Nyheter

50 procent av barnen blir magsjuka på resan

ERV har undersökt vilka sjukdomar som drabbar barn på resan

50 procent av barnen blir magsjuka på resan

En undersökning som utförts av TNS-SIFO på uppdrag av försäkringsbolaget ERV visar att den vanligaste sjukdomen för barn på semestern är maginfluensa. Hälften av alla föräldrar som reser med barn upp till 18 år uppger att barnen på någon semester har drabbats av magsjuka. Det ERV tycker är mer förvånande är att elva procent av barnen någon gång har drabbats av solsting på semestern. – Det är en hög siffra sett till hur mycket information som finns om risker med stark sol och hur man bör skydda sig. Undersökningen visar att det är vanligt att barn blir magsjuka, förkylda och får halsfluss på resan. Men risken för solsting går till skillnad mot dessa sjukdomar att minimera, säger Christina Karlegran, kommunikationschef ERV.
Kolla ditt försäkringsskyddUndersökningen visar också att 95 procent av föräldrar som reser med barn anser att det är viktigt att kunna få hjälp på resmålet av försäkringsbolaget. En tredjedel vet inte heller om ifall de har en särskild sjukförsäkring för sina barn.- Det här är intressant med tanke på att de stora hemförsäkringsbolagen generellt inte hjälper till på resmålet överhuvudtaget, utan istället reglerar ärenden i efterhand. Vårt råd i allmänhet och till föräldrar i synnerhet, är att noga läsa igenom villkoren för hur försäkringsbolaget hjälper till på resmålet och att noga se över sin reseförsäkring så att den inkluderar ett fullgott skydd vid sjukdom, också om man reser med barn, säger Christina Karlegran.
Så skyddar du barnen mot solsting

Här är de vanligaste sjukdomarna på resan

Vilken/vilka sjukdomar har ditt/dina barn drabbats av på resan?
Maginfluensa 50%
Förkylning 38%
Insektsbett/bett 23%
Halsfluss 14%
Solsting 11%

Här är några kloka råd inför vinterresan med barn:• När du vistas i solen, var noga med att använda hög solskyddsfaktor, solskyddskläder samt försök att hålla barnen i skuggan så mycket det går. Glöm inte att dricka mycket vatten.• Undvik solen helt mellan kl 11.00-15.00 på dagen för att minimera risken för solsting.• Det kan vara klokt att ta med sig ett par receptfria läkemedel på resan som exempelvis vätskeersättning.Undersökningen har genomförts av TNS-SIFO på uppdrag av
försäkringsbolaget ERV under november 2011. Frågorna om barn och sjukdomar på resan har ställts till föräldrar med barn under 18 år, totalt 323 personer.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.