Köpguider

Egen lekstuga – 23 söta modeller av lekstugor

Klart att barnen ska få en lekstuga! Men vilken ska ni välja? En klassisk modell med veranda och snickarglädje? Eller en modern och stilren funkisstuga? Nu finns även många nya modeller, som lekstuga på ben och lekstuga i kombination med rutschkana och sandlåda. Vissa av lekstugorna kan även användas inomhus. Vilken blir din favoritlekstuga?

Som ett riktigt hus

Lektema gör lekstugor som ser ut som miniatyrer av riktiga hus. Lekstugorna finns nu i ett 10-tal modeller och du kan även beställa en lekstuga efter dina önskemål. Den här lekstugan heter Villa Hätte. Det är en av Lektemas populäraste modeller med kryssräcke och flaggfönster i kombination med mellanpaketet inkl plåttak i svart eller rött, öppningsbart fönster, blomlådor och brevlåda.

Lekstugan finns i flera storlekar och med olika tilläggspaket.

Pris: 22 900 kr hos Lektema.se


Lekstuga med kiosk
Egen liten kiosk att sälja saft!

Det här är lekstugan Maja Polhus som är 4 m2 som är en gedigen lekstuga. Denna är utrustad med kul kiosklucka för många timmar lek. Levereras i byggsats för eget montage.

Pris: 9 989 kr hos Byggmax


lekstuga-med-loft
Modern funkislekstuga

Lekstuga Mille är 4 kvm, och har en liten altan framför huset. Lekstuga Mille är ett söt eget minihus med funkistak. Huset är på 4 kvadrat och har ett litet sött loft. Sätt på dig snickarbältet och bli familjens stolta snickare. Polhus är enkla att bygga, som lego fast för vuxna. Denna härliga lekstuga bygger du enkelt själv, med färdiga väggsektioner.

Pris: 15 489 kr hos Byggmax


lekstuga-polhus-jenny
Lekstuga som byggsats

Polhus Lekstuga Jenny är den snabba lösningen för den som gärna vill bygga en lekstuga till barnen, men inte kan eller har tid att bygga av lösvirke. Inre takhöjd i nock 1539 mm. Byggsatsen är så enkel att barnen kan vara med både att bygga och att måla den.

Lekstugan Jenny ser ut precis som en riktig stuga, bara mycket mindre. Den har knuttimrade väggarna och en taktäckt veranda Såväl dörr som det öppningsbara, spröjsade fönstret har rutor av plexiglas för maximal barnsäkerhet.

Pris: 8 989 kr hos Byggmax


Lekstuga med kul form

Lekstuga från Kidkraft med en modern och verklighetstrogen utformning. Lekstugan har många finesser, till exempel är en bänk med bord förankrad på husets utsida. Dörren till lekstugan går att öppna och stänga, huset har en brevlåda, inomhus finns en diskho. Huset har också en lekvänlig grill, vädertåliga ytterväggar, vattentåligt tak samt gott om plats för flera barn att leka samtidigt. Mått: 180x124x158 cm.

Pris: 4 928 kr hos Eurotoys

Lekstuga Mimmi
Lekstuga med loft

Lekstuga Mimmi från Skånska Byggvaror är 4 m2 och har ett kul loft att klättra upp till. Fina detaljer som fönsterluckor och blomlådor ingår. Lekstuga levereras som byggsats som du bygger ihop och målar enkelt själv.

Pris: 7 719 kr hos Skånska Byggvaror

Klassisk knuttimrad

Lekstuga Saga från Jabo är en traditionellt knuttimrad lekstuga med altan. Fönstren i både dörren och på långsidan har plexiglas för maximal barnsäkerhet. Spik för i hopmontering medföljer.

Pris: 8 999 kr hos ByggMax.se


Snett och vint var det här

Med Jungle Gym ”gör det själv”-paket kan du enkelt bygga ihop din lekstuga på egen hand. Allt som behövs för att montera lekstugan medföljer och en tydlig steg för steg monteringsanvisning.

Den här modellen som heter Lekstuga Crazy är perfekt för den lilla trädgården. Crazy har detaljer i fina färger och speciellt utformade hörnfogar för ökad säkerhet. Det finns även en svart tavla ovanför ingången där barnen kan vara kreativa och skriva meddelanden.

