Köpguider

Ekologiska babykläder – bodys och jumpsuits för sommaren

Giftfria babykläder borde vara en självklarhet. Så är det dessvärre inte, många babykläder innehåller kemikalierester och tillverkas utan tanke på miljöpåverkan. Som tur är finns idag många ekologiska märken med baby- och barnkläder och många av de stora kedjorna har en ekologisk linje. Märkningen du ska kika efter är GOTS-certifiering, som blivit den vanligaste markören för ett ekologiskt klädval. Här hittar du våra ekologiska favoritplagg för baby just nu.

Ledig och lekvänlig passform

Kortärmad baby-suit med ledig och lekvänlig passform från danska Serendipity Organics, med ekologisk och etisk tillverkning på liten fabrik i Indien. Plagget är stickat med infärgade fiber, vilket gör färgerna tvättäkta och vackra. Små lila hjärtan tryckta på framstycket. Knäpps med en knapp i nacken.

Material: 100 procent ekologisk bomull. GOTS-certifierad. Hos Medveten Mini hittar du ett stort urval ekologiska babykläder.

Pris: 329 kr hos Medveten Mini


Jumpsuit i flera färgval

En jumpsuit i ekologisk bomull från By Heritage, med detaljer som ribbade muddar och råa kanter. Bodyn finns i färgerna rosa, blå och grå. Alla färgämnen, tryck och textilier är fria från gifter. Tyget är handtryckt i Indien och mindre färg- och tryckvariationer kan förekomma.

Material: 95 procent ekologisk bomull och 5 procent elastan. GOTS-certifierad.

Pris:349 kr hos By Heritage


Med mottot om delat ansvar för miljön

Body med lång ärm och tryck i svart på ljust grå botten från Isländska märket Iglo & Indi, vars måtto är att vi har ett delat ansvar att respektera och skydda vår miljö.

Material: 95 procent ekologisk bomull och 5 procent elastan. GOTS-certifierad. Du hittar flera plagg från Iglo & Indi hos Medveten Mini.

Pris:299 kr hos Medveten Mini


Färgstarkt från svenska Maxomorra

En färgstark bodysuit, Monster, utan ärmar från svenska Maxomorra. Maxomorra fokuserar på funktionella barnkläder i glada färgkompositioner.

Material: 95 procent ekologisk bomull och 5 procent elastan. GOTS-certifierad. Titta in hos Medveten Mini för mer färgglatt från Maxomorra.

Pris:199 kr hos Medveten Mini


Geggamoja-klassiker

Geggamoja har sin egen klassiska rand som finns i många olika färgställningar. Här ser du en långärmad body med muddar i ärmslut och snygg knäppning i halsringningen.

Material: 100 procent ekologisk bomullstrikå, GOTS-certifierad, liksom de flesta av Geggamojas plagg för baby och barn (80 procent av sortimetet är GOTS-certifierat).

Pris:229 kronor för bodyn hos Geggamoja.com


Polarn O. Pyrets ECO-märkning

Randiga, ärmlösa sparkbyxor i trikå från Polarn O. Pyret, med deras egen ECO-märkning. Byxorna har justerbara axelband med tryckknappar, samt tryckknappar längs grenen och benen.

Material: 100 procent bomull. Plaggen som bär märkningen ECO hos Polarn O. Pyret är tillverkade med extra hänsyn till miljön, utöver deras standardkrav på kemikalier och vattenhantering. I PO.Ps ECO-sortiment finns plagg tillverkade av ekologisk bomull och återvunna syntetfibrer, eller som är miljöcertifierade enligt GOTS.

Pris:249 kr hos Polarn O. Pyret


Leggings med långa muddar

Enchanted forest heter det här charmiga mönstret från finska märket Aarrekids. Mönstret finns både på body och leggings. Det som är så bra med just Aarrekids leggings är de långa muddarna, vilka kan vikas ner allt eftersom barnet växer. Aarrekids tillverkning sker helt och hållet i Europa, i Finland, Estland och Portugal. Textilierna är vävda i Portugal där även tryck görs.

Material: 100 procent ekologisk bomull. GOTS certifierad. Titta in hos Medveten Mini för fler plagg från Aarrekids.

Pris:299 kr för body och 279 kr leggings hos Medveten Mini


Miljövänligt från Modéerska Huset

En jumpsuit, Svanhamn, för de allra minsta från svenska Modéerska Huset. Modéerska Huset producerar barnkläder utan onödig miljöpåverkan. Därför är alla plagg i 100 procent certifierad ekologisk bomull, som fått växa utan tillförsel av gifter och skadliga bekämpningsmedel. Alla plagg är dessutom GOTS-certifierade.

Pris:349 kr hos Modéerska Huset


Handtryckt i Indien

Body för de små i ekologisk bomull, från By Heritage. Här ser vi detaljer som ribbade muddar och råa kanter. Alla färgämnen, tryck och textilier är fria från gifter. Tyget är handtryckt i Indien och mindre färg- och tryckvariationer kan förekomma.

Material: 95 procent ekologisk bomull och 5 procent elastan. GOTS-certifierad.

Pris:249 kr hos By Heritage


Body i linnemodell

En body i linnemodell från Maxomorra, med tryck av valar i blått. Tillverkad av 95 procent GOTS-certifierad ekologisk bomull och 5 procent elastan. Hos Little Bloom hittar du ekologiska kläder för baby och barn samt tygblöjor.

Pris: 129 kr hos Little Bloom


Mönstrat från Stella McCartney

En mönstrad bodysuit med fot från Stella McCartney Kids. Tillverkad av 100 procent ekologisk bomull. Hos Babyshop hittar du ett urval kläder från Stella McCartney Kids, för både bebisar och äldre barn.

Pris:475 kr hos Babyshop.com


Sommar-jumpsuit

En skön jumpsuit för de allra minsta, i 100 procent ekologisk bomullstrikå och GOTS-certifierad produktion, från Modéerska Huset. Sval modell som passar bra nu till sommaren och med tryckknappar fram. Mönstret heter Little World och är ett kartmönster i mjuka toner med havsodjur, piratskepp och sovande rävar. Hos Modéerska Huset hittar du ett urval GOTS-certifierade bebiskläder i underbara mönster.

Pris:349 kr hos Modéerska Huset


Delfiner från Mini Rodini

Långärmad och långbent jumpsuit med blå delfiner, Dolphin, från Mini Rodini. Här finns tryckknappar vid nacken och på insidan av benen. Titta in hos Mini Rodini för flera plagg i samma häftiga mönster.

Material: 95 procent ekologisk bomull och 5 procent elastan. GOTS-certifierad.

Pris:349 kr hos Mini Rodini


Växer med barnet

Polarn O. Pyret-randig pyjamasoverall i ekologisk bomull. Tryckknapparna från hals till benslut underlättar klädbyten. Kommer med muddar i ärm- och benslut, som går att vika upp och ned allt eftersom barnet växer. Pyjamasen finns även i en rosa variant. Med Polarn O. Pyrets ECO-märkning.

Pris:249 kr hos Polarn O. Pyret


Som förr

Här ser du en underbart söt ärmlös bodysuit från myBliss. Den är stickad i tunt ekologiskt bomullsgarn. Bodyn är sval och mjuk mot huden, passar bra som enda plagg en sommardag eller ovanpå en tröja.

Hos myBliss hittar du babykläder i gammal stil, som alla är tillverkade av GOTS-certifierad ekologisk bomull.

Pris: 199 kronor hos myBliss

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.