Nyheter

Allt om prinsessan Estelles barnvagn – Brio Happy

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel valde en klassisk barnvagn till prinsessan Estelle, svenska Brio Happy. Så här fungerar den!

Allt om prinsessan Estelles barnvagn - Brio Happy

Brio Happy – prinsessan Estelles barnvagn. En rejäl vagn som passar utmärkt för promenader i Hagaparken. Foto: Brio och prins Carl Philip.

Brio Happy är en riktigt klassik barnvagn. Det är en så kallad duovagn med separat liggkorg för det lilla barnet, som sen byts mot en sittdel vid omkring sex månaders ålder. Liggkorgen är rymlig och har smarta funktioner som fickor på både insidan och utsidan för förvaring. Liggkorgens sufflett har både UV-skydd och en inbyggs solkeps som kan fällas ut vid soligt väder för att ge extra skugga åt barnet. Liggkorgen har även gott om reflexer så att den syns i mörkret.
Rejäla lufthjulMånga barnvagnar idag har små svängbara framhjul, vilket kan vara smidigt i stadsmiljö. Kronprinsessparet har dock valt en vagn med fyra fasta lufthjul, ett klokt val när vagnen ska köras på grusvägar, som de som finns i Hagaparken i Stockholm. Lufthjul ger en bra stötdämpning av vagnen, och med fasta hjul minskar risken att köra fast i snömodd.
Bekvämt teleskophandtagHandtaget på Brio Happy går att reglera i höjd, det är en bekväm funktion om föräldrarna är olika långa.
Tyget från utgående modell?

Fler artiklar om
prinsessans barnvagn

Artiklar på BarnNet:
Aftonbladet intervjuar BarnNet om prinsessan Estelles barnvagn

Prinsessan Estelle får barnvagn från Brio – BarnNets gissning

BarnNet intervjuas:
Klassisk vagn i klassisk färg – Aftonbladet.se

Valet – en svensk barnvagn – Aftonbladet.se
Den Brio Happy som syns på bilden på från Hagaparken har en marinblå, guiltad klädsel. Det tyget finns inte längre på Brio Happy årsmodell 2012 på
Brios hemsida. Dock finns samma marinblåa färg, men med ett annat svagt mönster som på bilden ovan.
Några nackdelar med Brio Happy?Modellen Brio Happy är sen klassik, rejäl barnvagn. Det gör att den inte tillhör marknadens minsta och lättaste vagnar. Det är tung att lasta i och ur bilen och tar stor plats i bakluckan. Brio Happy saknar också möjligheten att sätta babyskyddet på vagnschassit, vilket är en smidig funktion.Vi på BarnNet har redan spekulerat i att kronprinsessparet som så många andra föräldrar kommer att komplettera med en lättare resevagn på sikt och eventuellt med ytterligare någon modell.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.