Nyheter

Kronan och Bugaboo bästa liggvagnen

Tidningen Föräldrar & Barn har tagit fasta på det knepiga köpbeslut föräldrar ställs inför då den första barnvagnen ska införskaffas. De har därför provkört 10 barnvagnar för de minsta – och Kronan tillsammans med Bugaboo toppar listan.

Kronan och Bugaboo bästa liggvagnen

Bästa vagnarna för förstagångsväljarna? Kronan duovagn och Bugaboo Cameleon.

Tidningen Föräldrar & Barn har provkört tio barnvagnar och gett dem betyg efter kriterierna design, kvalitet, kapacitet, funktioner samt prisvärde. Samtliga vagnar klarade testet hyfsat, men de ställbara handtagen visade sig vara en öm punkt rent kvalitetsmässigt.
Kronan och Bugaboo topparBästa köpet är två vagnar ur skilda kategorier: cityvagnen
Bugaboo Cameleon får betyg fyra av fem tillsammans med duovagnen
Kronan. Den förstnämnda vagnen bedöms vara en nyskapande och genomtänkt vagn som både är smart och smidig. Kort sagt ett bra val för den köpare som vill ha en liten och stadsvänlig vagn. Prismässigt ligger den högt och kostar hela 9 600 kr.

Att välja vagn

Att välja sin första barnvagn är ofta svårt, eftersom man som konsument träder in i en ny värld. Duovagn, cityvagn, svängbara hjul och reglerbara handtag – vem behöver egentligen vad? En avgörande faktor för valet brukar vara boendesituationen, eftersom det faktiskt är den som avgör vad som krävs av vagnen i form av storlek, funktion och framkomlighet. Och så plånboken förstås.
Kronans duovagn bedöms vara väldesignad och robust, ha rymlig ligg- och sittdel, samt goda förvaringsmöjligheter undertill. Den är utrustad med smarta lyfthandtag framtill och ergonomiskt handtag, även om den inte är lika lättmanövrerad som en cityvagn. Priset ligger på ca 5 500 kr.
Lågprisvagn sämstSämst i testet blir lågprisvagnen
Hauck Chicago Air vars handtag böjde sig när de belastades. Handtagen på cityvagnen
Quinny Freestyle råkade ut för ungefär samma sak; här sprack plasten i handtagets gångjärn.Läs testet i sin helhet i Föräldrar & Barn nr 4 2009.

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.