Tips

Barnböcker: Vårens 10 bästa nya böcker för barn 0-6 år

Mamma Mu
Att läsa för barn är så viktigt – och mysigt! BarnNet-redaktionen har botaniserat bland vårens alla nya barnböcker och listar våra favoriter. Här är bästa böckerna för barn i åldern 0-3 år och barn 3-6 år, om du vill läsa en nyutgiven barnbok. Trevlig läsning!

BarnNets barnboksfavoriter för barn 0-3 år

En dag med farfar : vi leker

Av Cecilia Torudd

Humor och vardag för gamla och unga i hyllad småbarnsserie av Cecilia Torudd. Läs om ett viljestarkt barn och tålmodiga far- och morföräldrar! Det här är farfars bok.

Pris:84 kr hos Adlibris


Åh nej, Bruno!

Av Haughton Chris

Bruno vill vara en duktig hund. Han försöker vara en duktig hund. Men nu har han fått syn på en TÅRTA.Vad gör Bruno då?

Pris: 63 kr hos Adlibris.se


Vad händer i trädgården?

Av

Det finns mycket att upptäcka i trädgården. Det surrar, fladdrar, kryllar och krälar av liv. Titta under blad och stenar så får du se vad du kan hitta!

En liten bok som lockar små barn att gå på upptäcktsfärd i sin egen trädgård.

Pris: 75 kr hos Adlibirs.se


Vems rumpa är det?

Av Saleina Thorsten

Gissa rumpan! På varje sida visas endast en bakdel och det är fritt fram att gissa vems den kan vara. När du gissat öppnar du den stora fliken för att se hela djuret.

Texter på rim!

Pris: 63 kr hos Adlibris.se


Prickens resa

Av Maria Nilsson Thore

Vad hände egentligen med Pricken som lämnade geparden Petras päls och gav sig ut på äventyr? Jo, den hittade nya sorters vänner, såg hur andra levde sina liv och lärde sig lekar där det passar bra att vara prick!

Pris: 48 kr hos Adlibirs.se

BarnNets favoriter för barn 3-6 år

Mera fart Mamma Mu

Av Jujja Wieslander

Sommardag vid bryggan. Mamma Mu prövar ett cyklopöga och leker med småbåtarna. Men Kråkan vill ha mera fart och spänning. Han gillar racerbåtar. Kråkan får en idé. Nu ska han konstruera en egen racerbåt. Han behöver låna Mamma Mus cykelslang.

Pris: 105 kr hos Adlibris.se


Mitt bland stjärnor

Av Lotta Olsson

Lotta Olsson är prisbelönad poet och författare som skriver både för barn och vuxna. Mitt bland stjärnor är hennes första samarbete med Olof Landström som är en av Sveriges främsta barnboksillustratörer. Boken har fått lysande recensioner.

Pris: 105 kr hos Adlibris.se


Astons stenar

Av Lotta Geffenblad

Varje kväll hittar Aston nya stenar som är ensamma eller fryser eller som verkar ha tråkigt. En del är stora, andra lite mindre men alla är det synd om och Aston tar med dom hem. Där får stenarna det varmt och mysigt i en egen säng. Men tillslut blir det väldigt trångt hemma hos Aston och hans mamma och pappa försöker få honom att hitta ett annat ställe för sina stenar.

Pris: 53 kr hos Adlibris.se


Mulle Mecks verktyg

Av George Johansson

Ny bok om Mulle Meck och hunden Buffa!Mulles verktyg ligger huller om buller i en enda röra. Han börjar städa upp och förklarar samtidigt för Buffa hur de olika verktygen ska användas. Och varför inte passa på att snickra ihop något på samma gång, tänker Mulle. Färgillustrationer av Jens Ahlbom.

Pris: 105 kr hos Adlibris.se


Barnens på Bråkmakargatan

Av Astrid Lindgren

Lotta, Mia och Jonas bor i ett gult hus med trädgård på Bråkmakargatan. De har roligt hela dagarna och hittar på äventyr från sommar till vinter.

Kapitelboken har nu blivit en härlig bilderbok i stort format med Ilon Wiklands bilder. Påhittiga Lotta har älskats av generationer ungar!

Pris: 105 kr hos Adlibris.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.