Köpguider

20 färgsprakande möbler för barnrummet

Stolar som går att leka med, glada bord och roliga lampor. Vill du ha mer diskreta möbler kan vi tipsa om underbara möbler i retrostil och även några i sobert vitt. Här är våra favoritmöbler just nu.

Elefantstolar

Tumla runt med möblerna, det är just vad du ska göra med danska Bobles tumeldjur. Dessa färgglada möbler i skumplast fungerar nämligen lika bra som leksaker som stolar. Finns i form av flera olika djur.

Pris: Från cirka 700 kronor

Mer info om Bobles och återförsäljare finns här.


Ute och inne

Söt barnstol från Ikea med det passande namnet Färgglad. Eftersom sits och rygg är gjord av plastband fungerar den lika bra på altanen eller i trädgården som i barnrummet.

Pris: 99 kronor

Mer info om Ikeas barnmöbler och varuhus finns här.


Nyckelpigastol

Stol i form av en söt nyckelpiga från Jabadabado och matchande barnbord. Finns även i en blå-grön variant med lika söt groda på stolen.

Pris: Cirka 250 för stol och 280 kronor för bord

Mer info om Jabadabado och återförsäljare finns här.


Kör så det ryker

En kul bilmatta för barnrummet designad av Karin Mannerstål för Kateha. Mattan heter Rally, är handtuftad och finns i rött, blått och grönt.

Pris: Cirka 1 650 kronor.

Mer info om Kateha och återförsäljare finns här.


Lek med möblerna

Max Box är ett möbelsystem där varje del kan fungera som pall, stol eller bord. Men man kan även bygga med dem, stapla dem och förvandla dem till ett tåg.Pris: Cirka 1 500 kronor

Mer info om Max Box och återförsäljare finns här.


Brokig lampa

Illustratören Stina Wirsén har skrivit barnböcker om ”de brokiga”. Nu finns dessa små filurer även på lampor, påslakan, tavlor och t-shirts under märket Brokiga. Här syns en bordslampa, en det finns också som taklampa.

Pris: Cirka 925 kronor.

Mer info om Brokiga och återförsäljare finns här.


Tag plats i solen

Snart värmer solen och då gäller det att vara redo med sköna fåtöljer på altanen för stora och små. Här en pistagegrön däckstol i amerikansk stil med röd och vitprickig dyna. Från Inredning för Alla.

Pris: 1 200 kronor

Mer info om Inredning för alla och återförsäljare finns här.


Sittkudde för både baby och barn

Sittkudden Doomoo Seats passar från nyfödd upp till cirka 30 kilo. För bebisen finns en sele att spänna fast med, den tas bort när barnet blir större. Finns i ett flertal färger och mönster.

Pris: Cirka 1 400 kronor

Mer info om Doomoo och återförsäljare finns här.


Färgglada pallar

Runda pallar med en rejäl stoppad dyna kommer från Micki och passar företagets barnbord. I samma serie finns även förvaringslådor på hjul och mattor, båda med djurmotiv.

Pris: Cirka 380 kronor

Mer info om Micki och återförsäljare finns här.


Spöklikt sken

Diskreta döskallar syns på de här barnlamporna från Rydéns. Lamporna heter Buu och finns i svart, vitt och rosa och även som väggmodell som funkar som sänglampa.

Pris:675 kronor

Mer info om Rydéns och återförsäljare finns här.


Pippi på matta

Pippi är aldrig fel. Här en härlig mjuk Pippi-matta från med måtten 100×150 centimeter. Det finns även en röd variant där Pippi bär på Lilla Gubben.

Pris: Cirka 340 kronor

Mer info om Micki och återförsäljare finns här.


Mjuk fåtölj

En bekväm, mjuk och lätt barnfåtölj i skumgummimaterial från Jollein / Pink Pirate. Överdag och sittkudde i smalrandig manchester som kan tas av och tvättas. Finns i flera färger.

Pris: Cirka 570 kronor

Mer info om Jollein och återförsäljare finns här.


Rejäl soffa

En soffa för mys och bus som passar barn upp till 10 år. Soffan har en rejäl trästomme och ett sammetsmjukt tyg som finns i flera färger. Från Jollein / Pink Pirate.

Pris: Cirka 2 700 kronor

Mer info om Jollein och återförsäljare finns här.


Coola djurlampor

ZzzooLight heter de här roliga italienska lamporna i polypropylen. De finns i form av elefant, fisk, katt, ko, höna, snigel, giraff och älg. Vissa djur är vägglampor, andra taklampor eller bordslampor. Här vägglampa i älgmodell.

Pris: Cirka 550 kronor

Mer info om ZzzooLight och återförsäljare finns här.


Trekantig kudde

En hälig sittkudde att ha framför tv:n eller i barnens egen myshörna inne eller ute. Storleken och triangelformen gör den lätt för barn att sitta i. Triangel från Sit on it finns i flera färger.

Pris: 1 150 kronor

Mer info om Sit on it och återförsäljare finns här.


Om du vill ha vitt …

Har du färgklickar på andra ställen i rummet kan det vara riktigt snyggt med ett vitt bord och vita stolar också. Dessa heter Milla och kommer från Mio. Stolarna finns även i valnöt och ek.

Pris: Cirka 690 kronor för bordet och 290 för stolarna

Mer info om Mio och butiker finns här.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.