Köpguider

25 fina smycken till Mors dag

Snart är det dags att fira mamma lite extra! Den 27 maj är det Mors Dag, och varför inte upvakta med ett fint smycke? Här har vi samlat 25 favoriter bland namnsmycken, berlocker, örhängen, armband och halsband.

Kul kub

Smyckesboxen.se erbjuder Datumsmycken i silver, till exempel denna kub på en kulkedja. Kuben har plats för 2 siffror per sida, som kan representera barnens födelsedatum, förlovningsdag eller andra lyckonummer.

Säljer även Silvogram, smycken som gåva som ett alternativ till blomogram.

Pris:749 kronor hos Smyckesboxen.se


Min familj

Vackert silverhalsband med 18-karats guldhjärta. Finns även i en större variant med plats för 3 namn. Smycket heter My family.

Pris: 930 kronor och då ingår ett namn som handstämplas eller graveras, hos byHovland.


Från mammas hjärtan

Mommy står det på stora hjärtat, sedan kan du stämpla in dina barns namn på de mindre hjärtana. Finns med ett, två eller tre småhjärtan.

Pris: 695 kronor för två hjärtan hos Kalas


Hjärta av guld

Vackert silverhalsband med 18-karats guldhjärta i mitten. Smycket heter förstås Heart of Gold, och det här är den mindre varianten av smycket (finns i två storlekar).

Pris: 780 kronor och då ingår ett namn som handstämplas på, hos byHovland.


Plats för foto

Det här är en riktig klassiker i modern tappning, en berlock i silver med plats för foto på dina älsklingar. På baksidan finns även plats för att gravera in namn, födelsedatum eller annat.

Pris: 349,30 kronor hos Lundmyr of Sweden.


Samma som Hannah

Namnsmycket berättar att Hnnaa Graaf bär deras fina namnsmycke ”Smal”, med vit dubbel läderrem. Smycket är handgjort i silver och texten är i relief.

Pris: 239 kronor per namnbricka, dubbel vit läderrem kostar 79 kronor hos Namnsmycket.se


En hel kärleksförklaring

En stor silverpläterad spiral med plats för en längre text, max 65 tecken. Du kan även få symboler i form av hjärta eller stjärna på spiralen.

Pris: 185 kronor och då ingår all text, hos Mawi Design


Nu med mini-tag

Vilda Victorja har en ny variant av sina klassiska namnsmycken, men en mini-bricka med plats för max fem tecken. Längd på kedjan väljer du själv. Allt material är 925 Sterling Silver och handgjort av Vilda Victoria.

Pris: från 995 kronor, beroende på kedja, hos Vilda Victoria


Mammas nycklar

Fin, stilren nyckelring med bricka och detaljer i äkta silver. Välj mellan den handstämplade texten MAMMAS på framsidan, eller egen text mot pristillägg. Flätade rosa läderdetaljer.

Pris: 599 kronor hos Amanda Egilson


Familjen runt fingret

Lite mer exklusiva namnsmycken kommer från Hand Sweden. Här Family Wilmer, en slät vitguldsring med handemblem som går att gravera på sidan, kombinerad med en familyring av rödguld.

För pris kontakta Hand Sweden.


My Darling

Fint silverhjärtat som sitter på en 45 centimeter lång kulkedja. Hålet på hjärtat sitter på ena sidan så att hjärtat hänger på sned. My Darling bärs bl a av simhopperskan Anna Lindberg.

Pris: 780 kronor hos byHovland.


Flätat armband

Betty Design gör detta fina armband i flätat konstläder med en eller flera berlocker med möjlighet att gravera namn.

Pris: 345 kronor hos Betty Design.


Fina avtryck

Det finns inget sötare än små barnfötter och händer. Nu kan du få avtrycken som halsband och bära dem med dig runt halsen.

Pris:1 700 kronor hos Busfia.se


Hjärter triss

Halsband med tre små silverhjärtan på rad (10 x 10 mm), där du kan få valfri skrift med bokstäver som är 2 x 1 mm höga. Kommer med sk ärtkedja som är 40 cm lång.

Pris: 367 kronor för denna kombination hos Älskade Barn.


Som i en saga

Vackra hjärtformade örhängen med plats för två namn eller ord per örhänge. Örhängena är gjorda helt i silver och är nickelfria. Under hjärtat hänger en äkta pärla, vilken kan fås i färgerna vitt, rosa eller lila.

Ett namn/ord per örhänge ingår.

Pris: 952 kronor hos Saga of Sweden.


Dubbel-hjärta

På det här hjärtat i nickelfri silverpläterad metall kan du välja ett eller två namn. Kedjan är ca 45 cm lång och hjärtat som texten stansas på är 3 cm. Alla smycken är handgjorda och i nickelfri silverpläterad metall. Smycket levereras i en fin liten påse.

Pris: 195 kronor hos My Baby & Junior.


Unisex

Basic Elements är ett modernt namnsmycke i plexiglas med färgad gravyr och silverkulkedja. Plexiglasberlocken finns i flera färger och halsbandet passar både till män och kvinnor.

Pris: 595 kronor hos Familjesmycken.se


Förlovningsdags?

Frieri på mors dag kanske? En snygg och annorlunda ring för bröllop eller förlovning. Ringarna är i silver och du kan förgylla dem med valfri text.

Pris:1 199 kronor hos Vilda Victoria.


Familjen om halsen

Family heter det här halssmycket i guld och graverat med barnens namn eller eget personligt budskap. Det kan även bäras som ring eller armband. Family är designat av svenska smycketillverkaren Hand.

Pris: 4 225 kronor

Här finns Hands kontaktinfo, återförsäljare hittar du på Hands hemsida.


Snart mamma?

Bola är ett graviditetssmycke som ursprungligen kommer från Mexiko. Det är ett halsband som ska hänga långt ned på magen och inuti Bolan finns en liten xylofon som ger ett lågt klingade ljud som sägs lugna bebisen i magen. Bolan finns i flera former och färger samt i silver.

Pris: ca 250 kronor.

Här finns Bola/Babylonias kontaktinfo och återförsäljare.


För både baby och mamma

Det här läckra halssmycket ser ut att vara gjort av slipad sten, men det är av samma plast som bitringar! Smycket är giftfritt och innehåller inte ftalater, BPA, PVC, latex eller bly. Perfekt när man vill fortsätta vara fin trots att bebisen tar allt i munnen. Kommer från Smart Mom och finns i en rad färger och även som armband.

Pris: 199 kronor i Smart Mums webbshop.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.