Köpguider

17 väggdekorationer – så fixar du barnens drömrum

Aldrig har det varit så enkelt att inreda barnrummet. Nya väggdekorationer, wallies och sticky ups gör att du förvandlar tråkiga väggar till ett sagorum på några minuter. Fördelen med väggdekorationer är att de både är lätta att sätta upp och att ta ned utan att skada väggen. Här hittar du 17 roliga motiv för inspiration.

Grönt är skönt

Sofie heter den här djur- och naturbården från Allrum. Den är utskuren i självhäftande vinylplast som är lätt att sätta upp och ta ned utan att förstöra väggen. Storlek 50,5 x 100 centimeter, men du kan sätta flera bårder efter varandra. Finns i grönt och rosa.

Pris: Cirka 950 kronor

Klicka här för info om Allrum och hitta butiker som säljer Sofie.


Här kommer tåget!

Fidoo har utskurna stickers som är lätta att sätta upp på och ta ned från släta ytor. Finns bland annat med motiv som tåg och räls, blommor, cirklar och får. Varje förpackning innehåller 25-90 stickers.

Pris: Cirka 465 kronor

Klicka här för mer info om Fidoo och hitta återförsäljare.


Förvandla med fjärilar

StickyUps heter dessa dekaler. Köps i förpackningar med 10-30 stycken. Finns med motiv som fjärilar, stjärnor och blommor. Låter det för ”tjejigt”? Då finns paket med utryckningsfordon: brandbil, polisbil och ambulans.

Pris:Cirka 450-500 kr

Klicka här för mer info om StickyUps och hitta återförsäljare.


Räkna får

Även dessa söta får kommer från StickyUps och passar bra till babyrummet. Säljs i förpackningar med sex gråa får, sex svarta får och sex beiga får.

Pris:Cirka 450-500 kr

Klicka här för mer info om StickyUps och hitta återförsäljare.


Dina egna ord

Väggord heter det här konceptet. Välj bland de färdiga orden eller beställ de bokstäver du vill ha och skapa själv. Du kan skriva barnens namn, sätta upp hela alfabetet eller göra en rolig vägg med siffror. Hos Väggord kan du välja färg och typsnitt på bokstäverna.

Pris: Från 40 kr/ord

Klicka här för mer info om Väggord och hitta återförsäljare.


Far och flyg

Det här är Wallies och fungerar lite annorlunda. Det är utskurna tapetmönster och för att sätta upp dem fuktar du dem på baksidan med en trasa. Men de går lika lätt att ta ned, fukta på dem igen och dra bort! Wallis finns i men mängd motiv och i olika storlekar. På bilden syns Up, Up and Away som innehåller 17 bilder och kostar 545 kronor.

Pris:Cirka 150 – 1 150 kronor

Klicka här här för mer info om Wallies och hitta återförsäljare.


Djungelkul

Vimsadekors söta djungeldjur i vinyl finns i två storlekar. Den stora är 1 meter hög och den lilla är 40 centimeter. Djuren kommer separat så du kan placera dem som du vill.

Pris:Cirka 500 kronor för den lilla och 1 000 kronor för den stora.

Klicka här för mer info om Vimsadekor och hitta återförsäljare.


Ett riktigt mosterrum

Lagom läskiga monster i vinyl från Vimsadekor. Alla monstrerna kommer separat så du kan sätta dem precis som du vill. De största är 25 centimeter höga.

Pris:Cirka 700 kronor

Klicka här för mer info om Vimsadekor och hitta återförsäljare.


Cool design

Born to Creates Wall Puzzel passar lika bra för stora barn som gillar färg och form. Förpackningen Circles innehåller 55 delar med cirklar i storlekar från 3,5 till 21 centimeter.

Pris:Cirka 325 kroonor

Klicka här för mer info om Born to Create och hitta återförsäljare.


Bilar på väg

För alla de småkillar som älskar bilar, hjullastare och lastbilar. Vimsadekors vinyldekaler kommer separat så du kan sätta dem som du vill över rummet. Bussen är 20 centimeter hög.

Pris:Cirka 700 kronor

Klicka här för mer info om Vimsadekor och hitta återförsäljare.


För äkta prinsessor

Drömmen för alla småtjejer, ett rosa prinsessrum. Här finns bård, skumfigurer och olika typer av självhäftande väggdekorationer från Decofun. Alla med Disneys olika prinsessor och sagofigurer.

Pris:Cirka 170 kronor för de stora figurerna

Klicka här här för mer info om Decofun och hitta återförsäljare.


Mysrum med Puh och hans vänner

Nalle Puh, Tiger och de andra figurerna från böckerna finns som väggdekorationer från Decofun. Inget klister behövs för att sätta upp dem, på baksidan finns samma typ av klister som på post-it-lappar.

Pris:Cirka 170 kronor

Klicka här här för mer info om Decofun och hitta återförsäljare.


Flyg med Spindelmannen!

Bilder från Spiderman 3 är ett av Decofuns teman på väggdekorationer. Inget klister behövs för att sätta upp dem, på baksidan finns samma typ av klister som på post-it-lappar.

Pris:Cirka 170 kronor

Klicka här här för mer info om Decofun och hitta återförsäljare.


Djur på tapeten

Holländska Inke gör lite annorlunda väggdekorationer i form av tapetfigurer och tapetdjur. Här en giraff i storlek 140 x 100 centimeter. Eftersom det är tapet sätts de upp med tapetklister, men det följer med i paketet liksom pensel.

Pris:569 kronor.

Klicka här för info om Inke och hitta återförsäljare.


Döskallar för tuffingar

Läskiga döskallar, gulliga drakar, fina fordon och somriga blommor. Det är några av motiven på Cold Coffees väggdekaler. De är gjorda i tunn vinyl med ett svagt klister så att de kan tas ned utan att skada väggen. Dekalerna är cirka 30 x 50 centimeter stora. Finns även en variant med fönsterdekaler.

Pris:198 kronor per ark. 179 kronor för fönsterdekaler.

Klicka här för info om Cold Coffee och hitta återförsäljare.

Tips! Ännu fler märken och modeller hittar du i BarnNets lista med Väggdekorationer & Tapeter.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.