Köpguider

15 fina väggdekorer – förnya barnens rum snabbt och enkelt

Att använda sig av väggdekor är lätt och ett effektivt sätt att förnya i barnrummet. Lägg till färg, nåt av barnens favoritmotiv eller varför inte en mästicka eller världskarta? Väggdekorationer är lätta att applicera, kan omplaceras många gånger och lämnar inte märken efter sig. Här är några av mina favoriter.

Härlig svampskog

Hos brittiska Chocovenyl hittar du ett fantastiskt urval med väggdekorer. Bland annat den här, Birch Woodland, en akvarell föreställande en björk, skogsdjur och svamp. Den är tryckt på självhäftande tyg och kan flyttas runt många gånger, utan att orsaka skador på dina väggar. Birch Woodland finns i två storlekar.

Pris:ca 1 000 kr hos Chocovenyl


Kul mätsicka

Kombinera en väggdekor med en kul mätsticka. Den här giraffen är designad av Camilla Lundsten för Littlephant och mäter 170 centimeter. Design och funktion i ett!

Pris: 549 kr hos Littlephant


Regnet det bara öser ner …

Förnya väggen i barnrummet med dessa Mini Wallstickers – Mini Drops från FermLiving. Väggdekoren är gjord av vinyl och kan appliceras på alla jämna och släta ytor.Regndropparna är lätta att fästa, sätts upp på bara några minuter och är också lättaatt ta bort. Gillar du inte regndroppar finns de även som små söta moln.

Pris:149 kronor hos Miniroom.se


Svara tavlan

Öka kreativiteten i barnrummet och sätt upp den här Svarta tavlan‐liknade väggdekoren. Väggdekoren kommer med kritor, är lätt att tvätta av och kan omplaceras.

Pris:364 kronor hos Lightinthebox


Mors lilla Olle?

Den här lilla björnungen mäter 50 x 46,5 centimeter och är tryckt på PVC-fritt, återvunnet tyg. Den är lätt att applicera på väggen, bara dra av skyddsarket och fäst på din vägg. Väggdekoren Bear från Chocovenyl kan flyttas på över 100 gånger.

Pris: ca 500 kronor hos Chocovenyl


Månsken på rummet

Självlysande väggdekor i form av månen. Perfekt att berätta sagor till om kvällarna eller varför inte istället för nattlampa?

Pris:338 kronor hos Lightinthebox


Låt skogen flytta in

Den här skogstallen är 122 centimeter hög och kommer även med fem svampar och tre pilar. Titta in hos Miniroom.se för att se flera fina väggdekorer från Love Mae.

Pris: 699 kronor hos Miniroom.se


Fint sagolandskap

Den här väggbild / fondtapeten heter Royal Pipland och kommer från PIP Studio. Väggbilden levereras som en hel tapetrulle vilken består av fyra våder, är av non‐wowen kvalité och är enkel att sätta upp. Hos Syster Lycklig kan du hitta mer fint från PIP Studio.

Pris:2 590 kronor hos Syster Lycklig


Kul med bokstäver

ABC heter det här fina alfabetet från Skip Hop. Bokstäverna är lätta att sätta upp och går att ta ner och sätta upp igen så ofta du vill. Notera att detta är ett engelskt alfabet som saknar bokstäverna å, ä och ö. Skip Hop har även en rad andra fina väggdekorationer som du också hittar hos Bonti.

Pris:249 kronor hos Bonti


Under trädet

Underbara väggdekoren Barn Under Träd hittar du hos Dekortorget. Den är gjord i tunn självhäftande vinyl. Dekoren finns i flera storlekar och i hela 22 färger!

Pris:349 kronor hos Dekortorget


Söta små svampar

Här är ytterligare en fin väggdekor av Love Mae, den här gången i mindre storlek. Du hittar flugsvamparna hos Miniroom, tillsammans med många andra fina väggdekorer frånbland annat Sebra, Ferm Living och Kids Concept.

Pris:159 kronor hos Miniroom


Cowboy & indian

En modern twist på vintage-charm. Den här charmiga väggdekoren Cowboy and Indian, av brittiska illustratören Mandy Sutcliffe hittar du hos Chocovenyl. Hos Chocovenyl hittar du ett stort urval av väggdekorer till barnrummet.

Pris:ca 640 kronor hos Chocovenyl


Koll på kartan

Många barn är nyfikna på värdskartan och den kan visas på andra sätt än med en jordglob. Den här svarta väggkartan mäter 100 x 41 centimeter och passar i det något äldre barnets rum. Kartan finns i flera olika storlekar, detta är den minsta.

Pris:469 kronor hos Stil Companiet


Låt mig ge digfler tips för barnrummet!

Jag heter Katarina Malmström Brown och är BarnNets inredningsskribent. Jag jobbar som inredningsdesigner och fotograf och driver egna företaget Mini Mansion, med säte i Stockholm och London. Och inte minst, är jag mamma till två fantastiska killar!

I mitt företag Mini Mansion hjälper jag familjer att inreda babyrum, barnrum och lekrum. Jag brinner för att skapa vackra rum för baby och barn, där barn får vara barn, samtidigt som rummet har en genomtänkt inredning, är roligt, mysigt och funktionellt.

Besök gärna Mini Mansions webbsida för mer information.

Och följ min blogg för fler tips och mer inspiration för barnrummet!

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.