Tips

Drömmar och pastell – vårens trender för barnrummet

Pumpkin barnrumsinredning
Färger och trender för våren 2012 – och 7 sätt att förverkliga dem i barnrummet eller barngarderoben

Sinnlighet, lätthet, drömmar och den personliga bubblan är säsongens nyckelbegrepp i Formex trendspaning för våren 2012. I inredningen märks det bland annat i lätta och luftiga material, sirliga former, tredimensionella effekter, transparens och pärlemorskimrande ytor.

Färgerna vi kommer att se i vår är dämpade pasteller mot en bas av ljusa, sandbeiga och gråa toner. Mörkt grafikgrått blir kontrastfärg och skimrande pärlemor ger den romantiska färgskalan en modern känsla.

7 sätt att förverkliga vårens trenderspaning i barnrummet

Moln uppåt väggarna

Drömmar för tankarna till moln, och motivet Moln finns nu återigen som tapet och även som rullgardin. Sedan tidigare finns Gunilla Axéns Moln-motiv på en lång rad barnprodukter från Färg&Form.


Kläder i rätt färgskala

Nya svenska märket Holy Sally gör barnkläder i stilren design, med lågmälda, dova pastellfärger. Många av plaggen har fina detaljer som smock och brodyr.


Dova nyanser i babyrummet

Pumpkin Baby använder mycket dova pastellfärger på sina leksaker och sina inredningsdetaljer till barnrummet. Ugglor och andra djur för tankarna till drömmarnas värld.


Drömmarnas rum

Rosa rosor och sirliga girlanger – vilken flickdröm. Ett av Kids Concepts nya motiv får våren är just rosor och det finns på en rad barnprodukter. Utöver de som syns på bilden kan vi tipsa om ett ursött rosa slott med rosor på.


Sirliga ljusslingor

Jabadabado har söta, slingriga, ljusslingor för barnrummet med rislampor i miniatyr. Dessa finns med prickar eller ränder i pastelliga färger.


Skimra i pärlemor

Minisa gör fina kläder för både utklädning och fest. Nytt till våren är bl a medeltidsklänningar i pärlemorskimmer. Dessa finns ännu inte på bild, men här ser du några av Minisas vackra festklänningar som också har pärlemorskimmer över sig.


Skapa smart avskildhet

Med transparanta textilier är det lätt att dela av ett rum och skapa en lugn och avskild plats, utan att exkludera dem som är på andra sidan. Några transparanta barntyger hittade vi inte på Formex, men det finns bl a på Åhléns och på Ikea. Den här söta sänghimlen heter kort och gott Himmel och kommer från Ikea.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.