Nyheter

Alla bilbarnstolar mycket säkra visar Råd & Röns test

Råd & Rön har testat babyskydd, bilbarnstolar och bältesstolar – alla är säkra men vissa innehåller farliga kemikalier.

Alla bilbarnstolar mycket säkra visar Råd & Röns test

Hösten 2011 testade Råd & Rön 11 bilbarnstolar som säljs i svenska butiker. Det var fem framåtvända och sex bakåtvända bilbarnstolar, som alla var nya på marknaden sedan Råd & Röns tidigare test. I testet fanns alla typer av bilstolar, från babyskydd för nyfödda, bilstolar och bältesstolar för större barn på upp till 36 kilo.
Britax babyskydd bäst i testAlla stolarna i testet fick höga betyg för säkerhet och hanterbarhet. Högst betyg fick Britax Römer Baby-Safe Plus SHR II med isofixbas, med ett totalbetyg på 82. Britax Römer Baby-Safe Plus är ett så kallat babyskydd som passar från det barnet är nyfött tills det väger 13 kilo. Samma stol men utan isofixbas kom på tredje plats i testet. Den modellen heter Britax Römer Baby-Safe plus SHR II.På andra plats kom Cybex Solution X2-fix med ett totalbetyg på 78. Det är en framåtvänd bältesstol som passar lite äldre barn, från 15-36 kilo.
Höga betyg till Britax bältesstolarÄven Britax framåtvända bältesstolar för barn som väger mellan 15 och 26 kilo fick mycket höga betyg i testet. Modellen Britax Römer Kidfix SICT fick totalbetyget 77 och den något enklare modellen Kid plus SICT fick totalbetyget 76.
Övriga testade modeller är:HTS BeSafe iZi GoCybex Aton med basCybex AtonCybex Solution X-fixMaxi Cosi Rodi XP 2Recaro MilanoLäs testet i sin helhet
Råd & Röns hemsida.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.