TipsBarnkläder & skor

Test av vinterstövlar för barn – bästa vinterkängorna

Vinterstövlar test
Ett par bra vinterkängor för barn ska vara varma och vattentäta, samtidigt som de andas. Långt ifrån alla vinterstövlar för barn klarar det, visar Testfaktas granskning av just vinterkängor för barn.

Åtta vinterkängor för barn Testfakta låtit granska. Resultaten visar att hälften av stövlarna misslyckas på åtminstone någon punkt. Exempelvis är det två som ”knappt andas alls” (Skopunkten Gio Snow och Din Sko GT Tex) och två som har problem med vattentätheten (Ecco Biom Hike Infant och Shoeday Skooty Tex).

Bäst i test: Superfit Culusuk Gore-tex

Högst betyg i Testfaktas granskning fick vinterkängorna från Superfit, modell Culusuk Gore-tex. Den fick högsta betyg på vattentäthet, betyg 4,8 på andningsförmåga och 4,6 på värme samt 3,9 på torkförmåga.

Finns i flera olika färger.

Betyg: 4,7 av 5

Pris: 799 kr hos Lekmer.se

Pris: från 680 kr hos Babyshop.com


Viking tar andraplatsen med Toasyt GTX

Näst bäst i testet gick det för Viking Toasty GTX som fick totalbetyget 4,4 och omdömet ”mycket bra vattentäthet och aningsförmåga”.

Finns i många olika färger.

Betyg: 4,4 av 5

Pris: Nu på rea för 719 kr hos Outdoorexperten

Pris: från 720 kr hos Babyshop.com


Pax Tiger på tredje plats

Med ett totalbetyg på 3,9 hamnar Pax modell Tiger på testets tredjeplats. Den andas och torkar mycket bra, och har okej vattentäthet, enligt Testfakta.

Betyg: 3,9

Pris: 562 kr hos Bamba.se

Så gjordes testet

Hos Testfakta.se kan du läsa om hur man testat vinterkängorna och resultatet för alla testade modeller.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.