Köpguider

Guide till bästa vinteroverallerna och vinterstövlar 2014

Nu är det bråttom om du inte redan köpt vinteroverall och vinterkängor. Här får du lite hjälp på traven – vi har läst årets test av overaller och vinterstövlar och guidar till de som fått bäst betyg. Vi har valt att visa de som fått betyg 4-5 av 5 möjliga. Endast två av åtta vinterkängor klarar det (!), medan sex av åtta overaller får ett så bra betyg. Här är årets bästa vinteroveraller och vinterkängor 2014 enligt Testfakta.se. Nu gäller det att vara snabb, testvinnarna säljer ofta slut.

Ecco Xpedition Kids bäst i test

Testfakta.se har utsett Ecco Xpedition Kids till årets bästa vinterkänga för barn. Den fick betyget 4,5 av 5 möjliga. Den fick högsta betyg på båda vattentäthet och andningsförmåga.

Ovandelen är tillverkad i skinn och oljad nubuck. Kängan har en direktgjuten yttersula i gummi och överdelen är tillverkad i ett GORE-TEX-material.

Ecco Xpedition Kids finns i flera färger och i storlek 27-35.

Pris: 900 kronor hos Brandos.se


Fluffigt foder

På andra plats i Testfakta.ses test kom Viking Fonn, som fick 4,4 av 5 möjliga. Den är liksom Ecco-stöveln helt vattentät, men har inte lika god andningsförmåda. Däremot är den varmare. Viking Fonn får omdömet ”Vattentät och god andningsförmåga. Innehåller PFOA.”

Viking Fonn har GORE-TEX-membran och mjukt foder av ullblandning som ger bra isolering och maximal värme. Har yttersula i naturgummi och elastisk snörning framtill. Finns i storlek 20-30.

Pris:4 999 kronor hos Lekmer.se


Ellos Kids – bästa vinteroverallen 2014

Bäst i test, den utmärkelsen fick vinteroverallen Ellos Kids. Den fick betyg 4,8 a 5 möjliga i Testfakta.ses stora overalltest 2014.

Den fick högsta betyg på vattentäthet och mjukhet och följsamhet. Även slittålighet och andningsförmågan fick bra betyg. Endast rivstyrkan fick lite lägre, 4 av 5.

Vinteroverallen Ellos kids finns i svart, blått, cerice och grönt i storlek 86-140.

Pris: 799 kronor hos Ellos.se


Coop delad 2:a

Vinteroverallen Coop Friends kom på delad andraplats i Testfakta.ses test. Den fick betyget 4,5 av 5 möjliga och omdömet: ”Vattentät. Bäst rivstyrka.”.

Detta är en overall som Coop haft i fler år och 2012 utsågs den till Bäst i test av Testfakta.se. Coop Friends vinteroverall finns i flera färger och i storlek 86-128.

Pris: 599 kronor hos Coop Forums butiker


Kaxs också 2:a

Den andra overallen på andra plats i testet var Kaxs Protect från KappAhl. Även den fick betyg 4,5 av 5 möjliga och Kaxs Protect fick omdömet ”Vattentät. Bäst slitålighet.”.

Overallen Kax Protect finns i fem olika färger och i storlek 86-122.

Pris: 799 kronor hos KappAhl.se


3:an Lindex Fix

4,4 av 5 5 möjliga poäng fick vinteroverallen Lindex Fix i Testfakta.ses test. Omdömet blev: ”Vattentät och hög slitagetålighet. Sämre rivstyrka.”.

Overallen Lindex Fix finns i tre olika färger i storlek 86-122.

Pris: 799 kronor på Lindex.se


Everest delad 4:a

Två vinterovealler fick betyget 4,2 av 5 möjliga i Testfakta.ses test. Detta är Everest K MFN från Stadium. Den fick höga betyg på vattentäthet och rivstyrka. Everest K MFN fick omdömet ”Vattentät. Minst mjuk och följsam.”.

Overallen Everest K MFN finns i flera färger (fler i butik än på webben) och i storlek 86-140.

Pris:699 kronor hos Stadium


4:a från Team Sportia

På delad tjärdeplats kom overallen North Bend från Team Sportia. Den fick 4,2 av 5 möjliga poäng, och toppbetyg på vattentäthet och rivstyrka. Omdömet blev: ”Vattentät. Sämst slitagetålighet.”.

Vinteroverallen North Bend från Team Sportia finns i fyra färger och i storlekarna 86-134.

Pirs: 499 kronor just nu (ordinarie pris 799 kronor) i Team Sportias butiker

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.