Tips

Stort test av vinteroveraller – Gneis bäst i test 2015

Gneis vinteroverall
Webbplatsen Bäst i test har låtit testa 19 vinteroveraller för barn för att utse årets bästa overall och även bästa budgetval och bästa premiumoverall samt bästa babyoverall. Här är vinnarna!

Utbudet av vinteroveraller är större än någonsin tidigare, och de bästa overallerna håller en fantastisk hög kvalitet. Det konstaterar webbplatsen Bäst i test som låtit testa 20 olika vinteroveraller för att utse bästa overall 2016.

Nytt test 2016
Nedan hittar förra årets test.
Klicka här för att komma till Bästa overallerna 2016!

Test av vinteroveraller 2015

En vinteroverall för barn av premiumkvalitet kostar idag 1 500 – 2 000 kronor, men det finns även overaller med mycket bra kvalitet under 1000-lappen visar testresultatet från Bäst i test.

Så gjordes testet
Bäst i test har anlitat barn, föräldrar och personal på en Ur och Skur-förskola som testare. Dessa har fått prova och utvärdera de 19 overallerna i test.

Det testarna bedömt är: prestanda, funktionalitet, tålighet och design i förhållande till pris. En dyrare overall förväntades följaktligen prestera bättre vad gäller dessa egenskaper än en billigare overall.

Det testade overallerna har delats in i tre prisklasser: budget för overaller upp till 1000 kr, mellan för overaller 1 000-1 500 kr och premium för overaller från 1 500 kr.

Testet i sin helhet

För att läsa mer om testet och se testresultat för alla 19 testade vinteroveraller, besök
Bäst i test.

Bäst i test: Gneis Supershape

Även i år hittar vi Gneis Supershape på första plats. Enligt Bäst i test är det för att Gneis Supershape har snygg design och smarta funktioner och är en vinteroverall för alla barn och alla typer av vinter. Passformen på Supershape är mycket bra. Overallen är väldigt följsam och lätt.

Betyg: 10

Pris: 1 399 kr hos Gneis.se


Bästa premiumoverall: Isbjörn of Sweden Penguin

Även i premiumklassen hittar vi samma vinnare som förra året – Isbjörn of Swedens overall Penguin. Enligt Bäst i test briljerar den på de viktigaste parametrarna – funktion, kvalitet och passform. Den har utmärkt andningsförmåga och håller värmen mycket väl även vid sträng kyla.

Och trots det höga priset kan overallen bli väldigt prisvärd då den håller under flera vintersäsonger och kan användas av flera barn, skriver Bäst i test.

Betyg: 9

Pris: Just nu 1 699 kr (ord. pris 1 999 kr) hos Lekmer.se


Bästa budgetoverall: Mikk-Line Nylon

Nylon Junior från danska Mikk-Line är en funktionell vinteroverall som till ett lågt pris håller hög kvalitet, konstaterar Bäst i test. Värmehållningsförmågan uppfattas som mycket god och passformen anses väl anpassad efter ett barns kropp, overallen blir varken för tajt eller bylsig och svår att röra sig i.

Betyg: 9

Pris: 949 kr hos Babyshop.com


Bästa babyoverall: Mikk-Line Nylon Baby

Som bästa babyoverall utses samma overall som bästa budgetoverall, fast i babystorlek. Mikk-Line Nylon Baby är särskilt anpassad för de minsta barnen, bl a genom de dubbla dragkedjorna som ska underlätta vid på- och avklädning. Babyoverallen har fler väl genomtänkta detaljer som gör den till bästa babyoverall, enligt Bäst i test.

Betyg: 9

Pris: 799 kr hos Babyshop.com


Bra betyg till alla testade overaller 2015
Alla 19 vinteroveraller som testats av Bäst i test har varit riktigt bra. De har alla fått betyg mellan 7 och 10. Du hittar testet i sin helhet på www.bäst-i-test.se/Overall

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.