Nyheter

Bästa febertermometern för barn – 10 termometrar i test

Örontermometer, panntermometer, napptermometer – vilken febertermometer är egentligen bäst när de små är sjuka? Testfakta.se har låtit testa 10 olika varianter av digitala febertermometrar för att ta reda på svaret.

Bästa febertermometern för barn - 10 termometrar i test

Bäst i test. Braun High Speed Thermometer och Microlife NC 100 non contact vann Testfakta.ses test av febertermometrar för barn.

Som föräldrar ställer du höga krav på en febertermometer för barn. Den ska visa exakt rätt temperatur – varje gång du mäter. Dessutom ska den mäta snabbt och det ska vara enkelt för både förälder och barn att ta tempen. Testfakta.se har valt ut tio olika febertermometrar som säljs i Sverige och skickat dem på laboratorietest till det statliga läkemedelsbolaget APL som testat dessa saker.
Bäst i testTvå febertermometrar för barn utsågs till bäst i test och fick betyg 5 av 5. Den ena är Braun High Speed Thermometer, en modell som kan användas för att ta tempen i munnen, armhålan eller i stjärten. Den andra är Microlife NC 100 non contact som mäter temperaturen på pannan.
Öron- och panntermometrar snabbastDet APL generellt kom fram till i testet var att panntermometrarna och örontermometrarna var de som mätte temperaturen snabbast. Exempelvis mätte testvinnaren Microlife temperaturen på 3-4 sekunder och örontermometrarna klarade det på under 3 sekunder.Termometrar som mäter i armhåla, mun eller stjärt tar längre tid. Snabbast är testvinnaren Braun High Speed Thermometer som exempelvis mäter temperaturen i stjärten på 8 sekunder.

Alla febertermometrar

BarnNet listar alla märken inom febertermometrar för barn.
Här finns alla febertermometrar.

Långsammast är napptermometrarna som tar flera minuter. Testet i sin helhet finns på:
www.testfakta.se.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.