Tips

10 viktigaste köpen till barnens vårgarderob 2016

Vårkläder
Våren är här! Underbart, men visst är det svårt att veta hur man ska klä barnen på morgonen? Se till att ni har de rätta vårkläderna i garderoben, så blir det lättare. Här är de 10 viktigaste kläderna och skorna, enligt oss på BarnNet.se. Tipsa oss nedan om du tycker att vi missat något!

1. Skalkläder för alla väder

Bra skalkläder, eller allväderskläder, är ett måste så här års när vissa dagar är varma, medan andra är kalla. Med skalkläder kan du reglera med antal lager under.

Skalkläder ska vara vindtäta, vattentäta och andas. Finns som jacka och byxa och även som overall för de yngsta barnen. En separat skaljacka är dock alltid bra att ha.

Med ett par bra skalbyxor klarar sig barnen ofta utan att behöva galonbyxor, som ofta är varma att ha på då de inte andas som en skalbyxa.

På bilden ser du testvinnande skalkläderna Turmalin från Genis.

Pris: från 649 kr hos Gneis.se.


2. Skor som klarar våren

Vänta lite med sneakers och tygskor, så här i början av våren är det bättre att satsa på ett par skor med rejälare sula och som är gjorda i Goretex (eller motsvarande vattentätt material). Då klarar barnen leriga lekplatser, vått gräs och även lite grundare vattenpölar utan att bli blöta om fötterna.

Ett par skor i Goretex-material har fördelen att de andas, så de blir sällan för varma, även om det är en solig dag.

På bilden ser du Viking Sneaker Cascade Goretex, finns även i andra färger.

Pris: just nu 699 kr hos Lekmer.se


3. Byxor som tål tuff lek

När våren kommer klättras det i berg och i träd, det spelas fotboll på asfalt och grus. Det blir hårt slitage på byxornas knän. Har du tröttnat på att lappa, kan du satsa på ett par byxor med förstärkning på knäna, så att de håller lite längre.

På bilden ser du slitstarka och snygga jeans från svenska Ossoami. De är försäkrata med Cordura på knäna, och så slitstarka att du får 1 års garanti!

Pris: från 329 kr hos Ossoami.com


4. Flecce som stoppar vinden

En vindtät fleedetröja är ett utmärkt plagg på våren. Kalla morgnar kan man ha den under skaljackan, medan den senare på dagen kan användas separat. Den är inte för varm, samtidigt som den stänger ute den kalla vårvinden.

Förutom vindtäta fleecejackor, finns det även vindtäta fleeceoveraller, ett alternativ som passar bra för de lite yngre barnen som åker vagn eller bärs i bärsele.

På bilden ser du vindtät fleece-jacka i en av vårens många färger från Polarn o. Pyret.

Pris: från 399 kr hos Polarn O. Pyret


5. Tunn mössa i vårens färger

Även om det är varmt mitt på dagen, så är det ofta kallt på morgonen och då är det skönt med mössa. Men byt ut tjocka vintermössan! En tunn bomullsmössa i vårens färger eller med kul motiv gör det mycket roligare att ha mössa när man är liten.

För de allra yngsta barnen bör du satsa på en mössa med knyt under hakan så att mössan sitter på ordentligt.

Mössan på bilden kommer från Geggamojas vårkollektion, som innehåller massor av läckra mössnyheter.

Pris: 199 kr hos Lekmer.se


6. Galonkläder som håller tätt

Att plaska i vattenpölar är kul, men det gäller att hålla sig torr. Det mest vattentåliga och bästa för de minsta som bokstavligen sitter i pölarna är ofta galonkläder. Till de yngsta barnen som inte rör sig lika mycket som de äldre kan det vara bra med ett fleecefodrat regnställ. Annars är ett ofodrat att rekommendera nu på våren, när vi går mot varmare sommarregn.

På bilden ser du fleecefodrade regnstället Boardman från Didriksons, som har stort utbud av regnställ för barn.

Pris: från 315 kr hos Lekmer.se


7. Gummistövlar för plask

Att plaska i pölar är som bekant kul och då gäller det att ha stövlarna på. Har du ett par fodrade gummistövlar sedan i höstas som fortfarande passar, är det ingen brådska att byta mot ofodrade. Ska du däremot köpa nytt, satsa på ofodrade så här års. Sätt på ett par strumpor i ull de kalla dagarna, så håller fötterna värmen.

På bilden ser du gummistövlarna Gränna från Tretorn.

Pris: 349 kr hos Ellos.se


8. Skydd mot solen

När det är för varmt för vårmössan – byt till keps eller solhatt. Det är skönt för barnen att ha något på huvudet med skärm, så att de inte får sol i ögonen som stör leken.

Här ser du keps en av vårens nya kepsar från Minirodini, modell T-Rex Embroidered Cap Yellow.

Pris: 249 kr hos Babyshop.com


9. Skönt med skydd för ögonen

Barn har känsliga ögon och tycker ofta själva det är jobbigt att få sol i ögonen. Solglasögon för barn har funnit i många år, men det var först våren/sommaren 2014 som det slog igenom ordentligt. I år kommer vi att få se ännu fler varianter av solglasögon som är utvecklade speciellt för barn.

På bilden ser du smarta barnglasögon från Kietla som är i princip okrossbara. Dessa finns i många olika storlekar för att sitta bekvämt.

Pris: från 229 kr hos Bamba.se


10. Redo för sommaren ….

Rätt som det är så är sommarvärmen här. Då gäller det att vara redo med t-shirt, shorts och inte minst sandaler. Att få gå utan strumpor och lufta tårna i ett par sandaler är härligt.

Ett tips är att köpa sandaler med stängd tå till de yngsta barnen som trillar mycket, eller kör sparkbil utomhus. Lite äldre barn klarar sandler med öppen tå.

På bilden ser du rejäla sandaler i ekologiskt skinn från Kavat.

Pris: 509 kr hos Lekmer.se


Fler måsten?

Har du fler tips på plagg och prylar som underlättar under våren?

Tipsa oss i kommentarsfältet nedan eller mejla oss: [email protected]

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.