TipsBarnvagnar

Så syns din barnvagn i mörkret – tips på lampor & reflexer

Bil på natten - reflextest
Se till att din barnvagn syns ordentligt i mörkret. Nu finns massor av bla smarta barnvagnslampor i silikon att sätta på barnvagnshandtaget eller chassit. Med ett barnvagnslyse syns din vagn på flera hundra meters håll. Här är de olika typer av barnvagnslampor BarnNet.se känner till. Dessutom tipsar vi om smarta barnvagnsreflexer som ekerreflexer för barnvagnen, reflextape och reflexspray! Se till att du syns i vinter!

Synliga Pogu-reflexer

Pogu barnvagnsreflexer är en ny produkt för 2014. Pogu är självhäftande reflexer i olika former, speciellt framtagna för barnvagnens ökade synlighet och säkerhet. Finns i svart (reflekterar vitt) och silver. Varje förpackning innehåller reflexer i olika storlekar anpassade för att appliceras på barnvagnens ram.

De är diskreta i dagsljus men ska förstärka din synlighet 100 gånger på över 200 meters håll.

Pris: 79 kronor hos Babyland. Pogu har även andra varianter som man sätter på hjulen. Finns att hitta här.


Smart reflex-sufflett

Har du en barnvagn från Kronan, kan du utrusta den med Kronans nya reflex-sufflett som passar till Kronans alla barnvagnsmodeller. Hela suffletten är reflekterande, vilket gör att den syns ordentligt i mörkret. Att göra en helt reflekterande sufflett är något Kronan är först i världen med.

Precis som Kronans andra suffletter har den här inbyggd ventilationslucka, rejäl solkeps och tåligt tyg för snö, vind och vintersol. I dagsljus ser suffletten ut som en vanlig gråvit sufflett.

Pris: Tyvärr utgått. Titta på ett inte lika fint ifrån Claes Ohlson lite längre ner.


Reflex på spray

Albedo 100 Reflective Spray är något så smart som reflex på spray. Light Metallic heter sprayen du använder på exempelvis barnvagnens hjul och chassi. Det är en permanent spray som gör att barnvagnen synas i mörkret. Det finns även spray du kan använda på kläder och väskor, de heter Invisible Bright eller Sparkling Grey, beroende på om du vill att reflexsrayen ska synas eller ej i dagsljus.

Pris: 149 kronor beroende på val av spray hos Claes Ohlson


Ekerreflexer för barnvagn

Har du ekrar på dina barnvagnshjul? Då kan du använda 3M:s ekerreflexer för att vagnen ska synas bättre i mörkret. Ekerreflexerna är främst tänka för cyklar, men fungerar lika bra på barnvagnen. Du sätter enkelt på dem på så många ekrar du vill, säljs i 6-pack eller 12-pack.

Pris: från 40 kronor för 6-pack ekerreflexer hos UrbanBikeWear


Smidigt med Reflextape

AddStrollers reflextape är utvecklad just för barnvagnar och fäster därför mycket bra på chassit. En förpackning innehåller 0,5 meter reflextape som du kan klippa i lagom långa bitar för din barnvagn och sätta på lämpliga ställen på barnvagnen, för att den ska synas i mörkret. Barndesign.se har även andra typer av reflexer som du kan hänga på jacka eller barnvagn.

Pris: 49 kronor hos Addbaby


Hängande barnvagnsreflex

Här syns Glimmis barnvagnsreflexer från Popomax, ett enkelt sätt att få vagnen att synas och är lätt att ta bort när det inte längre är mörkt ute.

Pris: 69 kronor för stor barnvagnsreflex hos MellMine.se. Finns mindre reflexer från 35 kronor.


Reflex-överdrag

När det är dags för kvällspromenad i mörkret kan du dra på ett reflexöverdrag, över barnvagnens sufflett. Asaklitt reflexöverdrag är gjort i regnavvisande material och passar de flesta barnvagnar. Du får med en förvaringspåse, så att du lätt kan förvara överdraget under vagnen.

Pris: 99 kronor hos Clas Ohlson


Lampor till barnvagnen

Nusses har specialiserat sig på små smarta led-lampor och reflexer för barn och barnfamiljens alla prylar. Led-lamporna Synlig, Beatle och Angry Bird är gjorda av silikon och kan lätt sättas fast på barnvagnens handtag eller chassi. Hjärtat kan du hänga på vagnen, skötväskan eller jackan. Löngst ner syns så kallade slap wrap med led-ljus. Alla led-lampor från Nusses kan lysa med fast och blinkande sken, vissa har även tre lägen. Nusses har även stort utbud av reflexer av olika slag.

Pris: 25-49 kronor hos Nusses.


Synlig fram och bak

Visualights barnvagnslampa kommer i 2-pack, en lampa med vitt ljus och en med rött så att du syns både framifrån och bakifrån. Visualights Led-lampan lär synas på över 300 meters håll! Lampan är gjord i vattentåligt silikon och den är enkel att fästa var du vill på barnvagnen. Har blinkande och fast ljust och finns i fyra olika färger.

Pris: 72 kronor hos Iris hjälpmedel


Baklyse för barnvagn

Det här röda baklyset passar bra för banvagn, men även för snowracer, sparkcykel – eller runt armen. Den är enkel att fästa på handtag eller chassi på barnvagnen.

Pris: 49,90 kr hos Claes Ohlson


Blinkande reflexband

Tänk dig ”vanliga” slap wrap-reflexer, men att de även blinkar. Så fungerar produkten Flash LED Blinkande Reflexband. Dessa reflexband säljs i 2-pack och är utrustade med LED-lampor som har tre lägen: blinkande, snabbt blinkande eller fast sken.

LED-lamporna är synliga på upp till 500 meters håll om du fäster bandet väl synligt på barnvagnschassit, på skötväskan eller runt ditt eget ben.

Pris: 129 kr hos IF säkerhetsbutik


Klassiker som syns

Bästa tänkbara reflektion får du med en klassisk prisma. Här i form av en söt uggla men finn säven i andra former. Reflexen sätts fast med ett rejält clips som fungerar lika bra på kläder som på barnvagnens tygdetaljer.

Pris: 29 kr hos Köpbarnvagn.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.