Köpguider

Guide till gungställningar och gungor till trädgården

Hörby bruk gunga
Uppdaterad 2017-05-21. Att gunga är kul, och en egen gungställning i trädgården står högt på önskelistan hos de flesta barn. Här tipsar vi om både gungställningar och separata gungor om du redan har en gungställning, som kompisgunga, kanotgunga, tallriksgunga och babygunga. Dessutom har vi hittat en rad kul gungställningar med rutschkana, klätternät och annat skoj.

En svensk klassiker

En klassiker från Hörby Bruk, CanCan Classic. Gungställningen har två enkelgungor och en dubbelgunga. Gungan är svensktillverkad, med kraftiga sitsar med rundade kanter i UV-beständig plast. Gungställningen finns i flera färger.

Pris:1 399 kr hos Lekmer.se


Rund gunga

Fantastisk gunga som kan underhålla barnen i timmar. Gungrörelserna stärker motoriken och verkar lugnande för barnet, och gungan kan hängas både inomhus och utomhus. Maxvikt: 100 kg, så flera barn kan gunga tillsammans. Mått: 100 cm. Passar från 3 år.

Pris: 699 kr hos Babyland.se


Enkel i trä

Hörby Bruk Basic heter denna fina gungställning i trä med runda träbommar. Gungställningen kommer med två enkelgungor som är försedda med rejäla knutkors i metall och sitsar av hög kvalitet. Levereras med jordförankringsjärn.

Pris:3 590 kr hos ConfidentLiving.se


Kul kanotgunga

Den här gungan från NSH kallas för kanotgunga. Den är tillverkad av kraftig nylon på en rejäl stålram. Kanotgungan har plats för två barn samtidigt, max belastning är 100 kg.

Pris:just nu 995 kr (ord pris 1 195 kr) hos Bygghemma.se


Gunga med lekstuga

Gungställning med två gungor i kombination med fin lekstuga och rutschkana. Modellen heter Liam och kommer från Axi. Husen från Axi är inte bara vackra, de är starka också. Panelerna som huset är byggt av är gjorda i slitstarkt cederträ som har ett naturligt försvar mot svampar, skadedjur och röta.

Pris:16 490 kr hos ConfidentLiving.se


Fin babygunga i trä

Svart gunga i trä från Stoy för de minsta barnen. I denna babygunga sitter ditt barn tryggt och bekvämt. Gungan är fäst i två rep som har fyra fästpunkter för bästa stabilitet och levereras med rejäla metallringar till fästanordningen.

Pris: 199 kr hos Lekmer.se


Trägunga med rutschkana

En trägunga med rutschkana från Hörby Bruk. Lekställning med tryckimpregnerat trästativ, enkelgungor, rutschkana och sitsar med rundade kanter. Klämringar för upphängning av gungsitsarna, vilka möjliggör upphängning av andra lekredskap som t ex babysits till mindre barn.

Pris:4 995 kr hos Lekmer.se


Banangunga

En banangunga är en gunga med flexande sittdel, som böjer sig likt en banan. Det gör att barnen sitter stadigt på själva gungan. Finns i flera färger. Maxvikt 70 kg.

Pris:just nu 149 kr (ord. pris 199 kr) hos Lekmer.se


Men klätternät

Ännu en fin gungställning från Hörby Bruk, med rejäl träkonstruktion. Denna variant som heter Active har två stycken gungor och ett stort klätternät. Förankringsdon medföljer.

Pris:3 495 kr hos Lekmer.se


Tallriksgunga med snurr

Men den tallriksgunga blir det ofta lite snurringare gungning, vilket kan vara kul. Den här modellen kommer från Hörby Bruk och finns i flera färger. Tallriksgungan gar reglerbar höjd med upp till 2 m. Maxbelastning 50 kg.

Pris:250 kr hos Storochliten.se


Monteras mot en vägg

Gör det själv-paket, vilket innehåller det som behövs för att sätta samman en komplett gungmodul. Virke, två gungor samt beslag för montering medföljer. Modulen levereras endast med ben på ena sidan och är avsedd att byggas ihop med en klätterställning eller monteras mot en vägg.

Pris:2 995 kr hos ByggMax.se


Budgettips

En enkel gunga i plast, Plasto. Rep för upphängning ingår. Gungan finns även i färgerna blå, röd och rosa hos Bamba.

Pris:109 kr hos Bamba.se


Klassisk gungställning i trä

En komplett gungställning i tryckimpregnerad furu från Jabo, vid namn Owe. Gungställningen kommer med två gungor, i kraftig konstruktion.

Pris:1 596 kr hos Buildor.se


Tarzangunga

En rolig tarzangunga som snurrar! Gungan är tillverkad i trä och är 30 centimeter i diameter. Svinga som Tarzan med den här djungelinspirerade gungan, vilken fungerar lika bra att hänga upp i ett träd som på en gungställning.

Pris:99 kr hos Stor & Liten


Hel lekplats

Från amerikanska Step2 kommer den här lekplatsen med extra allt som heter Adventure Lodge Playcenter. Här får du förutom gungställning en lekstuga i två våningar, klätterrep, klättervägg, rutschkana och basketkorg.

Pris:16 795 kr hos ConfidentLiving.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.