Köpguider

15 fina barnsmycken och dopsmycken

Barn blir glad av liten paket
Nu när våren är här stundar många dop och namngivningar. Ett fint barnsmycke är bland det finaste du kan ge och en mycket uppskattad present. Här tipsar vi om allt från personligt skapade smycken utifrån en ultraljudsbild och bildsmycken till traditionella varianter i form av kors, hjärtan och stjärntecken – smycken som passar både pojkar och flickor under många år.

Personligt skapat

Ultrasound of Anticipation är ett unikt halsband, personligt skapat utifrån din ultraljudsbild. Smycket passar bra för dop och namngivning och även som förlossningsgåva eller gravidsmycke. Ett kul och sätt att föreviga ultraljudsbilden på. Titta in hos Brilliant Ultrasound för olika varianter.

Pris: 385 euro hos webbutiken Brilliantultrasound.com


Bildsmycke med graverade bilder

Ett kul sätt att föreviga dina barns huvudfotingar eller annan teckning på ett smycke. Låt storasyskonens teckningar bli lillasysters eller lillebrors dopsmycke.

Pris: 1 095 kr hos webbutiken Nellofsweden.se


Fint dopsmycke

Ett sött litet dopsmycke designat av Amanda Egilson där den runda skålformade namnbrickan i silver är förädlat med ett litet bulligt hjärta i 18K guld. Vill du hlelre ha hjärtat i silver går det också bra. Du kan också välja att ha hela namnet inhamrat för hand, eller bara en bokstav.

Pris: 1 399 kr med guldhjärta, 899 med silverhjärta hos Namnsmycken.com


Traditionellt guldhjärta

En traditionell dopgåva är guldhjärtat, här i 18 karat guld. Hos Albrekts Guld hittar du ett större urval hjärtan i både guld och silver.

Pris: 899 kr hos webbutiken Albrektsguld.se


Traditionellt kors

Ytterligare en traditionell dopgåva, här i form av ett kors i sterling silver, från Efva Attling. Hos Efva Attling hittar du ett större urval kors. Här finns silver, guld, diamanter och olika storlekar.

Pris: 990 kr hos webbutiken Efvaattling.se


Graverade babyfötter

Halsband med babyfötter, i 18 karat guldplätering över 925 sterling silver. Låt gravera in namn och dopdatum för ett extra speciellt minne för framtiden. Passar även bra som present till en mamma eller pappa att bära runt halsen. Smycket kommer med en 18 karat guldpläterad kulkedja.

Pris: 529 kr hos webbutiken Mittnamnhalsband.se


Namnsmycke Mamma-Barn

Ett Mamma-Barn namnsmycke med två cirklar och gräddvita sötvattenspärlor. Utöver ingraverat namn på framsidan kan du även få text på baksidan, förslagsvis andra- och tredjenamn samt dopdatum. Kul kuriosa! Detta Mamma-Barn smycke skickades som uppvaktning till Kronprinsessan i samband med prinsessan Estelles dop.

Pris: 1 250 kr hos webbutiken Nellofsweden.se


Föreviga din ultraljudsbild

Sphere of Love är en annan variant av att föreviga en ultraljudsbild i form av ett smycke, se även bild 1. Smycket passar bra för dop och namngivning och även som förlossningsgåva eller gravidsmycke. Ett kul och sätt att föreviga ultraljudsbilden på. Titta in hos Brilliant Ultrasound för olika varianter och utformingar.

Pris: 510 euro hos webbutiken Brilliantultrasound.se


Lycko-elefant

Ett handgjort namnsmycke i silver, i form av en elefant. Passar bra som doppresent i och med elefanternas starka symboliska betydelse – styrka, kraft, tålamod, långt liv, äktenskaplig lycka, odödlighet och visdom. I priset ingår en länk och ett namn på framsidan. På baksidan kan du välja gravyr som dopdatum, födelsedatum, födelsevikt och längd.

Pris: 999 kr hos webbutiken Namnsmycken.com


För en liten pojke

Ge Tre Kronor manschettknappar, i silver och kungligt blå, i doppresent till en liten pojke. Det gamla nationella emblemet för det svenska kungadömet används fortfarande idag. Manschettknapparna är i silverpläterad mässing.

Pris: 498 kr hos webbutiken Royaldesign.se


Unikt stjärntecken

Det här lite annorlunda utformade stjärntecken-smycket hittar du hos Not On The High Street. Här hittar du även många andra fina smycken som passar bra för dop.

Pris: Ca 440 kr hos webbutiken Notonthehighstreet.com


Namnsmycke

Namnsmycke i form av en kub, i sterling silver 925. Här finns plats för en bokstav/symbol för varje sida.

Pris: 549 kr hos webbutiken Nellofsweden.se


Initial i 18 karat guld

Hos Guldfynd hittar du hela alfabetets bokstäver i 18 karat guld. Till dopet passar barnets initial bra och hos Guldfynd hittar du även kedjor i ett urval storlekar.

Pris: 549 kr hos webbutiken Guldfynd.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.