Köpguider

Dopklänning eller dopkostym – 25 finaste dopkläderna 2015

Dags för dop? Vi har letat fram de 25 finaste dopkläder för både flickor och pojkar. Här finns alla modeller av dopklänningar; korta, långa, traditionella, moderna, exklusiva och ekologiska. Dessutom har vi hittat en rad söta dopkostymer och dopklänningar speciellt för pojkar.

Passar alla prinsessor

En bedårande söt och mycket välarbetat dopklänning från Grace of Sweden. Modellen heter Estelle Siden och är extra lång och sydd i gräddfärgat siden med vackra spetsar som ger dopklänningen en antik känsla. Söt volang i halsen och spetsvolangärmar samt vid fållen. Spets på liv och kjol med söta små rosenbuketter. Ett lätt rynk faller från oket fram och bak. Klänningen är helfodrad och rosetten kan fås i många olika färger. Finns i tre storlekar. Matchande hätta kan köpas till.

Pris: 3 299 kronor hos Grace of Sweden


Ekologiskt dop

Från Minimundus kommer den här långa oblekta klänningen i ekologiskt lin och bomull. Modellen är enkel med fina detaljer som broderi på kragen, knappar i kokos och linneband med rosett. Passar både pojkar och flickor, dophätta finns som tillbehör, bandet finns i flera fäger. Klänningen finns även i vitt. Storlek 60-80.

Pris: 559 kronor hos Minimundus.


Diskret broderi

Från danska Lilly kommer den här hellånga klänningen med diskret broderier på bröstet och nedtill. Klänningen är 100 cm lång. Den söta mössan ingår, men sidenband i valfri färg är tillbehör.

Pris: 699 kronor hos Lilly.nu


Vit eller gärddvit

Den här eleganta dopklänningen heter Ruth och har fina spetsdetaljer och korta puffärmar. Det är en hellång dopklänning som finns i gräddvit och kritvit i tre olika storlekar.

Tyget är organza, smakfullt dekorerat med spets och pärlor på livet. Satinbandet i midjan har rosett både fram och bak. En matchande dophätta följer med.

Pris: 2 090 kronor hos Little Faries


Fin i lin

Dopklänning 100 procent lin, från Minimundus. Tyget är vitt, har en vacker struktur och fint fall. Det här är en ren, fin och enkel modell som passar både pojkar och flickor. Klänningen har lagda veck fram på bröstet och vid handleden samt broderi på manschett, krage och ok. Linnebandet finns i flera färger. Knäpps med fyra knappar i ryggen, därefter öppen. Klänningen finns i tre storlekar.

Pris:559 kronor hos Minimundus.


Prinsessa i tyll

Tiana heter den här underbara tyllklänning med spets och puffärm. På kragen och även under bröstet sitter en bred spets med paljetter. Hårband ingår. En klänning som passar såväl till dop som bröllop och fest. Finns i storlekar från 3 mån till 2 år.

Pris: 1 395 kronor hos Floralin & Junior.


Stilig sjömansklänning

Alfred heter denna dopklänning med sjömanskrage och kort ärm. Det är en cremefärgad dopklänning i lång modell. Runt kragen, på kjolens framsida och på ärmen finns ett vackert spetsband. Rosetten på framsidan är avtagbar. Den matchande dophättan ingår. Dopklänningen Alfred finns i två storlekar.

Pris: 1990 kronor hos Little Fairies


Söt i spets

Här har vi dopklänningen Lina. Det är en helvit dopklänning med spets på bröstet och bred spetsbård nedtill på klänningen. Denna dopklänning är i onesize och 80 centimeter lång.

Pris: 695 kronor hos webbutiken Onetex


Stilren skönhet

En klassisk dopklänning med söta detaljer. Den stilrena designen lyfter fram det enkla och minimalistiska. Det rosa satinbandet kan tas av för den som inte vill ha det.

Modellen heter Ophelia och finns i två storlekar; 2-4 månader och 4-6 månader.

Pris: 1 700 kronor i Knaggårds webbutik.


Magdaklänningar med dalakänsla

Bedårande dopklänningar med inspiration från Dalarnas folkdräkt och Anders Zorns målningar. Magdaklänningarna finns i ett klassiska utförande med en traditionell röd bod och den nydesignade vita.