Pris: 5 495 kr hos ByggMax.se


Kul och krokig

En söt liten lekstuga med osymmetriska former från Sunny. Lekstugans krokiga dörrar och fönster ger den en charmig och mysig karaktär. Med öppningsbara fönster och dörr, veranda, rutschkana, och kul titthål. Lekstugan är enkel att montera ihop och har måtten 215 x 260 x 167 cm.

Pris:  Från 2 499 kr hos Pricerunner


Komplett lekplats

AXIs fina lekstugor finns i väldigt många varianter och kombinationer. Här är en komplett lekplats med sandlåda under lekstugan, rutschkana och gungställning.

Pris:16 490 kr hos Pricerunner


Sagohuset

Från amerikanska Step2 kommer den här fina lekstugan som heter Sagohuset. Den är tillverkad i plast, vilket kan vara praktiskt. Det gör den också lätt att flytta på och ha inomhus om du skulle vilja det. Sagohuset har en elektrisk dörrklocka, ett nedfällbart bord, klocka med flyttbara visare samt ett fönster med fönsterluckor. Rekommenderas från 1,5 år.

Pris: 7 539 kr hos Litenleker.se


Klassiker med altan

Otto heter den här lekstugan i klassisk utformning från hustillverkeren Polhus. Den är lite större, 3,6 m2 och är utrustad med farstukvist, altan, staket, fönsterluckor, blomlådor och skorsten.

Barnvänlig konstruktion där alla fönstren har plexiglas för maximal barnsäkerhet. Levereras omålad i byggsats med det du behöver för att sätta ihop din egen lekstuga -från golvbjälkslag till råspont på taket, inklusive fönster och dörr.

Pris: 7 790 kr hos ByggMax.se


Kul koja

Lekstuga Millie från Jabo är en trevlig lekstuga på ben. Den levereras färdigmålad i lättmonterade byggsatser med färdiga vägg-, golv- och taksektioner. Storlek 2,5m2.

Pris:6 895 kr hos ByggMax.se


Stuga att stuva i

En lekstuga i funkisstil som inte tar mycket utrymme i trädgården, men har gott om plats för lek. När barnen vuxit ifrån lekstugan kan den med fördel användas som förråd. Modellen på bilden heter Trend och finns i flera olika storlekar. Specialsnickerier i Husqvarna har dessutom flera andra modeller och kan göra stugor efter dina önskemål.

Pris: från 15 500 kronor hos Specialsnickerier i Huskvarna


Fin funkis med loft

En lekstuga med rolig och annorlunda design i funkisstil och färgglad dörrar och bänk. Dessutom är den i två våningar, på loftet finns plats för övernattning (eller förrådsutrymme).

Pris: 19 900 kronor inklusive frakt hos Minihusen.


Kul hus med 3-i-1

Exit lekstuga Loft 500 Red från Lekute.se är en kul lekstuga på ben med veranda. Förutom en fin lekstuga får du både rutschkana och sandlåda under stugan!

Holländska Exits lekstugor är gjorda av cederträ och levereras som färdiga paneler, dörrar och fönster har också redan monterats. Fönstren är av plexiglas.

Lekute.se har stort utbud av roliga lekstugor från Exit, så kika in för fler modeller.

Pris: 7 990 kronor exklusive frakt, hos Lekute.se


Minsta stugan

För de riktigt små kan den enkla lekstugan Playwwod från Polhus räcka utmärkt. Den är bara 1×1 meter och kan även användas inomhus. Som tillbehör finns dörr, altantak och fönsterluckor.

Pris: 2 590 kr hos Polhus.


För de yngsta

Stugan Holly är en söt och enkel stuga för de minsta barnen. Måtten är 1,30 x 1,20 meter och takhöjden 1,50. Gillar du inte den här modellen erbjuder sig Lekstuga Fabrik att bygga en efter din egen ritning.

Pris: Holly kostar 4 000 kr plus leverans, se www.lekfab.se


Egen glasskiosk

Lekstuga i funkisstil med ett roligt runt fönster och två rektangulära fönster. Dessutom har den kiosklucka – perfekt för barn som gillar att sälja glass och korv. Veranda finns att köpa till.

Pris: 22 750 kr hos Trädgårdshus 1.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.