Nyheter

6 boktips för skolbarn

Spännande böcker för högläsningen eller att läsa själv för barn i åldern 6-9 år.

6 boktips för skolbarn

Gillar du och dina barn böcker? Här tipsar vi om sex nya titlar för barn i åldern 6-9 år från förlaget Bonnier Carlsen.
Supersnabb av Dan Höjer Hur fort kör världens snabbaste berg- och dalbana? Vad heter den snabbaste grekiska guden? Och hur fort simmar egentligen en människa om man jämför med en haj? Dan Höjer filosoferar kring ämnet snabbhet, i en lättläst faktabok med fartfyllda illustrationer av serietecknaren Per Demervall. ”Supersnabb” ska vara lite som Guinness rekordbok men betydligt mer begränsad och lättläst. Här möts humor och fakta i en skön blandning, med många illustrationer.
Trassliga treor av Helena Bross Helena Bross böcker tillhör numera klassikerna inom börja-läsa-genren. ”Solgatan 1” är en serie mycket lättlästa böcker i versaler om kompisarna Axel och Omar som bor i samma hus. Idag ska alla skriva treor. De tar fram stora papper och vattenfärg. Ibland blir treorna åt fel håll. Omar gör gröna treor. Men det blir inga treor, det blir maskar istället! Han vill fortsätta hemma, men det tar lång tid innan han kan sätta igång. Bara han inte glömt bort hur man gör.
Slagsmål av Helena Bross Semlor och feta smällar i Sveriges populäraste förstaklass. Böckerna där både killar och tjejer kan känna igen sig och där varje bok i serien har någon eller några av kompisarna i Klass 1b som huvudperson. Frank har det lite svårt med bokstäverna. På tisdagar och torsdagar går han till Siv och tränar. Olle, som går i femman, går också dit. I dag är det fettisdag men Siv är inte där, bara Olle, som äter på en av Sivs semlor!
Djuren flyttar in av Lin Hallberg Syskonen Levi och Lo får nya grannar i form av en hund, kanske en tiger och en papegoja, nu börjar det äntligen hända roliga saker. I det förut så tomma grannhuset är det full fart. Överallt finns där djur! Men är det inte något konstigt med några av dem? De verkar sjuka. Och var håller tigern hus, egentligen? ”Djuren flyttar in” är den första delen i serien om Tiger Andersson som tar hand om sjuka djur. En lättläst serie som passar alla nybörjarläsare och djurälskare med mysiga och färgstarka illustrationer.
Hjälp! Jag gjorde illa Linn av Jo Salmson Ny spännande Lätt att Läsa-serie av Jo Salmson. Med få ord, och stor plats för illustrationer, låter Jo Salmsson läsaren följa med på ett spännande och lite läskigt vardagsdrama i förorten. Starka känslor och spännande situationer tillsammans med Veronica Isakssons perfekta och lite tuffa illustrationer Linn är min bästa kompis. Men just i dag är jag så irriterad på henne! Jag vill inte göra henne illa, men jag tänker mig inte för. Jag bara skjuter stolen bakåt, fort – och då råkar hennes tår fastna vid stolshjulet! Linns mamma säger att de måste till sjukhuset. Jag blir tvungen att gå hem ensam, i mörkret.
Slaget om borgen av Magnus Ljunggren Om fienden anfaller – hur gör du? Ta skydd! När författaren Magnus Ljunggren och illustratören och arkeologen Mats Vänehem berättar om hur en belägring under medeltiden kunde ha gått till blir det mer än bara fakta. Välkommen till ett hisnande faktaäventyr i serien Riddarskolan. Barnen i Riddarskolan lyssnar spänt till läraren Rodricks berättelse. För många år sen var han nämligen med när borgen belägrades. I Rodricks berättelse anfaller fienden med eldpilar, spjut och katapulter. Och för att förstöra borgens tjocka murar rullar de fram den största murbräcka riddarna någonsin har sett! Som tur är visar Rodrick hur man med list kan vinna även de svåraste strider…För mer information om böckerna besök
Bonnier Carlsens hemsida

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.