Klänningarna finns i två storlekar; 2-4 månader och 4-6 månader.

Pris: 4 700 kronor i Knaggårds webbutik.


Elegant dopkostym

Harry heter den här fina dopdräkten. Den har korsad krage med knappar och är gjord i siden. Finns i storlekar för 3 till 18 månader.

Pris: 1 495 kronor hos Floralin & Junior


Kort sidenklänning

Albertina från Little Fairies är en vacker vit, lite kortare, sidenklänning med puffärmar. Den har ett fint spetsband över bröstet och sidenband som kan knytas till rosett på ryggen. Underkjol med tyllkant och matchande dopmössa följer med. Klänningen finns i två storlekar: 0-3 månader och 6-9 månader.

Pris: 1 280 kronor hos Little Fairies.


Stickad skönhet

Från märket Kissy Kissy kommer den här fina dopklänningen, stickad i mjuk bomull. Modellen heter Pricilla och den finns i två storlekar. En matchande dopmössa följer med, också den stickad.

Pris: 895 kronor hos Floralin & Junior.


Bedårande Diane

Det här är en romantisk dopklänning helt i spets och med vackra blommor och sidendetaljer. Den söta dophättan ingår.

Pris: 2 795 kronor hos Floralin & Junior.


Extra tillbehör

Nappen kan vara bra att ha till hands under dopet och det kan vra bra att veta var den är. Då är den här fina, virkade napphållaren med sidanband ett utmärkt tillbehör till dopklänningen. Och vissa bebisar dreglar mer än andra och då kan det vara bra med en haklapp, här i dopdesign.

Pris: 98 kronor för napphpllare och 110 kronor för haklapp hos Little Princess.


Mellanspets

Fin vit klänning i ekologisk bomull från Lyst Form. Mellanspets fram och på ärmen, enligt gammal dopklänningstradition samt knytning i hals och i midjan. Klänningen sys speciellt för dig och du kan själv välja om du vill ha dopdatum eller namn broderat på klänningen. Finns i storlek 62, 68 eller 74.

Pris: 1 550 kronor hos Lyst Form.


Virkad dröm

Nova heter den här virkade dopklänningen i bomull. Modellen är kort och har vita sidenband på bröstet och i dragsko i midjan. Dopklänningen pryds av små vita sidenrosor på ärmar, bröst och längs kjolfållen. Klänningen knäpps i ryggen med tre små knappar. Till dopklänningen hör en liten hätta och små dopskor, också de virkade.

Pris: 765 kronor, finns i storleken 3-6 månader hos webbutiken Little Princess.


Sverigeklänning

Dopklänning i folkdräktstil från Dopgalleriet.se. Klänningen är är sydd i bomullstyg och kan måttbeställas, i priset ingår dopmössan och underklänning.

Pris: 1 200 kronor hos Dopgalleriet.se


Söt från topp till tå

Dopskor finns i en massa varianter, välj ett par som är sköna och passar barnets ålder: Här ser du virkade tossor, mjuka skor och lackskor. Och glöm inte mössan, en dopmössa är både väldigt sött och väldigt praktiskt om det inte är högsommar.

Pris: från 110 kronor fördopskor och från 110 kronor för mössa hos Little Princess


Enkelt i linne

Textilkonstnären Christina Kihlberg designar och syr dopklänningar i linne. Formen är klassisk och enkel med knäppning i ryggen. Denna är i ekologiskt oblekt linne, men den finns även i vitt och du kan själv välja färg på sidenbandet.

Pris: 890 kronor hos Dopklänningar.se


Broderier och tyll

Ljuvlig dopklänningen från brittiska Pretty Originals, modell Alexandra. Lager på lager av tunn tyll, genomskinliga puffärmar och broderade blomsterkransar är bara några av alla fina detaljer. Klänningen finns i vitt eller gräddvitt och i två storlekar: 0-3 och 3-6 månader.

Pris: 1 990 kronor hos Little Fairies.


Dopoverall

Gracia dopoverall i siden med tillhörande väst. Storlek 62/68 eller 74/80. Puffmössa och skor i siden kan beställas separat för 250 kronor styck.

Pris: 695 kronor hos Onetex.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.