Köpguider

Cykla med barnen – cykelvagnar, lådcyklar & cykelsitsar

Cykelvagn
Klart att alla i familjen ska med på cykelturen! Så här cyklar du med ett, två, tre och fyra barn – samtidigt. Vi guidar dig till de smartaste modellerna av cykelvagnar, cykelsitsar, lådcyklar och tandemcyklar. Och du vet väl att du även kan ta med en bebis som inte kan sitta själv på cykelturen? Med babyinsats till cykelvagnen går det utmärkt!

Så väljer du rätt

Cykelsits bak: Passar från ca 9 månader tills barnet väger max 22 kg.

Cykelsits fram: Passar från ca 7-9 månader tills barnet väger max 15 kg.

Cykelvagn: Passar från nyfödd och för två barn, upp till ca 45 kg.

Tandemcykel: Passar från ca 3-7 år.

Lådcykel: Passar från ca 1 år, vissa cyklar har plats för upp till fyra barn.


Prisvärd multivagn för två barn

Thule Chariot Cheetah är en mycket lätt och smidig multivagn som passar perfekt för familjer med en aktiv livsstil. Cykelkit medföljer. Thule Chariot Cheetah har plats för två barn, maxvikt 45 kg.

Finns i dessa butiker:


Smarta Taga

Taga är ett transportmedel för barnfamiljen som kombinerar cykel och barnvagn på ett nytt, roligt och praktiskt sätt. Du kan använda den som cykel när ni ska till stan. När ni är framme gör du om den till barnvagn och tar med cykeln. Taga kan med fördel tas med på tunnelbana, tåg och buss.

Du kan använda Taga med sits för ett barn, ha två sitsar och köra två barn eller använda den med babyskydd.

Pris:1 499 EUR hos Taga Bikes


Cykelsits för styret

Thule hakar på trenden med cykelsits för styret för de yngsta barnen, 9 mån till 3 år (max 15 kg). Thule Ride Along Mini är enkel att montera och ta bort när den inte används tack vare universella snabbfästen.

Cykelsitsen har en bekväm sele för barent, fotremmar och fotstöd med justerbar höjd. Thule Ride Along Mini finns i tre färger: svart, grå och orange. Vindruta kan köpas till.

Finns hos dessa butiker:


Bekväm och säker

Cykelsitsen Jockey Comfort från Britax kombinerar säkerhet och komfort för barnet. Jockey uppfyller den senaste europeiska standarden DIN EN 14344 i TUV/GS-testet.

Denhär cykelsitsen har extra stora integrerade ekerskydd. Ryggstödet är justerbart och kan enkelt justeras med en hand. Även huvudstödet är justerbart i höjdled och kan anpassat beroende på barnets längd. Passar för barn 9-22 kg.

Finns hos dessa butiker:


Thules perfekta vagn

Thule Chariot Lite 2 kombinerar prestanda med komfort, stil och teknik för den mest aktiva familjen. Vagnen är anpassad för kunna klara alla slags terränger och ger dessutom barnet en mjuk och bekväm åktur. Cykelkit ingår. Den här cykelvagnen har plats för två barn (upp till 45 kg). Finns i flera färger.

Finns hos dessa butiker:


Cykelsits med viloläge

Ride Along är en cykelsits från Thule. Den har bl a justerbar och vadderad axelrem. Med ett enhandsgrepp ska du kunna justera av lutningen på sitsen upp till 20 grader, för att barnet ska få ett bekvämare viloläge.

Cykelsitsen har även vingar på sidan av stolen för att skydda barnets hand, om cykeln välter. Dynan är löstagbar och vändbar och den går att tvätta i maskin. Klarar barn upp till 22 kilo. Thule Ride Along finns i flera färger.

Finns hos dessa butiker:


Multifunktionell vagn

Chariot Corsaire 1 är en multifunktionsvagn där cykelkit ingår. Med den här kan du enkelt ta med dig barnet på cykelturen, löprundan eller ut i skidspåret. Modellen på bilden är för ett barn, och en maxvikt på 34 kilo. Denna vagn finns även i den modell för två barn, med maxvikt 45 kg.

Finns i dessa butiker (den nya modellen):


Rejält regnskydd

Från Tullsa som gör regnskydd till barnvagnar kommer det är fiffiga regnskyddet till barn som åker i cykelsits.

