Köpguider

Dags att åka pulka, snowracer skridskor och skidor!

Vintern är här! Det är dags att ge sig ut i backen och åka. Har barnen tröttnat på att åka pulka? Testa en supersnabb snowracer, bob eller kälke! Ingen snö – ta med barnen till närmaste ishall och åk skridskor – här är modellerna som passar för småttingar. Fyll termosen med varm choklad och gå ut och lek. Här är årets roligaste vinterleksaker.

En Bobby Bob!

Bobby Car känner vi förstås till, men det här var första gången vi såg en Bobby Bob. En rejäl och snabb bob, med fjädring, tuta och ädelstålmedar finns integrerade i plasten för längre livslängd. 3 års fabriksgaranti ingår. Passar för barn från 1 år och uppåt.

Pris: 599 kronor hos Pinkorblue.se.


Årets värsting – för barn

Stiga Snowracer Curve Pink Pro. Lyssna på namnet. Det säger väl allt? Stigas senaste snowracer är gjord för dig som älskar fart. Med twin-tip skidorna, både fram och på sidorna, är det lättare att göra tricks och du kan åka fortare både framåt och bakåt. Dessutom har den stötdämpning och ratten har gummerade handtag för bättre grepp. Say no more…

Pris: 749 kronor hos Hiko.se. Finns i många olika färger.


… och för vuxna

Mamma och pappa sitter garanterat bekvämare på den här, när ni tar upp kampen med barnen. Stigas Curve King Size är både längre och högre än en vanlig snowracer och passar bra för vuxna, eller vuxna och barn som åker tillsammans. Är utrustad med nya curveskidor på sidorna och framskidan.

Pris: 1 198 kronor hos Hiko.se


Pulkan för prinsessa

Prinsessan Estelle åkte i en stadig och bra pulka för de allra yngsta. Modellen heter Baby Cruiser och kommer från Stiga, den har högt ryggstöd, dyna och bälte så att småttingarna inte trillar ur. Finns i flera färger.

Pris: 199 kronor hos Lekmer.se

Foto: Kate Gabor/Kungahuset


Kickbike med medar

Vill du stila i backen i vinter är det en sådan här du ska ha. En Sparkcykel med medar! Den här coola modellen kommer från Hobbex och är helt i metall, bara medarna är av plast. Det är dock inget för åksugna, tunga, vuxna, maxvikt är 60 kilo.

Pris: 199 kronor hos Hobbex.se.


Första skridskorna

Dubbla medar gör att även små barn står stadigt på isen. Bob Skate De Luxe heter den här modellen som är en stabil nybörjarskridsko med dubbla skenor. Vanliga vinterkängor används och skridskorna spänns på med breda och lättanvända remmar. Skridskorna har justerbar längd och passar för skor i storlek 24 till 30.

Pris: 219 kronor hos bl a AddNature Kids


Glid fram över isen

Det kan vara svårt att hitta långfärdsskridskor för barn. Men här har vi ett par! Easy Glider är en bra nybörjarskridsko för barn som vill prova på långfärdsskridskoåkning tillsammans med mamma och pappa. Easy Glider kan användas tillsammans med vanliga vinterkängor och är enkla att spänna på.

Pris: 449 kronor hos bl a AddNature Kids


Spark som förr

En spark i gammal klassisk stil, om än rödmålad. Modellen heter Barnspark Vansbro och passar barn i åldern 3-6 år, handtagets höjd är 62 centimeter. Sparkshoppen har även större sparkar och andra modeller.

Pris: 995 kronor hos Sparkshoppen.se


Glid fram på en valross!

Stigas senaste stjärtlappar i form av en valross, finns i många olika färger. Sätt dig på, ta tag i handtaget och susa nedför backen. En kul finess är att de kan kopplas ihop så att barnen kan åka tåg. Dessutom finns valrossen i mammastorlek för vuxenrumpor.

Pris: 50 kronor hos bl a BR-Leksaker.


Familjepulka

Cobra är en extra lång pulka från Stiga så att både mamma och pappa får plats.

Pris: 189 kronor i Nids4Kids.se


Äkta kälke

Davoser 90 är en klassisk träkälke från tyska Gloco som fungerar lika bra för vuxna som för barn – eller för vuxna och barn tillsammans. Den är tillverkad i lackad bok och har galvaniserade stag och stålbeklädda medar.

Pris: 695 kronor hos Barnofritid


Snygga snöskor

Barn sjunker lätt ner i mjuk snö och då kan ett par snöskur vara bra att ha. Här barnskon 510 Trappeur från franska TSL Sport Equipment som finns i grönt eller orange och passar barn som väger upp till 40 kilo.

Pris: 599 kronor hos Addanture.


Pulka för långfärd

När det är dags för långtur på skidor är det bara att packa ner de minsta i en skön pulka. Fjellpulken finns i flera modeller och med många olika tillbehör.

Pris: 4 999 kronor hos XXL.se


Se upp i backen!

Snow Runner Flames är perfekt för små fartfantomer. Gjord av plast, har säkerhetsratt, fotbroms och draganordning.

Pris: 498 kronor hos Hiko.se


Var rädd om huvudet

Oavsett om barnen åker snowracer, skridskor eller skidor är en hjälm bra att ha. Här är Jofas nya allroundhjälm HT 415 S. Den kan användas året runt, på vintern fungerar den som skridsko- eller slalomhjälm och på sommaren som cykelhjälm. Den har ventilationshål, grönt säkerhetsspänne och storleken justeras med skruv och mutter som sitter på sidan av hjälmen.

Pris: 349 kronor hos Lekmer.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.