Nyheter

Emmaljunga bäst i test av sju sittvagnar 2013

Tidningen Råd&Rön har låtit testa sju modeller av sittvagnar. Här är bästa – och sämsta vagnarna.

Emmaljunga bäst i test av sju sittvagnar 2013

Råd&Rön har testat sju modeller av sittvagnar, som är tänka för barn mellan 6 månader och tre år. Vissa modeller är klassiska sittvagnar, som även kan användas som liggvagn med en separat liggkorg eller lift, andra är lite enklare barnvagnar av sulky-modell.Det Råd&Rön tittat närmare på under testet är bland annat hur lätta barnvagnarna är att hantera, hur säkra barnvagnarna är och om sitsarna innehåller ftalater. Man har också granskat barnvagnarnas handböcker.
Emmaljunga bäst i testTill bäst i test utsågs modellen Emmaljunga Nitro, som fått 80 poäng av 100 möjliga. Det är en vagn som även kan användas som liggvagn och den ansågs som lätt och smidig att köra och har vändbar sittdel. På andra plats i testet kom modellen Emmaljunga City Cross med 76 poäng. Den stora skillnaden mellan de båda barnvagnarna från Emmaljunga är hjulen. Emmaljunga Nitro har svängbara hjul fram, Emmaljunga City Cross har fyra fasta hjul.

Alla sittvagnar finns här

BarnNet.se listar alla märken som har sittvagnar och sulky och som säljs i svenska butiker.

Till Sittvagnar & Sulky
Alla tester av barnvagnar
BarnNet.se har samlat alla tester av barnvagnar på en sida. Här hittar du test av liggvagnar, sittvagnar, syskonvagnar, joggingvagnar och resevagnar.

Till alla tester av barnvagnar

Brio och Kronan tätt bakomPå tredje plats i testet kom barnvagnen Brio Spin med 75 poäng. Brio Spin är en sulky och kan inte användas som liggvagn. Tätt efter på fjärde plats kom barnvagnen Kronan Sulky med 74 poäng. Varken Emmaljunga Nitro, Emmaljunga City Cross, Brio Spin eller Kronan Sulky hade några som helst problem med säkerhetstesterna, de gick igenom utan anmärkning. Inte någon av de sju sittvagnarna i testet innehåll spår av ftalater, vilket är glädjande.Övriga vagnar i testet var Teutonia BeYou, Teutonia Junior och Basson Milan, som alla fick anmärkningar på säkerheten. Sämst gick det för sittvagnen Basson Milan, som fick 57 poäng.Testet kan läsas i sin helhet i Råd&Rön nr4/2013 eller på
Råd&Röns webbsida.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.