Köpguider

Dags för trehjuling – 15 fina trehjulingar från budget till lyx

tricycle
På våren är det härligt att vara ute och cykla – även på en trehjuling! Att lära sig cykla är en viktig del av barns utveckling, det främjar barnets motorik och balans – samtidigt som det är kul.

En trehjuling är ett roligt sätt för ett litet barn att lära sig att cykla, innan man är tillräckligt stor för en tvåhjuling. Man kan ha glädje av en trehjuling under flera år, och många av dom har roliga funktioner som bidrar till fantasifull och stimulerande lek.

Vem kan cykla på en trehjuling?

Trehjulingar är perfekta för barn i åldrarna 1,5 till 3 år. Efter att barnet fyllt 3 brukar det ha tröttnat och vill ha nya utmaningar, då kan det passa med till exempel en balans- eller springcykel. Eftersom att det finns en mängd trehjulingar med handtag och säkerhetssele så kan man ibland börja med trehjuling ännu tidigare, då kan det lilla barnet sitta fastspänt och bli skjutsad av en förälder.

Tänk på att alltid använda hjälm – även om barnet sitter fastspänt!

Även om trehjulingar är säkra och roliga för små barn, måste man komma ihåg att de aldrig får användas i trafiken. Ha alltid uppsikt över barnet och tänk på att trehjulingen bör vara stabil och stadig, särskilt i sidled, för att inte riskera att tippa omkull.

Olika typer av trehjulingar

Det finns massor av olika trehjulingar, allt från enkla modeller till snabba och färgglada racercyklar. Det finns bland annat trehjulingar med ryggstöd, flak, solskydd och föräldrastång. Det finns något för alla, och här har vi samlat och testat 13 fina trehjulingar i olika modeller och prisklasser – från enkla budgetvarianter till riktigt fina klassiker.

Trevlig cykeltur!


Cykla med Bamse

En trehjuling med avtagbar föräldrastång, tippbart flak och justerbar sadel från Nordic Hoj. Cykeln kommer med fem års garanti mot fabrikationsfel. Den här modellen har försetts med Bamse-motiv. Sadeln kan justeras i fyra olika lägen. Passar från 2 år.

Pris: just nu 599 kr (ord. pris 679 kr) hos Babyland.se


Tuff design

Trehjuling Road Racer är Stigas senaste. Den har en helt ny och robustare design är tidigare. Trehjulingen har justerbar sits och styre, flaket är tippbart och framhjulet är ett frihjul.

Pris: just nu 599 kr (ord. pris 699 kr) hos Lekmer


Trehjuling med handbroms

Happytrike Racing är en riktigt fin trehjuling från Kettler med racingtema. Det är en trehjuling som kan växa med barnet, den har justerbar sits med högt ryggstöd samt ”tysta” hjul. Flaket går naturligtvis att tippa.

En justerbar föräldrastång medföljer, den går att montera bort. Man kan även låsa styret på trehjulingen för att det ska gå lättare när du puttar cykeln. En handbroms på föräldrahandtaget låser båda bakhjulen.

Pris: 849 (ord. pris 899 kr) hos Adlibris


Powah Lightning trehjuling

Happytrike Racing

Powah Lightning är en robust trehjuling med lastflak. Det är en lite lägre modell som är tänkt att passa barn från 1 till 4 år. Powah Lightning är stabil och tål tuff lek och en liten medpassagerare bak.

Pris:  559 kr hos XXL.se


winther-trehjuling

Dansk designikon

Denna klassiska trehjuling från Winther är en dansk designikon. Trehjulingen har en kraftig stålram med ett justerbart säte och greppvänliga handtag. Trehjulingen har dessutom ett tippbart flak baktill. Cykeln finns i fem fina färger hos Bamba.se.

Pris: 799 kr hos Pixizoo


Trehjuling med flak från Crescent

Trehjulingen Bambo från Crescent har flak som lätt kan tas av. Cykeln finns även i färgerna röd och rosa.

Pris: 799 kr hos Cykeltjänst.se


Trehjuling för de yngsta

Fitch heter den här trehjulingen från tyska Puky. Den är försedd med tystgående hjul, ergonomiskt utformat säte och säkerhetshandtag i gummi. Den här trehjulingen passar för barn från 18 månader (80 cm).

Pris: 669 kr hos Dreamkids


Trehjuling som växer med barnet

Fisher Price Glow Touch 4-in-1 är en multifunktionell trehjuling som anpassas efter det växande barnet. Cykeln har högt ryggstöd, fempunktsele, ihopfällbara fotstöd och solskydd – perfekt för det lilla barnet. Skjutstången och den stora förvaringsfickan gör den här trehjulingen till ett roligare alternativ till barnvagn, och kan montera bort alla extra funktioner när barnet blivit tillräckligt stort för att cykla själv.

Pris: 860 kr hos PinkorBlue


Cool retro-cykel

En klassiker från amerikanska Radio Flyer i retro-stil. Den här trehjulingen har en stabil metallkonstruktion, den är snyggt lackad, har gummidäck och den har kromat styre, stänkskärm och ekrar. Dessutom har den ringklocka, något många barn gillar.

Just den här modeller är lite större, och passar barn från 2,5-5 år.

Pris: 1 169kr hos Wellindal.se


Sportig trehjuling

Rex trehjuling Powertrike är en sportig trehjuling med slitstarka plastdäck och stålram. Finns även i en modell som är vit med blå sadel.

Pris: 595 kr hos Cykelringen.se


Trehjuling / Springcykel

Den här fina springcykeln från Pinolino är en bra övergångscykel för barn som vill börja med springcykel men inte riktigt är redo att gå över till två hjul än. Lämplig för barn över 1,5 år med justerbar sadel och hjul i plast.

Pris: 782kr hos PinkorBlue


Trehjuling utan flak

En rosa trehjuling utan flak från Rex, med skumgummidäck och stålram. Titta in hos Jollyroom för ett större urval trehjulingar i olika modeller och färger.

Pris: 595 kr hos Cykelringen

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.