Nyheter

Bästa matstolarna 2012 enligt Testfakta.se

Det finns massor av fina matstolar för barn, men alla är inte lika stabila visar Testfakta.ses granskning. Här är vinnarna.

Bästa matstolarna 2012 enligt Testfakta.se

Bäst i test. Bästa barnstol 2012 är Brio Sit. På andra plats kom Crescent Inovi och på tredje plats Stokke Tripp trapp. Allt enligt Testfakta.se

Höga barnstolar finns i alla prisklasser, från cirka 100 kronor upp till över 2 000 kronor. En hög barnstol är ett måste när barnet ska börja äta mat vid omkring 6 månaders ålder och också sitta med vid matbordet.
Välj en säker stolDet som är viktigt vid val av matstol är att den är stabil och säker. Det ska vara en matstol som inte välter och det ska vara svårt för barnet att ta sig ur matstolen på egen hand.Testfakta.se har låtit laboratorietesta ett åtta höga barnstolar och testet har utformats så att det motsvarar Konsumentverkets önskemål för höga barnstolar. I testet mättes exempelvis kraften som krävs för att välta matstolen bakåt i en vinkel som påminner om när ett barn skjuter ifrån med fötterna.
Brio Sit bäst i testBrios matstol Brio Sit fick toppbetyg i testet, 5 av 5 möjliga. Stolen är mycket stabil och det är liten risk att barnet kan resa sig i stolen, trots att barnet inte är fastspänt. Brio Sit tillhör dock marknadens dyraste stolar med ett pris på cirka 1 700 kronor för stolen och cirka 400 kronor för en bygel som behövs för de minsta barnen.
Två bra alternativPå andraplats i testet kom matstolen Inovi från Crescent som kostar cirka 800 kronor. Den fick totalbetyget 4,3 av 5 möjliga. Här behöver barnet dock spännas fast med sele för att det inte ska kunna resa sig. På tredjeplats kom Tripp trapp från Stokke, en stol som för övrigt fyller 40 år i år. Tripp trapp tillhör också de dyrare barnstolarna på marknaden med ett pris på cirka 1 800 kronor för stolen och cirka 500 kronor för bygel och grenstöd. Betyget för Stokke Tripp trapp blev 4,2 av 5 möjliga.

Här finns alla matstolar

BarnNet listar alla märken av höga barnstolar som säljs i svenska butiker.

Till listan över Alla matstolar.
Hur gick det för billiga matstolen Antilop från Ikea, kanske du undrar? Den kom på fjärdeplats och fick 3,9 i betyg. Den håller barnet på plats bra men är mindre stabil än många andra stolar. Läs testet i sin helhet på
Testkaktas webbplats.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.