Köpguider

Årets sötaste luciakläder för små barn – och bästa julpyntet

Börja julmyset redan till första advent! Och låt barnen gå klädda i lucialinne, tomtedräkt, och pepparkasklänning hela december om de vill. Här har vi samlat massor av fint julpynt för barn och årets finaste luciakläder. Dessutom tipsar vi om lekvänlig julkrubba för barn och pepparkashus i velour. Låt julen börja!

Stolt lucia

Ett klassiskt lucialinne med spets på kragen från Leco. Finns i två storlekar, S och M som passar barn i ålder 4-6 år och 6-8 år. Luciakrona, tärnljus, glitter och rött sidenband säljs separat.

Pris:179 kr för lucialinne och 99 kr för luciakrona hos Bamba.se


Från Pepparkakeland

En fin brun pepparkaksdräkt med vita detaljer. I dräkten ingår pepparkakshatt, tröja och byxor. Storlek 120.

Pris: 129 kr hos Bamba.se


Sötaste tomteflickan

Den är tomteklänningen med luva och fina pälsdetaljer kommer från Ellos. Klänningen är i bomullstrikå och fuskpälsen i polyester, knäppning i nacken. Finns i storlek 62-128.

Pris: 149 kr hos Ellos.se


Pyntad klänning

Fina julklänningar från Duns, med olika julpyntsmotiv. Skön modell med rund hals och lång ärm, i Gots-certifierad bomull. Finns i storlek 98-140. Duns julklänning finns även som kortärmad och som tröja.

Pris:299 kr hos Duns Sweden


Lekvänlig julkrbba

Playmobil har en fin julkrubba, som är till för att leka med! Det är ett riktigt fint lekset med figurer som föreställer Maria, Josef och Jesusbarnet samt flera olika djur och en rad andra tillbehör. Dessutom följer det med en fungerande lykta som ger en mysig belysning.

Pris: 499 kr hos Fruugo


Allt för stjärngossen

Ett klassiskt, vitt, stjärngosselinne som till skillnad från lucialinnet har krage utan spets. Stjärngosselinnet finns i två storlekar, S och M, vilket motsvarar 110-116 och 122-128.

Stjärngossens strut och stjärna säljs separat.

Pris:179 kr för stjärngosselinnet och 29 kr för strut och stjärna hos Bamba.se


Krona och ljus

Så klart att lucia ska ha ljus i både håret och anden. Här ett utmärkt set för barn med både elektrisk luciakrona och tärnljus.

Pris: 79 kr hos Åhlens


Skön pepparkaksgubbe

En mjuk och skönt pepparkaksdräkt i velour för de minsta barnen. Det är en sparkdräktmodell med fina applikationer och påsydda tossor. Dräkten har tryckknappar bak och ribbmuddar i hals och ärmslut. Finns i storlek 56-80.

Pris:129 kr hos Ellos.se


Sankta Lucia!

Tänk att få vakna till barnens luciatåg med sång och kaffe på säng … Här är fina lucialinnen från Max Collection, finns i storlek 86-170 samt en modell utan brodyr på kragen för stjärngossar.

Pris: 179 kronor hos Lekmer.se


Läcker tomtedräkt

En fin tomtedräkt i tre delar från Play AW. Den fina jackan med tomtepälsdetalj har dragkedja och knapp i halsen. Finns i storlek 104-128.

Pris: 199 kr hos Lekmer.se


Haklapp för tomtegröt

En ursöt haklapp för små tomtenissar från Kappahl. Haklappen är fodrad och har vit baksida, och kardborre bak i nacke.

Pris:49,50 kronor hos KappAhl.se


Finaste skådebrödet

Kakfat från Jabadabado med julens alla kaksorter; lussebullar, pepparkakor och polkagriskäppar. Allt i trä.

Pris: 179 kr hos Lekvira.se


Till lilla tomtegumman

För de minsta finns denna fina tomteklänning med tillhörande luva. Stängs med knappar. Finns i storlek 62/68.

Pris: 149 kronor hos Kotteshoppen.se


Julkrubba för barn

Från brittiska leksakstillverkaren BigJigs kommer den här lekvänliga julkrubban för barn. En rejäl krubba i trä, komplett med figurerna Maria, Josef, de tre kungarna, Jesusbarnet, djur och tillbehör.

Pris: 395 kronor hos LitenLeker.se


Mjuka klänningar

I Lindex Lusseshop hittar du de här söta klänningarna i mjuk velour. Tomteklänning eller pepparkaksklänning, med lätt klockad kjol, lång ärm och knäppning bak. Både har ett fin sjalett som följer med. Storlek 92-122.

Pris:179 kr hos Lindex.se


Fler tomtenissar

Klassisk barntomtedress och en fin tomteklänning till bra pris. Storlek 86/92 till 146/152.

Pris: 149 kronor hos webbutiken Filur.


Besök från Pepparkakeland

Perfekta kläder för luciafirandet i förskolan. Sjal och klänning till pepparkaksgummor och dräkt med byxor och tröja för pepparkaksgubbar. Storlek 86/92 till 146/152.

Pris: 149 kronor hos webbutiken Filur


Skön strut

Stjärngossestrut med tillhörande stjärna från Oskar & Ellen. Struten är i tyg och kan vikas upp i nederkant och på så sätt kan den vikas till önskad storlek.

Pris: 149 kronor hos webbutiken ABC Leksaker


Present varje dag

Söt presenkalender med 24 smpåfickor för minipresenter i väntan på julafton. Går paketet inte ner kan du knyta fast det i ringen som finns på varje ficka. Från Oskar & Ellen.

Pris: 379 kr hos ABC Leksaker


God Jul!

Charmiga träbokstäver att sätta på väggen eller ställa på en hylla. Från Jabadabado.

Pris: 89 kr hos Lekvira.se


Pepparkakshus i velour

Vill du inte stå timmar i köket och baka pepparkakshus är det här något för dig. Ett pepparkakshus i velour! Fungerar både som julpynt och att leka med och taket går att ta av.

Pris: 249 kronor hos bl a webbutiken Lomelina.se


Här kommer jultåget

Precis som det finns födelsedagståg, finns de jultåg. Eftersom det finns plats för fyra ljus fungerar det även som rolig advenstsljusstake. Men var extra noga med att blåsa ljusen, eftersom tåget är i trä!

Pris: 104 kr hos Barnparadiset.se


Baka vad du vill

Företaget Formina har specialiserat sig på pepparkaksformar och har hundratals varianter. Här finns djur, fordon, prinsessor och mycket annat.

Pris: Ca 15 kronor styck hos Formina.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.