Nyheter

Fin lekmatta för baby från Skip Hop

Skip Hops nya lekmattor ska uppmuntra barnet att ligga på mage och leka.

Fin lekmatta för baby från Skip Hop

Det finns flera fördelar med att låta små barn tillbringa tid på mage när de är vakna och under uppsikt. Att vara på mage stimulerar motoriken och styrkan i överkroppen. Barnets bakhuvud slipper också ständig belastning, ensidig belastning som kan påverka skallens form. Rekommendationen i Sverige är att ge barnet mycket lektid på mage för att ge bra förutsättningar för att barnet ska utvecklas motoriskt. Amerikanska Skip Hop lanserar nu två lekmattor som är speciellt anpassade för barn som ligger på mage. Den ena heter Lekmatta Uggla och ingår i serien Treetop Friends. Den har bl a en kudde som uppmuntrar barnet att öva musklerna och främja den motoriska utvecklingen. Lekmatta Uggla har en rad roliga detaljer i olika material, som kan engagera och aktivera det illa barnet under lekstunden. Vissa leksaker som Uggleskallran kan tas loss, så att barnet kan använda den var som helst. Hela mattan kan tvättas i maskin.
Stor och mjuk lekmattaABC Lekmatta är en större lekmatta med plats för en kompis eller ett syskon (150 x 100 cm). Den är en vadderad, quiltad lekmatta i 100 procent bomull. En löstagbar spegel och fina detaljer gör mattan skön och mysig att ligga på för det lilla barnet. Även denna matta kan masintvättas. För mer information om lekmattorna och återförsäljare besök
Amvinas webbsida.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.