Köpguider

Köpa sandlåda – 16 fina sandlådor för barn till din trädgård

Barn leker i sandlådan
Med en egen sandlåda i trädgården behöver ni inte alltid gå iväg till en lekbarn, utan du uppmuntrar till kreativ lek på hemmaplan. Lek med bilar i sanden, skapa allt från sandkakor till stora slott, eller segla iväg i en sandlåda som ser ut som ett piratskepp! Här är 16 sandlådor för olika behov; sandlåda med lock, sandlåda med ryggstöd, liten sandlåda, stor sandlåda, sandlåda med förvaring, sandlåda som kan bli picknickbord – valet är ditt!

Sexkantig sandlåda

En fin liten sandlåda i lite annorlunda, sexkantig form från Hörby Bruk. Den är gjord av kraftiga, tryckimpregnerade brädor, den har sittbrädor på alla sidor och sandlådans hörn består av UV-beständig plast. Sandlådan är 150 cm i diameter, och du får med ett praktiskt skydd att lägga över sandlådan. Hos Lekmer.se finns dessutom ett stort utbud tillbehör och leksaker för sandlådan.

Pris: 1 049 kr hos Lekmer.se


Skepp ohoj!

En lite extra roligt utformad sandlåda i form av en båt och med tillhörande mast. Flaggstången är 136 cm hög, sandlådebåten 198 cm lång och 95 cm bred., tillverkad av Jabo. Titta in hos Bygghemma för ett stort urval roliga sandlådor.

Pris: 1 695 kr hos Buildor.se


Lock blir bänk

Jabo gör en mycket fiffig sandlåda med lock som lätt förvandlas till en sittbänk med ryggstöd när det fälls upp. Locket är heltäckande för bästa skydd för både leksaker och sand (och ovälkomna katter). Storlek 140 x 140 cm.

Pris: 1375 kr hos Buildor.se


Lekfulla färger

En färgglad sandlåda i lekfulla färger från Jabo. Sandlådan kommer med ett lika färgstarkt lock och finns även i andra färgkombinationer hos Bygghemma, se bild 11.

Pris: 1 295 kr hos Buildor.se


Vitmålad sandlåda

En klassisk sandlåda i trä från Stoy. Denna är vitmålad, vilket är ovanligt, men den går även att få brun. Sandlådan är tillverkat i tåligt trä och är enkelt att montera tack vare den tydliga manualen som medföljer. Sandlådan har bekväma sittbrädor på alla sidorna. Storlek 117×117 cm.

Pris:899 kr hos Lekmer.se


Med bra bänk

Den här fina lilla sandlådan från Axi hittar du bl a hos Lekmer. Sandlådans lock går enkelt att omvandla till två bänkar som barnen kan sitta på. När sandlådan inte används är det lätt att stänga locket för att skydda lådan från regn och djur. Storlek 95 x 100 cm.

Pris: 2 290 kr hos ConfidentLiving.se


Kul lekbord

Här är en annan variant av kombinerat bord och hög sandlåda. Med locket på kan det användas för fika och utomhuspyssel. När locket tas av kan barnen leka med sand – eller vatten. De två plastbaljorna som finns i bordet kan tas loss och fyllas med vad du vill.

Detta bord finns även utan bänk och med två bänkar.

Pris:1 695 kr hos ConfidentLiving.se


Sandlåda med tak

Med vår Backyard sandlåda med tak från KidKraft, får dina barn gräva efter skatter och bygga sandslott i sin egen trädgård. Sandlådan är gjord av väderbeständigt trä och levereras med ett skynke som skyddar sanden vid dåligt väder och från ovälkomna katter. Längd 163 cm, bredd 153 cm.

Pris: 2 850 kr hos ConfidentLiving.se


Flyttbar och flexibel

Röd sandlåda i form av en krabba från Step2 som passar perfekt för sand och vattenlekar. Det tillhörande locket skyddar sandlådan när den inte användas. Levereras färdigmonterat. Tillverkad i USA.

Pris:1 499 kr hos Lekmer.se


Båtformad sandlåda

En sandlåda i trä från Stoy, i form av en båt. Sandlådan är tillverkat i tåligt trä och är enkelt att montera tack vare den tydliga manualen som medföljer. Sandlådan har bekväma sittbrädor på alla sidorna och ett förvaringsutrymme med lock längst bak. Finns även i vitt.

Pris:1 399 kr hos Lekmer.se


Modern sandlåda

En smart och modern sandlåda i tryckimpregnerat svart trä. Sandlådan är 140 x 140 cm och matchar odlingsbänken Plus i samma serie, du hittar dem båda hos Bygghemma.

Pris: 1 495 kr hos ByggHemma.se


Enkel sandlåda

En liten, enkel och lättmonterad sandlåda i trä från Little Tikes. Titta in hos Jollyroom för ett stort urval sandlådor i olika stilar och prisklasser.

Pris: just nu 449 kr hos Jollyroom.se


Största sandlådan

Det är svårt att hitta riktigt stora sandlådor, den här är den största vi hittat. Det är en sexkantig sandlåda i tryckimpregnerat trä från tillverkaren Plus som är 165 cm i diameter.

Pris: 329 kr hos Bauhaus


Glöm inte sanden!

Inga sandlådor levereras med sand, utan det måste du köpa separat. Sand kan du köpa i säck från till exempel en byggvaruaffär eller blomsteraffär. Ett annat alternaiv är att köpa direkt från ett grustag eller krossfabrik som exempelvis Ballast.

På bilden ser du sand i säck från K-rauta, pris 3 kr/kg.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.