Köpguider

15 fina barntapeter som håller i längden

Det finns massor av underbara tapeter för barn att välja på när du ska inreda barnrummet. Här har jag valt ut 15 av mina favorittapeter just nu, tapeter som jag tycker passar till barn i olika åldrar och därmed har lite längre ”livslängd”. Gå loss på fina färg‐ och mönsterval och tapetsera inte bara väggarna. Våga sätta tapet även på garderobsdörrar, sänggavlar, hyllor och lådor, det ger ett helt nytt intryck av ditt barns rum!

Först några tips

1. Inreder du ett bebisrum rekommenderar jag en tapet som passar din egen smak, då du förmodligen själv kommer att spendera mycket tid tillsammans med bebisen i rummet.

2. Känner du att tapeten gärna ska sitta uppe i många år anpassar du tapetvalet till en tapet som kan passa under en längre tid.

3. Om du inreder ett äldre barns rum har barnet själv ofta åsikter om hur han eller hon vill ha det. Det är både kul och viktigt att låta barnen säga sitt, samtidigt som man kanske måste kompromissa ibland. Finns det önskemål om illrosa kanske Hibou Homes mjukt rosa Enchanted Wood Peony (bild 2) kan passa och är ditt barn bilintresserad finns den diskreta Rush Hour (bild 14) av Ferm Living.

Nu sätter vi igång, här är mina 15 favorittapeter!

PS. Gillar du tapeten bakom mig?

Sandbergs rutiga Ranold passar i barnrum likaväl som i övriga rum. Själv har jag Ranold i ljusblå färg i min son Astons rum. Tapeten finns i hela 12 färgställningar. Pris: 960 kr/rulle hos Sandberg


Afrikas djur

Tapeten Two by Two med djungelns alla djur i könsneutrala färger, passar perfekt i både bebis‐ och barnrum.

Tapeten finns i fyra färgställningar. Titta in hos Syster Lycklig för ett stort urval av brittiska Sandersons fantastiska barntapeter.

Pris: 480 kr/rulle hos Syster Lycklig


Lagom rosa

Brittiska Hibou Homes Enchanted Wood Peony‐tapet är rosa, men inte för rosa!

Liksom de flesta tapeter i Hibou Homes kollektion är färgerna mjuka och saturerade. Här finns även textilier i samma tidlösa design, vilka passar barn i alla åldrar.

Pris: 780 kr/rulle hos Tapetorama


Söta cirkusdjur

Här är ytterligare en könsneutral barntapet med fina djur, som passar både små lite större barn. Tapeten kommer från Carousel och heter Zoo Multi.

Pris: 298 kr/rulle hos Lekmer.se


Miljövänligt från Majvillan

Cirkus heter den här svensktillverkade tapeten, av Charlotta Sandberg och Majvillan. Den är dessutom snäll mot miljön, färger och lacker är vattenburna och fria från lösningsmedel och PVC. Till och med överskottsfärg tas om hand på ett miljövänligt sätt och pappersavfall omvandlas till värme. Titta in hos Lekmer.se för fler av Majvillans härliga tapeter.

Pris: 695 kronor hos Lekmer.se


För piraten

Härlig barntapet med pirattema från Carousel, som sätter prägel på barnrummet samttidigt som det är lätt att mixa och matcha med andra textilier och färger.

Pris: 298 kr/rulle hos Lekmer.se


Franska blommor och prickar

Den här enkla och samtidigt söta tapeten Confettis fleur, har en blandning av blommor och prickar på vit botten. Bården och tygerna på bilden kommer även dom från franska Camengo, kollektionen heter Abracadabra.

Tapeten finns i två färgställningar. Titta in hos Bonti för många fina tapeter från Camengo och även Ralph Lauren Kids.

Pris: 450 kr/rulle hos Bonti


Fina ugglor

Dessa underbara ugglor kommer från danska Ferm Living och heter Owls. Könsneutral tapet som passar i bebisrum såväl som för de något äldre barnen. Titta in hos Ellos.se för ett större urval av Ferm Livings fantasifulla tapeter.

Pris:662 kr/rulle hos Ellos.se


Kul med ABC

Sandbergs tapet Elliot inspirerar till att lära sig alfabetet och samtidigt namn på tapetens olika motiv. Tapeten har hämtat inspiration från gamla samlarkort och skolplanscher och finns i tre färgställningar. Ett kul tapetval på en vägg med bokhyllor eller vid en läshörna.

Pris:679 kr/rulle hos TapeterTyger.se


Djurens alfabet

En annan version av en bokstavstapet, vilken passar för de allra minsta. Lär er bokstäver, färger och djurnamn tillsammans. Tapeten heter Alphabet Zoo och är designad av Tony Trickey, som är känd för sin lite udda stil. Tapeten finns i fem färgställningar och kommer från brittiska Sanderson.

Pris: 576 kr/rulle hos Syster Lycklig


Som en saga

Nalle Puh, en favorit för barn genom tiderna. Jane Churchills tapet One Hundred Acre Wood, Sjumilaskogen, är en underbart vacker skildring av den lilla björnen, hans vänner och skogen de bor i. Tapeten finns i fyra färgställningar.

Pris:644 kr/rulle hos Tapetorama


Kul med djur

En annan version av djungelns djur, den här gången i en fotograferad variant från Midbec Wallpaper. Utöver den här gröna färgställningen (Everybody Bonjour 128713), finns även en ljust beige version. Passar i barnrum såväl som tonårsrum.

Pris:429 kr/rulle hos Tapetkompaniet.se


Mysigt med Paddington

En annan nallebjörn‐favorit, brittiska Paddington, som nyligen haft biopremiär i Sverige. Tapetsera ett helt rum för att ge en ombonad känsla och varför inte matcha med textilier i samma mönster, från Jane Churchill. Tapeten London Paddington finns i tre färgställningar.

Pris:684 kr/rulle hos Tapetorama


Rusningstrafik

Ferm Livings tolkning av rusningstrafik, med bilar och inslag av Londonbussar. En kul detalj är att du kan matcha tapeten med Livings vägglampa Car Lamp. Tapeten Rush hour finns även i en mörkt blå/turkos färgställning.

Pris:662 kr/rulle hos Ellos.se


Låt mig ge dig fler tips för barnrummet!

Jag heter Katarina Malmström Brown och är BarnNets inredningsskribent. Jag jobbar som inredningsdesigner och fotograf och driver egna företaget Mini Mansion, med säte i Stockholm och London. Och inte minst, är jag mamma till två fantastiska killar!

I mitt företag Mini Mansion hjälper jag familjer att inreda babyrum, barnrum och lekrum. Jag brinner för att skapa vackra rum för baby och barn, där barn får vara barn, samtidigt som rummet har en genomtänkt inredning, är roligt, mysigt och funktionellt.

Besök gärna Mini Mansions webbsida för mer information.

Och följ min blogg för fler tips och mer inspiration för barnrummet!

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.