Tips

13 nominerade barnprodukter – 1 vinnare

Barn och baby mässa
För första gången har Årets Barn och Baby-produkt utsetts på branschmässan med samma namn. 50 tävlingsbidrag skickades in, 13 av dessa nominerades och kom till final. Här kan du se dem alla – och även årets vinnare.


För första gången har Årets Barn och Baby-produkt utsetts. Bakom priset står Branschorganisationen för barn och babyprodukter samt Elmia, där fackmässan Barn och Baby arrangeras den 3-5 oktober. Här samlas i stort sett alla leverantörer, tillverkare och återförsäljare av barn och babyprodukter.

Mässan är egentligen enda gången då hela branschen samlas. Därför är det naturligt att förlägga prisutdelningen hit, säger Cesar Grivans från branschorganisationen och en av initiativtagarna till priset.

50-tal bidrag har skickats in, av vilka en opartisk jury nominerat 13 produkter. Därefter har en vinnare utsetts – CheckMe byJezz, en finurlig body med tittlucka för blöjan.

Fibre-Baby change cushion

Från danska Gemini Koncept Huset kommer en miljövänlig skötdyna. Den är tillverkad av fibermaterial som är 100 procent nedbrytbart och allergivänligt. Inga kemikalier har använts vid produktionsprocessen och tyget runt dynan är Öko-Tex-märkt.

För mer information se: www.gemini.dk


Carriwell gravidlinne

Ett smart linne för gravida som ger bra stöd för byst, mage och rygg behöver alla gravida kvinnor. Carriwell Gravidlinne är en ny produkt med samtliga stödfunktioner kombinerade i ett mjukt och bekvämt basplagg som kan användas både som underplagg och som tanktop.

För mer information se: www.babynord.se


Baabaablind mörkläggningsgardin

En gardin som kan fästas på fönster för att mörklägga för barnen. Gardinen fästs med sugkoppar som medföljer. En bra produkt för resan och det medföljer en förvaringspåse.

För mer information se: www.adistribusjon.no


Cuddledry badhandduk

En kombinerad badhandduk och förkläde gjord av mjukaste bambu och ekologisk bomull. Med denna handduk gör du händerna fria för att bada barnet och lyft upp barnet efter badet utan att du själv blir blöt. Handduken torkar snabbt och har dubbla lager samt huva.

För mer information se: www.ngbaby.se


Freestyle Amningspump

Meddela Medicals Freestyle är världens minsta elektriska dubbelpump. Dessutom erbjuder Freestyle handsfreepumpning, vilket betyder att mammor för första gången kan dubbelpumpa

hands-free vilket ger dem mer tid och rörlighet i vardagen. Freestyle kombinerar den senaste teknologin med tilltalande design i minsta möjliga format. Väger endast 370 gram. LCD-skärm med digital display ger information under pumpningens gång. En rad tillbehör som väska med kylklossar medföljer.

För mer information se: www.medela.se


BabyNow On Four

On Four är en babysitter med hjul. Utan att behöva lyfta ur barnet, eller lyfta upp barn och babysitter, kan föräldern förflytta babysittern genom att dra den. Tyget är vadderat och mycket bekvämt för barnet. Varma dagar kan tyget tas bort och barnet kan sitta svalt i babysittern med endast mesh-tyget mot ryggen. Tyget är tvättbart och ramen är gjord av aluminium vilket gör den både lätt och tålig.

För mer information se: www.edberg-co.se


Cool Twister

Cool Twister är en vattenkylare, en enkel och innovativ produkt för föräldrar som ger sina barn välling, .

Den garanterar att det kokta vattnet blir nedkylt till perfekt temperatur. Cool Twister är genialisk eftersom den både underlättar för föräldern vid det ofta stressiga tillagningsmomentet, och den ger en större trygghet i vetskapen om att vällingvattnet är kokt, rent och håller rätt temperatur. Kyler kokhett vatten till en temperatur på 40 grader C på 80 sekunder.

För mer information se produktens officiella sajt: www.cooltwister.com

Eller den svenska leverantörern: www.amvina.se


Amymichelle skötväskor

En produkt som ligger i tiden, en skötväska som är lika snygg och praktisk som den är miljövänlig. Väskorna är tillverkade av väv som, i sin tur, tillverkats av återanvänd polyesterväv

(spillväv) och återanvända PET-flaskor. Vissa detaljer är tillverkade av icke återanvänt material: de delar som är mest slitageutsatta, nämligen D-ringarna och axelbandet, samt vadderingen i skötunderlaget.

För mer information se: www.worldwise.se


Warmerz

Värmesits för barnsäten som bältesstolar och bälteskuddar. Barnet kan själv sätta på och stänga av värmen via en barnvänlig kontroll som ser till att rätt temperatur hålls. Överdraget till värmedynan är avtagbart tvättbart. Kopplas till bilens cigguttag 12 volt. Är försedd med en kontrollenhet för att hålla rätt temperatur.

För mer information se: www.careb-trading.com


Babypin

Babypin hjälper ammande mammor att hålla reda på tid och sida för nästa amning. Består av ett spänne med mekanisk klocka. När man ska amma tittar man efter vilket bröst det är dags för. Med en hand flyttar man lätt Babypin från bh:n, man vrider hjulet till aktuellt klockslag och fäster den sedan på andra sidan.

För mer information se: www.babypin.se


Sweet Peace

Akta Gracos babygunga Sweet Peace har funktioner som att gungans rörelse ska symbolisera föräldrarnas trygga rörelse. Forskning säger att barn med kolik eller annan oro blir lugnare och harmoniska. Den är gjord i mjukt tvättbart material. Suffletten kan fällas ner om barnet somnar för att ge lugn och ro. Lekbåge med många funktioner och aktiviteter för babyn. Gungan har en aktivitetspelare med multifunktion – ett antal ”snabbare” barnmelodier, ett antal ”långsammare” melodier, gungans rörelse finns i 6 olika hastigheter, flera olika ”naturljud” som trygga fosterljud och hjärtslag. Timerfunktion och en mp3-funktion så att du kan ladda den med egen musik. Till sist kan sitsen tas av och användas som en babysitter på golvet.

För mer information se: www.aktagraco.se


Baby Light&Clip

Nagelklippare anpassad för små barnfingrar, så att du lett och säkert kan knipsa naglarna. Nagelklipparen är försedd med en liten lampa som gör att du ser bättre och att du även kan klippa naglarna när barnet sover.

För mer information se: www.adistribusjon.no


Vinnare av Årets Barn & Baby-produkt

CheckMe by Jezz

En body med titthål för blöjan, CheckMe är bodyn som förenar det enkla sättet att kontrollera blöjan som om barnet hade haft en tröja, samtidigt som barnet slipper kalla glipor som ofta uppstår mellan byxa och tröja. Bodyn har dessutom en innovativ dubbelstorlek som tillåter dig att förlänga bodyns ärmar och förlänga grenen. Tillverkas i Öko-Tex-material.

För mer information se: www.byjezz.com


Så kom CheckMe till

BarnNet har träffat småbarnsmamman Jessica Blomkwist som kommit på den smarta bodyn CheckMe.
Här kan du läsa intervjun med henne.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.