Nyheter

Busbyxan följer upp med Busjacka

Stilren svensktillverkad skaljacka utan onödiga detaljer.

Busbyxan följer upp med Busjacka

Busbyxan är ett Göteborgsföretag som sedan starten 1997 har tillverkat överdragsbyxor i bävernylon. Nu har företaget också lanserat Busjackan som ett komplement till byxorna. Jackan har tagits fram i samråd med kunder och resultatet är en ofodrad skaljacka utan dekordetaljer, onödiga tampar och knappar. Bävernylon står emot smuts, väta och vind utan att vara impregnerat med kemikalier. Det är dock inte vattentätt utan kläderna är tänkta att fungera som som ett skydd för barnets vanliga och mer ömtåliga kläder. Jackan finns i färgerna röd, ljusgrå och äppelgrön i storlekarna 80-140 cl. Beställer du din Busjacka med kapuschong kan du själv välja bland 11 olika färger på kapuschongen – kanske vill du matcha den med byxorna?
Tillverkas i SverigeAlla Busbyxans plagg tillverkas i Borås. – Nästan alla andra säger att det är omöjligt, men vi vill bevisa att det går att producera barnkläder i Sverige. Och att det blir en bra affär för miljön, föräldrarna och för vårt företag säger Lena Eliasson som driver Busbyxan. – Självklart skulle vi tjäna mer på kort sikt om vi producerade i något lågprisland. Men vi bygger ett varumärke som ska vara reko på alla plan, därför är det här rätt val på sikt.
Pris: från 495 kr inkl. fraktMer information samt webbutik hittar du på
Busbyxans webbsida.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.