnkalas.

Bokfavoriter på rea – barn 0-3 år

Modiga lilla My

Man behöver inte vara stor för att vara modig. Lilla My är minst av alla och hon är inte rädd för någonting!

En pekbok med kartongsidor och härliga bilder i klara färger, perfekt för de allra yngsta läsarna.

Pris: 29 kr hos Adlibris.se


Pino och katten

Pino har inget att göra. Men katten kan man alltid leka med. Frågan är bara var katten är?

Hjälp Pino att leta reda på katten.

Pris: 29 kr hos Adlibris.se


Vad lilla Anna fick se

Lilla Anna är Inger och Lasse Sandbergs allra mest kända och älskade figur. När långa farbrorn, som är så lång, sätter på sig sin gröna hatt, och Lilla Anna hoppar upp och sätter sig på hatten, då kan hon se långt, långt bort. Hon ser ända hem till sig!

Pris: 29 kr hos Adlibris.se


Tittut. Grävmaskiner

Har du ett barn älskar stora maskiner av alla slag? Då är det här rätt bok! Från stora truckar till tunga vägvältar – den här boken är fylld av spännande maskiner och fordon.

Pris: 69 kr hos Adlibris.se


Ingrid vill bada

Ingrid är kladdig. Smulor överallt och smuts i stora drivor. Fötterna är svarta. Ingrid vill bada! Tur att badrummet är ledigt. Hon vill i direkt. Av med alla kläder. Duschen är ett vattenfall och tvålen gör ett helt berg av skum. Bilarna och djuren måste också bada. Och Ingrid har en båt där alla kan få plats. Det här är hennes älsklingslek!

Pris: 55 kr hos Adlibris.se

Bokfavoriter på rea – barn 3-6 år

Mamma Mu och Kråkans ABC

Mamma Mu är en alldeles ovanlig ko – hon vill lära sig allt som verkar kul! Tillsammans med Kråkan leker hon med bokstäver och ljud. De letar ordkompisar, leker bokstäver och mycket annat kul. Här får du skriva, måla och klura tillsammans med Mamma Mu och Kråkan.

Pris: 29 kr hos Adlibris.se


Morfar är sjörövare

Det är inte alla barn som har en morfar som är sjörövare. Men det är just vad pojken i den här boken har. Visserligen påstår hans mormor att det inte är sant att morfar varit sjörövare. Morfar har ju jobbat på posten i hela sitt liv, säger hon. Men morfar och pojken vet bättre.

Pris: 39 kr hos Adlibris.se


Det var en gång… Massor av dinosaurier

Den perfekta ”första-dinosaurieboken” för unga dinosaurieälskare! Här finns svaren på de vanligaste, frågorna man ställer sig när man träffar på dessa urtidsdjur första gången: varför såg de så extrema ut, vad betyder deras namn, varför dog de ut? Och tänk om de hade levt idag, hur skulle det vara? Sarah Sheppard mixar fakta och fantasi till en färgsprakande bokupplevelse.

Pris: 79 kr hos Adlibris.se


Pelle Svanslös – Våga vara snäll

Härlig nostalgi i ny tappning! 2014 är det 75 år sedan den första boken om Pelle Svanslös kom ut. Lagom till jubileet är Gösta Knutssons älskade katter från Uppsala tillbaka i den nyskrivna bilderboken Våga vara snäll. Återvänd till gamla Uppsala i det nya äventyret där Majas kalas är i fara.

Pris: 55 kr hos Adlibris.se


Super-Charlie och monsterbacillerna

Monster attackerar vår hjälte Super-Charlie. Monsterbaciller! Han förstår inte varifrån de kommer, men gör sitt bästa för att försvara sig. Hjälm, visir och svärd blir plötsligt oumbärliga. Mormor förstår inte heller varifrån de ettriga bacillerna kommer. Mitt upp i allt upptäcker Super-Charlie en ny superkraft…

Pris: 55 kr hos Adlibris.se


Har du boktips?

Dela gärna med dig av dina boktips för barn i förskoleåldern i kommentarsfältet nedan!

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.