KöpguiderBarnvagnar

13 smartaste vintertillbehören till barnvagnen

Vintern är här och det är dags att vinterutrusta barnvagnen. Att ge sig ut med vagnen i snön kan vara en utmaning, men vi tycker inte att snö och kyla ska vara något hinder för härliga barnvagnspromenader.

Som tur är finns det en mängd olika produkter på marknaden som är utvecklade för att klara av den svenska vintern. Vi har letat upp de smartaste produkterna för dig och ditt barn som hjälper er att hålla värmen i kylan, så som barnvagnsmuff och lammskinnsfodrad åkpåse.

Dessutom tipsar vi om prylarna som hjälper dig att ta dig fram i snön på ett säkert och bekvämt sätt – reflexer, skidor till vagnen, och vagn med terränghjul.

Lyxigt lammskinn

Little Jalos åkpåse är handgjord av ekologiskt lammskinn.

Åkpåsen passar både ligg- och sittdelen i de flesta vagnar. Locket är helt avtagbart så du får både en skön åkpåse och ett sittunderlag i vagnen eller en mjuk fäll på golvet.

Mer information hittar du på Little Jalos webbsida.


Cab on Wind åkpåse

Värme för de större barnen

För barn som växt ur sin åkpåse men fortfarande vill åka vagn, eller för de med rullstol, har Cab-On utvecklat en ombonad och varm produkt som håller barnet varmt och torrt i vinter. Cab-On är en praktisk och varm kombination av åkpåse och filt, med respektive produkts bästa egenskap.

Läs mer på cab-on.com


Trille Barnvagnsmuff

Håll händerna varma

Med en handtagsmuff från Trille/Babytrold håller du dina händer varma på barnvagnspromenaden. Handtagsmuffen passar på alla vagnar och fästes på handtaget. Utsidan i nylon är vattenavstötande och skyddar mot väder och vind.

För mer info så hittar du den här.

Gå säkert med vagnen

Svenska Anakkana har utvecklat säkerhetspaketet Safe kid 100% som gör det säkrare att gå på hala och snöiga vägar.

Safe kid 100% innehåller vagnband, karbinhake och midjebälte som tillsammans ger ett handsfree säkerhetsgrepp.

Mer information hittar du på Anakkanas webbsida.


Glid fram på snön

Med barnvagnsskidorna från Axso på barnvagnen ska du glida fram över snön istället för att fastna med barnvagnshjulen.

Axso barnvagnsskidor tillverkas i Sverige, passar alla barnvagnar och är enkla att montera med medföljande fästen.

Mer information hittar du på Axsos webbsida.

Bjällra of Sweden handmuff trendy

Varma handmuffar

Bjällra of Sweden Handmuff till barnvagnen är perfekt till vinterns kallaste dagar. Med handmuffar behöver man inte oroa sig över att glömma vantarna i farten då handmuffarna alltid sitter fast på barnvagnen. Det quiltade materialet är vattenavvisade och insidan är i mjukt fleecefoder. Passar till alla typer av barnvagnar och tål maskintvätt.

För mer info så hittar ni dem här.

akpase-forest-flora-elodiedetails

Färger som piggar upp

Mönstret Forest Flora ger en härlig känsla av vår mitt i kallaste vintern.

Åkpåsarna från Elodie Details är både vind och vattentäta och ska passa de flesta barnvagnar. Den elastiska överdelen kan träs runt barnvagnen eller användas som en mysig huva.

Mer information samt alla mönster de har på sina åkpåsar hittar du på Elodies webbsida.

urban-jungle-mountain-buggy

En barnvagn som klarar slask och snö

Funderar man på att skaffa en ny barnvagn lagom till vintern är Urban Jungle från Mountain Buggy ett bra alternativ. Den är speciellt tillverkad för att både förare och passagerare ska kunna ta sig fram så bekvämt som möjligt, oavsett underlag. Urban Jungle är en av de vagnar på marknaden som klarar tuffa terränger, så som slask och snö, allra bäst. Den trehjuliga vagnen har stora luftdäck på 12 tum som tar sig igenom de flesta snövallar och vattenpölar utan problem.

För mer info så hittar ni den här.


Ergobaby Väderskydd

Ett varmt vinterskydd till bärselen

Det varma och sköna vinterskyddet i fleece ser till att du kan fortsätta bära din baby hela vintern lång. Det passar till alla Ergobabys bärselar. Yttertyget i nylon skyddar bebisen mot regn och vind, och mysig fleece håller den lilla kroppen varm. Vinterskyddet har huva och räcker ända ner till fötterna.

För mer info så hittar ni den här.


Varmt för vantvägrare

Ett inte helt ovanligt fenomen är barn som då och då vägrar att ta på sig vantar. Monimos Minimo Barnhandvärmare sätts till skillnad från vuxenvarianten som sätts på barnvagnsstyret på barnvagnsbågen och ger barnet en chans att hålla händerna skönt varma även utan vantar.

Monimos barnvagnsmuffar har en vindtät och vattentät utsida och ett foder av värmande fuskpäls.

Mer information samt webbutik hittar du på Monimos webbsida.


Stokke Stroller Winter Kit

Vinterkit till Xplory

Om du kör en Stokke Xplory som barnvagn finns det olika vinterkit som tillbehör.

Vinterkiten innehåller en extrafodrad sufflett med pälskant, extra textilbakstycke till vagnen, vind och snöskydd och en handmuff med fårskinn för den som kör.

Mer information om Stokkes barnvagnar och barnvagnstillbehör hittar du på Stokkes webbsida.


Till vagn eller pulka

Denna åkpåse från Bozz med långhårigt lammskinn från Nya Zeeland passar lika bra i barnvagnen som i pulkan.

Åkpåsen går att öppna helt, så att den även kan användas som sittunderlag eller så att fötterna kan sticka ut. Åkpåsen har öppning för fempunktssele.

För mer info så hittar ni den här.

 

Barnvagnsreflex

Säker i mörkret

Under årets mörkaste månader är det viktigt att synas bra på vägarna. Förutom egna reflexer är det extra bra att därför utrusta vagnen med tydliga reflexer som syns på långt håll. Barnvagnsreflexerna från Pogu klistras fast på ramen och finns i både svart och silver.

För mer info så hittar ni dem här.

Om ni vill ha flera tips på reflexter kolla in detta inlägg.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.