Pris: 249 kronor hos CDON


Innovativ cykelsits från Hamax

Caress heter denna cykelsits från Hamax. Det är en innovativ och säker cykelsits med modern design. Caress är utformad för att kunna växa med barnet, tack vare det justerbara ryggstödet. Axelkuddar gör det extra bekvämt för barnet. Cykelsitsen har även en sovfunktion som innebär att sitsen kan lutas bakåt, så att barnet kan vila skönare. Sitsen har reflexer på baksidan. Cykelsitsen Caress finns i vitt eller svart och det finns flera färger på dynan.

Finns hos dessa butiker:


Enklare Hamax Zenith

Cykelsitsen Zenith från Hamax är en något enklare modell än Caress. Zeniths bälte kan justeras med en hand och cykelsitsen fästes enkelt på cykelramen med hjälp av en stålbygel och ett fäste.Den här cykelsitsen är lämplig för barn från 9 månader upp till 22 kg.

Finns hos dessa butiker:


Sitt säkert fram

OK Baby Orion är en cykelsits som monteras framför dig som förälder. Cykelsitsen monteras på cykelramen och passar på både damcyklar och herrcyklar. OK Baby Orion kan användas från ca 7-18 månaders ålder och passar för barn upp till 15 kg. När barnet är litet finns en extra bygel som komplement till selen.

Finns hos dessa butiker:


Följ mig!

FollowMe är en Schweizisk produkt som blivit mycket efterfrågad av vuxna som vill ta med barn på längre cykelturer, men där barnen inte riktigt orkar cykla hela vägen själva. När orken tar slut kan barncykeln hängas på där bak och den vuxne kan bogsera barncykeln. FollowMe passar för barn i åldern 3 till 8 år, som väger max 45 kilo och har en cykel med däckstorleken 12-20 tum.

Pris: 2 349 kronor hos Bracykelvagnar.se


Flera funktioner i ett

Zigo Leader 5in1 är både en barnvagn och en cykel. Exempelvis kan du cykla till stan med två barn i vagnen. När du är framme kan du parkera cykeln och fortsätta till fots med bara barnvagnen. Vagnen fungerar även som joggingvagn och cykelkärra, och att byta mellan funktonerna tar ”mindre än 30 sekunder”.

Pris: ca 16 500 kronor. Just nu finns ingen svensk återförsäljare, men kan beställas på MyZigo.com


Billigaste cykelsitsen?

Biltemas cykelsits är förmodligen marknadens billigaste. Cykelstolen har högt ryggstöd, fotstöd, mjuk sittdyna och trepunktsbälte. Godkänd för barn som väger upp till 22 kg.

evereras med snabbfäste för montering på ramen och fäste för montering på pakethållare.

Pris:349 kronor hos Biltema.se


Multivagn från Nordic Cab

En nordisk multivagn som kan användas både som barnvagn och cykelvagn. Explorer 2-1 har ett litet, dubbelt framhjul som enkelt fälls upp när det är dags för cykeltur. Vill du använda den som joggingvagn köper du till ett stort framhjul.

Vagnen är 80 cm bred över axlarna vilket gör att den passar genom standarddörrar och alltså kan köras rakt in i lägenheten om du t ex vill ta in ett sovande barn. Babysäte finns som tillbehör.

Pris: 6 499 kronor hos Nordiccab.se

Fler tips på smarta cykelvagnar finns i vår lista Cykelvagnar & Multivagnar


Billigaste cykelvagnen

Trollkärran 3-i-1 Plus är bl a untrustad med stötdämpande fjädring, aluminiumram, roterande cityhjul fram, parkeringsbroms och säkerhetsvimpel. Trollkärran har dessutom hård botten under barnens fötter vilket gör att barnen sitter bekvämt och tryggt.

Ett eller två barn får plats i cykelvagnen som har utrustats med vadderade säten och säkerhetsbälten. Walker-kit med 10-tums framhjul och handtag ingår.

Pris:2 290 kronor hos Trollkärran.se (denna vagn har tyvärr utgått men man kan hitta den då och då på Blocket eller Tradera)


Lådcykel som livsstil

Det här är en lyxmodell av lådcykel från holländska Jonnny Loco och modellen heter Cargo Cruiser. Här har man satsat på design som ger dig den rätta ”laid back-attityden”.

Lådcykeln är gjord i aluminium och hitec-stål och ska vara en av marknadens lättaste. Cykeln är 7-växlad och lådan är utrustad med trepunktsbälte för två barn.

Pris: 24 995 kronor hos Cargobike.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.