Köpguider

Årets bästa vinteroveraller och vinterstövlar

Temperaturen sjunker och det är hög tid att köpa vinterkläder till barnen. Här har vi samlat årets testvinnare (och förlorare) från Testfakta.se och Vi Föräldrar granskning. Det är fem vinteroveraller och tre par vinterstövlar som alla får mycket bra totalbetyg och gott omdöme. Det gör dem till säkra kort som håller dina barn varma och torra i vinter.

Bästa overallen

Reimas overall Reimatec Rakka för 1 795 kronor är segraren i Testfakta.ses stora test av vinteroveraller. Den får totalbetyget 4,3 av 5 möjliga.

Besök Reimas hemsida för mer information samt återförsäljare.

Butiker som säljer Reima hittar du även här på BarnNet.se


Mycket bra tvåa

Polarn O. Pyrets Vinteroverall Baby för 1 399 kronor kom på andra plats, endast 0,1 poäng efter Reima. Totalbetyg blev 4,2 och omdömet ”mycket bra”.

Besök Polarn O. Pyrets webbshop för mer information.


Delad tredje plats

Två overaller hamnar på tredje plats, med ett totalbetyg på 4,1. Här ser du KappAhl Kax Protec overall för 700 kronor som får omdömet ”mycket bra, prisvärd”.

För mer informtation besök KappAhl hemsida där du även får veta var närmaste KappAhl-butik finns.


Färgstark nykomling

Svenska Abeko lanserade i höst sin första kollektion med vinteroveraller och det blev toppbetyg direkt. Aboek Noel för 1 200 kronor delar tredjeplatsen med Kax och får då totalbetygen 4,1 och omdömet ”mycket bra”.

Besök Abekos webbutik för mer information.


Andas bra

Även danska Brands4Kids overall från märket Celavi för 900 kronor får ett riktigt bra totalbetyg, 4,0 och omdömet ”andas bra men sämre slittålighet”.

Besök Brands4Kids för mer information om Celavi och återförsäljare.


Ecco har bästa vinterstövlen

Bäst i test när Testfakta.se och Vi Föräldrar testar årets vinterstövlar blir Ecco Snosluch för cirka 900 kronor. Den får betyg 5,0 på just vattentäthet och ett totalbetyg på hela 4,8 av 5 möjliga. Omdömet lyder: ”bäst i test och genomgående bra testresultat”.

Besök Eccos hemsida för mer information och återförsäljare.


Viking god tvåa

På andra plats med ett totalbetyg på 4,5 kommer Vikings känga Bluster för cirka 1 000 kronor. Omdömet lyder: ”Vattentäta. Bra andningsförmåga men något sämre värmeisolation.”

Besök Vikings hemsida för mer information och återförsäljare.

Butiker som säljer Viking hittar du även här på BarnNet.se


Varma Kamik

Ytterligare en vinterstövel hamnar över 4-poängsstrecket i testet. Det är Kamik Waterbug 5X för cirka 1 000 kronor. Den får omdömet: ”Vattentäta. Bra värmeisolation men något sämre andningsförmåga.”

Besök den svenska leverantören Normark för mer information om Kamik samt återförsäljare.

Du kan även hitta butiker som säljer Kamik här på BarnNet.se


Fakta om testerna

Det är Testfakta.se och Vi Föräldrar som låtit testa vinteroverallerna och vinterstövlarna.Testet av vinteroveraller kan läsas i sin helhet på Testfakta.se.

Testet av vinterstövlar finns ännu så länge bara i tidningen Vi Föräldrar nr 12/2011.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.