Köpguider

15 tips: Så enkelt kan du barnsäkra ditt hem

Det käraste vi har är våra barn och vi vill att de ska vara säkra i våra hem. Det finns en hel del enkla saker du kan – och bör- göra för att barnsäkra hemma för bebis och barn. Det handlar t ex om att skydda små nyfikna fingrar med hjälp av kontaktskydd, klämskydd och skåpspärrar. Du kan skärma av rum med hjälp av grindar och rumsavdelare och halksäkra i badrummet med hjälp av en badkarsmatta. Barnsäkra gärna köket med både spisskydd och ugnsskydd. Med hjälp av en babyvakt kan du även känna dig trygg när din bebis sover. Detta och mycket mer hittar du bland våra 15 tips för att barnsäkra ditt hem.

Trygghet med medicinskåp

Håll medicinerna utom räckhåll för barnen. Trygghet medicinskåp från Ikea kan hängas på väggen eller förvaras som liggande förvaring inuti en låda eller garderob.

Pris:299 kr Ikea.com


Praktisk rumsavdelare

Grinden Flex XXL fungerar bra som rumsavdelare, kaminskydd eller lekhage utan matta. Utöver samma breda grindöppningssektion, som finns i de andra modellerna i Flexserien, består XXL av fyra breda sektioner och täcker upp till 350 cm. Grinden kan även förlängas ytterligare med extra sektioner om så önskas.

Pris:1 349 kr hos Lekmer.se


Skydda små fingrar

Klämskydd för barn med motiv av lejon, säl, fjäril, nyckelpiga och björn. Ett enkelt och effektivt sätt att skydda små fingrar från att fastna i en dörr. Kläm fast klämskyddet på ovankant eller sidan av dörrbladet. Bra för syskon som smäller i dörrar eller om man har självlåsande dörrar som inte ska gå igen.

Pris:59 kr hos Fyndvaruhuset.se


Säkra dörrar med dubbeldörrspärr

En dubbeldörrspärr hindrar barnet från att själv öppna t ex kyl och frys, med dubbbeldörrfunktion. Ett praktiskt barnlås för att säkra skåp, låset monteras på två dörrar med handtag placerade sida vid sida.

Pris:59 kr hos Lekmer.se


Satsa på ett startkit

Ett praktiskt startkit för dig som vill säkra hemmet innan babyns ankomst. Startkitet innehåller bland annat kontaktskydd, hörnskydd, fönsterspärr, låd- och skåpspärr, kylskåpslås, klämskydd etc.

Pris:199 kr hos Lekmer.se


Självhäftande halkskydd

Med Ikeas Patrull halkskydd kan du enkelt göra trapporna hemma säkrare för alla i familjen. Fäst dessa självhäftande halkskydd på varje trappsteg. Titta in hos Ikea för mer barnsäkerhet.

Pris:39 kr hos Ikea.com


Förankring av TV

Ett anti-tipp-band som fästes på TV:n och hindrar den från att tippa. Remmarna är osynliga från framsidan och passar till de flesta platt-TV-modellerna. Banden går att använda både på TV-bänk och när TV:n är väggmonterad.

Pris:99 kr Lekmer.se


Babyvakt från Philips

Håll koll på din sovande bebis med hjälp av Philips Avent babyalarm. Babyvakten har en räckvidd på 330 meter, är laddningsbar, trådlös och du kan välja den bästa ljudnivån beroende på omgivningen.

Pris:799 kr hos Lekmer.se


Placera gärna universalregeln högt

En diskret universalregel som passar till många olika sorters skåp och dörrar. Två runda knappar klistras på varsin sida om öppningen och stängs genom att plastregeln träs på knapparna. För att lossa krävs kraft i fingrarna och teknik. Denna långa variant kan monteras runt ett hörn, t ex för att stänga kylskåpet. Placera gärna högt, barn kan med lite tålamod komma underfund med hur man får loss regeln.

Pris:76 kr hos If Säkerhetsbutik


Kul design av hörnskydd

Med hörnskydden Patrull från IKEA kan du minska risken att ditt barn gör illa sig på vassa bordshörn och skåphörn.

Pris:59 kr hos Ikea.com


Tar minimal plats då den inte används

Grinden Kiddy Guard Avant kan öppnas och stängas med en hand och tar minimal plats då den inte används. Består av svart väv och aluminiumfärgat kabinett. Griden skruvas fast i väggen och fäste ingår. Titta in hos Lekmer för mer barnsäkerhet.

Pris:1 295 kr hos Lekmer.se


Säkra kyl och frys med hjälp av multilås

Multilås hindrar barn från att själva öppna dörrar som till exempel frys och kyl. Hos Lekmer hittar du mer hjälpmedel för att bebis- och barnsäkra ditt hem.

Pris:89 kr Lekmer.se


Transparent ugnsskydd

Barn är nyfikna och sätter gärna en hand mot det varma glaset när du lagar mat. Det här ugnsskyddet är i värmebeständig plast och passar för ugnar mellan 32-60 cm i bredd.

Pris:236 kr hos If Säkerhetsbutik

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.