Nyheter

Här är bästa babyvakterna 2012

Undvik billigaste babyvakten – den håller inte måttet visar en granskning av Vi Föräldrar och Testfakta.se.

Här är bästa babyvakterna 2012

Bäst i test. Neontate BC5000-A.

Babyvakt, babymonitor, babylyssnare eller babywatcher – kärt barn har många namn, men det handlar om de små smarta mackapärer som inger oss föräldrar trygghet när barnen sover. Med en babyvakt kan du lugnt äta middag utomhus när babyn sover inne, eller laga middag inne medan babyn sover middag i vagnen i trädgården. Så är i alla fall tanken.Nu visar ett laboratorietest av åtta modeller av babyvakter att alla varianter av babymonitorer inte är att lita på. Bakom testet står tidningen Vi föräldrar och Testfakta.se. Testet visar bland annat att de billigare modellerna har dålig räckvidd och är känsliga för störningar. I bedömningen av de åtta babyvakterna har man undersökt faktorerna: mikrofonkänslighet, räckvidd, tålighet mot radiostörningar, användarvänlighet och funktioner.
Noenate är bäst i testDen norska babyvakten Neonate får bra testresultat rakt igenom och får totalbetyget 4,1 av 5 möjliga. Enda nackdelen är att den anses dyr – den kostar ca 1 400 kronor.
Tre babyvakter på andra platsHela tre babyvakter får totalbetyget 3,9 och delar på andraplatsen i testet. Det är babyvakterna Super Nova Digital Babycall GI-D7G, Philips Avent SCD535 och Topcom Babytalker 3600.
Undvik Clas Ohlsons babyvaktSämst går det för babyvakten Babymonitor JY-168 från Clas Ohlson som också är testets billigaste med ett pris på 300 kronor. Den har bl a sämst räckvidd.Ikea Familys babyvakt Patrull kom näst sist. Den har dock tillfälligt dragits tillbaka från butik, på grund av att den fick bottenbetyg även i ett danskt test.För mer information och kompletta testresultat besök
Vi Föräldrar eller
Testfakta.se

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.