Köpguider

11 varma mammajackor och gravidkappor

Är du gravid och har ett tag kvar till beräknad förlossning? Se till att du har en varm och skön mammajacka som täcker magen hela vintern. Här tipsar vi mammakappor och mammajackor, flera av dem har smarta dubbelfunktioner som att de kan användas som bärjacka eller vanlig kappa efter graviditeten. Här är 11 fina gravidjackor för vintern 2013/2014.

Frestande skön

Temptation heter den här mammakappan från Mamalicious. Det är en skön, lång gravidkappa i lite figursydd modell som sitter åt ovanför magen och ger fin form samtidigt som den har utrymme för en växande gravidmage. Guldfärgad dragkedja och skärp fram, samt fickor med dragkedja.

Pris: 649 kronor hos Stellaris.se


Mammakappa i kashmir

Här är en riktigt snygg, ljusbrun mammakappa i mjuk kashmir från Mom2Mom. Den här mammakappan är fodrad och kan användas under hela säsongen. Gravidkappan har dekorativa detaljer i matchande färger, foder på insidan av kappan och tunna läderdetaljer och skärp bidrar till den snygga looken. Det här är en mammajacka som passar lika bra under som efter graviditeten. Mammajackan är tillverkad av 50% ull, 45% polyester och 5% kashmir.

Pris: 900 kronor hos Babyshop.se


Mammajacka med 2 i 1-funktion

Det här är en gravidjacka från Bonprix, en täckjacka vadderad med fjädrar. Mammajackan har 2 i 1-funktionerna, den kan bäras som klassisk jacka eller som väst, genom att du kan ta av ärmarna. Jackan har kapuschong och tvåvägsdragkedja. I nederkant finns dragband för optimal passform under hela graviditeten. Finns även i svart och mörkblå.

Pris: 549 kronor hos Bonprix.se


Smidig mammakappa

Från Bonprix kommer den här mammakappan i skönt softshell-material. Kapuschongen är avtagbar och vidden på kappan kan justeras både bak i ryggen och med dragkedjor i sidorna. Det gör att det här är en kappa som får perfekt passform under hela graviditeten.

Pris: 399 kronor i Bonprix webbutik


Mammaparkas att räkna med

Här en tuff mammajacka från Mom2moM i form av en parkas. Mammajackan har stor huva med avtagbar päls och många praktiska detaljer som stora fickor, avtagbart snö- och vindlås, knäppning med både knappar och dragkedja samt resår på ryggen för en feminin silhuett. Mammajackan är varmt fodrad och passar under både höst och vinter. Finns även i smart.

Pris: 1 599 kronor hos Mom2Mom


Tre kappor i en

En ullkappa från Mamalila som är designad för att du enkelt ska kunna använda den är du bär barn i bärsele eller bärsjal. Men, du kan också använda den som en gravidkappa – eller som en helt vanlig kappa.

Kappan är figurnära i snittet med och har en funktionell design. Den kan användas som gravidkappa med en gravidpanelen för att rymma den växande magen, när barnet är fött som bärkappa när du vill bära ditt barn på magen eller på ryggen med bära-barn-panelen, eller helt utan paneler som en vanlig figurnära kappa när ditt barn har blivit större och du har slutat bära det.

Pris: 2 750 kronor hos Babydesign.se


Lång mammajcka

En vadderad gravidjacka från Mamalicious. Lite figursydd modell som sitter åt ovanför magen och ger fin siluett samtidigt som den har utrymme för en växande gravidmage. Både dragkedja och knappar fram samt fickor.

Pris: 579 kronor hos Stellaris.se


Varm mammajacka

Från brittiska märket Jojo Maman Bébé kommer den här varma mammajackan. Det är en mammajacka med dubbel knäppning, både dragkedja och knappar. Midjan, och formen på mammajackan kan du lätt justera med en dragsko på insidan av jackan. En lätt och smidig mammajacka, fodrad med polyester.

Pris: 899 kronor i webbutiken 4mom.se


Mammajacka med värmande dun

En snygg figursydd mammajacka med avtagbar huva från Mom2moM. Jackan har många praktiska detaljer så som dragsko på insidan för bästa passform under hela graviditeten samt snyggt och töjbart bälte i midjan som kan tas av. Den här mammajackan knäpps med både dragkedja och tryckknappar. Jackan är varmt fodrad med fejkdun.

Pris: 899 kronor hos Mom2Mom

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.